Alăptarea, o perioadă solicitantă pentru corpul unei mămici. Ai grijă de tine și de bebe cu o alimentație bogată în vitamine și minerale- sfatul medicului nutritionist

Alaptarea, o perioada solicitanta pentru corpul unei mamici. Ai grija de tine si de bebe cu o alimentatie bogata in vitamine si minerale - sfatul medicului nutritionist

Alăptarea, o perioadă solicitantă pentru corpul unei mămici. Ai grijă de tine și de bebe cu o alimentație bogată în vitamine și minerale- sfatul medicului nutritionist

În afară de calitatea laptelui, o nutriție bună va asigura și mamei o stare de sanitate optimă. Ea va evita astfel anemia, oboseala, depresia post-partum, scăderea imunității, dereglările metabolice și chiar modul în care se face atașamanetul dintre mamă și bebeluș.

• Nu se întâmplă nimic bun atunci când mama este obosită si incorect alimentată, de aceea, doamna dr. Ruxandra Pleșea, Medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice ne oferă mai multe sfaturi.

 Greutatea după naștere are legătură cu nutriția

Revenirea după naștere la greutatea optimă este favorizată de o alimentație bogată în micronutrienți deoarece, în mod contrar, în perioada carențelor, apare permanenta poftă de mâncare, lipsa de energie și îndreptarea către dulciuri, iar aceste lucruri generează ronțaitul continuu de dulciuri și chiar îngrășarea în timpul alăptării.

 Ce ar trebui să consume o mămică ce alăptează pentru a îndeplini tot acest necesar de nutrienți:

 1700 calorii/zi cel puțin pentru a nu face carențe - doar din aceste calorii, mămica își poate asigura vitaminele și mineralele la nivel optim;
 o alimentație variată cu produse din toate grupele alimentare:

• 8 ½ porții de cereale integrale;
• 3 ½ porții de carne, ouă, pește, nuci, semințe;
• 2 ½ porții de lactate;
• 5 porții de legume și leguminoase;
• 2 porții de fructe;
• dulciuri foarte puține - 0 sau 1, 2 porții pe zi.

Ori de câte ori aceste nevoi nu sunt îndeplinite, alăturarea suplimentelor de multivitamine și minerale concepute special pentru perioada de alăptare este soluția optimă pentru ca mama și bebelușul să se simtă bine și pentru ca cel mic să se dezvolte armonios.

 Cum satisfaci nevoile nutriționale crescute din perioada alăptării și a îngrijirii postnatale

Alăptarea la sân, din punct de vedere nutrițional, este una dintre cele mai provocatoare perioade din viața unei femei. Nevoile nutriționale se schimbă după sosirea copilului și satisfacerea acestor nevoi crescute poate fi mai greu de obținut doar prin alimentație. Mai mult, alăptarea la oră fixă a nou-născutului și grija sporită pe care o acorzi acestuia ne face să înțelegem că mămicile nu au întotdeauna timp să conștientizeze nevoile lor nutriționale.

Elevit 3 a fost special adaptat pentru a asigura suportul nutrițional necesar pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului tău în timpul perioadei de alăptare. Acesta susține, de asemenea, atât energia și vitalitatea mamelor care alăptează dar și recuperarea postnatală.

Suplimentar, suportul nutrițional personalizat oferit de Elevit 3 oferă vitamine, minerale și omega-3, importante pentru dezvoltarea armonioasă a sugarului: acestea susțin dezvoltarea creierului, vederea, imunitatea și aportul energetic.

Pentru femeile care folosesc deja Elevit 1 în perioada de planificare, Elevit 2 începând cu săptămâna a 13-a de sarcină pană la naștere, Elevit 3 este următoarea etapă pentru a ajuta la susținerea nevoilor nutriționale crescute din perioada de alăptare și îngrijire postnatală.

După naștere, de multe ori, uităm că nutriția este la fel de importantă ca și înainte. Preocuparea pentru micuț, oboseala și puținul timp pe care îl avem la dispoziție ne fac această misiune mai grea, însă cu puțină informare și cu soluțiile adaptate, veți depăși cu bine și această etapă. Sfaturile noastre și Elevit vă sunt alături!

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului
Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al doilea trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al treilea trimestru de sarcină?

Autor: Desprecopii (c) 2022

PODCAST: O călătorie uimitoare te așteaptă

Pentru perioada embrionră
Planificare și primele
12 săptămâni de sarcina
Elevit 1
cu METAFOLIN
 • Elevit 1 conține Multivitamine, Minerale, Acid Folic, și Metafolin
 • Elevit 1 asigură aportul optim de folați tuturor femeilor: 400 micrograme de Metafolin + 400 micrograme acid folic
 • Conține fier sprijinind diviziunea celulelor sanguine, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului, și ajută la reducerea stării de oboseală a viitoarei mămici.
 • Conține Seleniu si Iod ajutând la protecția membranelor celulare împotriva stresului oxidativ și susține dezvoltarea cerebrală
Citește despre ELEVIT 1   Cumpara ELEVIT 1
Pentru perioada fetală
Începând cu săptămâna 13
până la naștere
Elevit 2
Cu METAFOLIN și OMEGA-3
 • Elevit 2 conține OMEGA 3 (DHA + EPA) din sursă de încredere MEG-3
 • Elevit 2 MEG-3 îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și puritate, find fabricat în Malgrave, Nova Scoția
 • Aportul de DHA și vitamina B12 poate avea efecte benefice asapra funcției sistemului nervos.
 • Elevit 2 acizii grași omega-3 contribuie la dezvoltarea normală a creierului și vederii fatului


Citește despre ELEVIT2   Cumpara ELEVIT 2
Pentru perioada de după naștere/postnatală
Alăptare și îngrijirea postnatală
Elevit 3
cu OMEGA 3 și LUTEINĂ
 • Elevit 3 conține Multivitamine, Minerale, DHA, și Luteină
 • Elevit 3 contribute la dezvoltarea normală a creierului și vederii nou-nâscutului în perioada alăptării
 • Elevit 3 susține sitemul imunitar și sănătatea osoasă în perioada postnatală
 • Elevit 3 vitaminele complexului b și fierul contribuie la reducerea senzației de obosealăCiteste despre ELEVIT 3   Cumpara ELEVIT 3

*Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectele sau informațiile de pe ambalaj