Tati nu vrea bebelusul in dormitor, dar mami il vrea! Ce facem? 10 sfaturi de ajutor.

Tati nu vrea bebelusul in dormitor, dar mami il vrea! Ce facem? 10 sfaturi de ajutor.

Tati nu vrea bebelusul in dormitor, dar mami il vrea! Ce facem? 10 sfaturi de ajutor.

Dispute, certuri, comentarii, priviri tăioase... Primul an din viața de părinte vine cu o parte echitabilă a disputelor sale.

Deci, ești proaspăt părinte și este primul tău copil. Felicitări! Este un moment  incredibil de minunat. Dar este, de asemenea, o perioad
ă cu mult stres și conflicte - deci înseamnă cu siguranță că te vei certa mai des și mai intens decât oricând cu partenerul... Primul motiv: el nu vrea bebelușul în dormitor, dar tu îl vrei! Ce faci?

vei citi:
Apare stresul, incertitudinea și cearta
Primul motiv de cearta: tatăl nu vrea bebelușul în dormitor, dar mama îl vrea!
Unde doarme bebelusul - eterna dezbatere
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Apare stresul, incertitudinea și cearta

A deveni părinte îți deschide o lume cu totul nouă, plină de bucurie și împlinire. Cu toate acestea, în primele luni din viața de părinte, miza este considerabil crescută și odată cu aceasta apare stresul, incertitudinea și cearta. Nou-născuții sunt fragili, vulnerabili și depind în totalitate de părinții debutanți, care sunt epuizați de altfel.

Totul este mai greu de rezolvat atunci când ești lipsit de somn, lucru pe care marea majoritate a noilor părinți îl experimentează noaptea”, a spus psihoterapeutul și antrenorul părinților din New York, Olivia Bergeron.

Când doi adulți lipsiți de somn trăiesc în spații apropiate, izolați de lume, în timp ce se confruntă cu noua și descurajanta provocare de a ține un copil în viață, certurile sunt inevitabile. „S-ar putea să începem să ne vărsăm nervii pe cei din jurul nostru, în special pe partenerii noștri”, a spus Bergeron. „Știm că a țipa la un copil este inutil; dar a țipa la partenerii noștri, totuși, devine o opțiune mai la îndemână pentru frustrările noastre.”

Primul motiv de ceartă: tatăl nu vrea bebelușul în dormitor, dar mama îl vrea!

În timp ce nou-născuții vor fi adesea alăptați, sarcina îngrijirii revine clar mamei. Iar aceasta își va dori copilul aproape de ea în dormitor, ceea ce interferează cu somnul unui tată epuizat...

Sfaturi pentru a o pune capăt certei: faceți un compromis și priviți spre viitor. Păstrați bebelușul în dormitor, dar înțelegeți că nu va fi acolo pentru totdeauna. „Odată ce un copil doarme toată noaptea, nu mai are rost să-l mai avem în dormitor cu noi”, a spus Anderson. „Fiecare mic scârțâit va întrerupe somnul, atât copilului cât și părinților.

Unde doarme bebelusul - eterna dezbatere

Despre unde doarme bebelusul si dormitul bebelusului in pat cu parintii sau doar cu mama este un subiect de dezbatere care a generat numeroase controverse pe Desprecopii.

In timp ce unii specialisti sustin ca exista numeroase avantaje in ceea ce priveste dezvoltarea psihologica a copilului, altii sustin, cu argumente, ca dormitul bebelusului impreuna cu parintii poate fi extrem de periculos, fiind una dintre principalele cauze ale mortii subite. 

Dezbaterea este readusa in discutie de un studiu neozeelandez, publicat cu catva timp in urma in revista Pediatrics, SUA. Specialistii  avertizeaza asupra riscurilor la care este supus bebelusul care doarme in pat cu parintii, aducand in prim plan o alta problema majora, aceea a respiratiei. Ei considera ca acest obicei pune in pericol viata bebelusului in primul rand prin diminuarea nivelului de oxigen din sange. La aceasta concluzie s-a ajuns in urma unui experiment care a constat in supravegherea a doua grupe de bebelusi intr-o camera cu infrarosii. citeste mai departe aici >

Despre co-sleeping mai poti citi:

 Cand bebe doarme in acelasi pat cu parintii: dezavantaje care raman deseori ne-rostite

Co-sleeping sau cand bebe doarme in acelasi pat cu parintii: 7 mituri si multe adevaruri

Impartirea patului sau camerei cu copilul: pro si contra

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.
Iata diagrama somnului unui bebelus de la nastere pana la 36 de luni.


Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII