Motiv de ceartă între părinți: Noi de ce nu mai facem sex!?

Motiv de cearta intre parinti -  Noi de ce nu mai facem sex!?

Motiv de ceartă între părinți: Noi de ce nu mai facem sex!?

Femeile trec prin schimbări fizice și emoționale drastice în timpul sarcinii și al nașterii, iar activitatile sexuale devin mai putin prioritare. Ca sa nu mai vorbim de oboseala... Dar - in mod evident, corpurile și prioritățile bărbaților rămân în mare parte aceleași... 😎

Insă, situatia poata sta la baza unei frustari din partea tanarului tata. 😕  Ei bine, cum punem capăt disputei? Iată niște sfaturi care pot fi utile.

Vei citi:
Sfat pentru a pune capăt disputei
Apetitul sexual scade după naștere
Cauzele schimbării libidoului
Sexul dupa nașterea bebelușului: când EL nu este pregătit

Sfat pentru a pune capăt disputei

Femeile trec prin schimbări fizice și emoționale drastice în timpul sarcinii și al nașterii, iar sexul deseori scade pe lista lor de priorități. Între timp, corpurile și prioritățile bărbaților rămân în mare parte aceleași... Cum punem capăt disputei?

Trebuie să ai răbdare, tati. Recuperarea fizică după naștere poate dura adesea mult timp. Multe proaspete mămici nu mai au dorința de a fi atinse după ce au avut o altă persoană agățată de corpul lor toată ziua. Acordă-i mămicii atât timp cât are nevoie, tati. Găsiți împreună alte modalități de a vă conecta - în și în afara dormitorului.

Apetitul sexual scade după naștere

În cadrul unui sondaj făcut în Olanda, la care au participat 5000 de femei în anul 2015, peste 54% dintre ele au raportat o pierdere a apetitului sexual în primele șase luni după naștere. Dintre ele, 29% au declarat că apetitul pentru sex era încă destul de bun până în ziua în care au intrat în travaliu, ceea ce spune destul de multe. Asta înseamnă că la unele femei, nivelul hormonilor sau alte schimbări fizice ori psihologice s-au produs după naștere, ceea ce le-a modificat viața sexuală. Mai multe despre Relatiile sexuale dupa nașterea bebelusului: iată ce anume se schimbă

Cauzele schimbării libidoului

Să ne gândim mai întâi, la actul în sine de a avea un copil. Din punct de vedere fizic, corpul femeii s-a schimbat. Ea a acumulat un exces de greutate pe care va dori să-l piardă după nașterea copilului, ceea ce îi poate da o imagine de sine negativă.

După ce a făcut efortul de a împinge un copil, este posibil ca dorința ei de sex să scadă. Citește pe larg: Ce este Libido-ul și de ce variază?

Sexul dupa nașterea bebelușului: când EL nu este pregătit

Clișeul care circulă printre cei care abia au devenit părinți este că bărbații întotdeauna abia așteaptă să facă din nou sex, iar femeile nu sunt deloc nerăbdătoare.

Dar, credeți sau nu, unii tați nu sar deloc în sus de bucurie la gândul de a face din nou sex cu soția după naștere. Din punctul de vedere al interesului lor față de sex, noii tați se împart în două categorii. Unii cred că maternitatea este sexy și că soțiile lor au fost atrăgătoare în timpul sarcinii și în toate fazele de după naștere, altora le este greu să împace conceptul de mamă cu acela de parteneră de sex. Din motive complexe, bărbații din a doua categorie nu sunt deloc entuziasmați să reia activitatea sexuală după nașterea copilului.

Imediat ce devin tătici, bărbații au o dilemă și un puzzle de rezolvat. Una dintre piesele acestui puzzle, care poate dezvălui conflictul din mintea lor este faptul că-și văd soțiile hrănind sau îngrijind copiii, iar imaginea aceasta este mai degrabă maternă, ceea ce vine în contradicție pentru ei cu sexualitatea. Iată sfatul de la Desprecopii...

Citeste si Ce faci cand ea (mămica) preferă somnul in locul sexului?

Alte motive de cearta intre parinti:

De ce se cearta părintii unui bebeluș și de ce dusul gunoiului poate deveni motiv de divorț

 Tati nu vrea bebelusul in dormitor, dar mami il vrea! Ce facem?

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII