6 beneficii surprinzătoare ale jocurilor video pentru copii

6 beneficii surprinzatoare ale jocurilor video pentru copii

6 beneficii surprinzătoare ale jocurilor video pentru copii

Există o serie de atentionari pentru parintii ai căror copii joacă jocuri video. Unii copii au probleme cu terminarea jocului sau tranziția de la jocuri la teme. Alții au schimbări de dispoziție în timpul jocului (ori după ce se joacă) sau devin hiperconcentrați. Și mai sunt copii care devin secretoși sau total consumați de jocurile video. Cu toate acestea, există și unele avantaje.

→ Iată șase beneficii surprinzătoare ale jocurilor video pentru copii.

Vei citi:
Jocurile video și cititul
Jocurile video și abilitățile vizual-spațiale
Jocurile video și rezolvarea problemelor
Jocurile video și conexiunile sociale
Jocurile video și creativitatea
Jocurile video și cariera în gaming

1. Jocurile video și cititul

Studiile arată că majoritatea copiilor care joacă jocuri video pot obține un mic impuls în abilitățile lor de citire. Acest lucru este valabil chiar și pentru copiii care se luptă cu cititul.

Cercetătorii cred că acest lucru se poate întâmpla deoarece copiii trebuie să descopere instrucțiuni de tip text pentru a se juca. Dar există și un factor de distracție. Copiii care sunt reticenți să deschidă o carte se pot grăbi să citească ceva din jocul lor preferat.

Asta nu înseamnă însă că jocurile video ar trebui să înlocuiască cărțile!

2. Jocurile video și abilitățile vizual-spațiale

Multe jocuri, cum ar fi Minecraft, sunt plasate în lumi virtuale 3D pe care copiii trebuie să le navigheze. Și nu există nicio aplicație pentru hărți GPS sau smartphone care să le arate drumul.

Rezultatul: copiii care joacă acest tip de jocuri au șansa de a-și exersa abilitățile vizual-spațiale. Acest lucru poate duce la o mai bună înțelegere a distanței și a spațiului.

3. Jocurile video și rezolvarea problemelor

În centrul fiecărui joc video există o provocare. Jocurile tip puzzle și cu un aer misterios, cu orașe virtuale - oferă copiilor șansa de a aborda o problemă și de a lucra pentru a găsi o soluție.

Unii cercetători spun că cei care joacă aceste jocuri video se îmbunătățesc în trei domenii: planificare, organizare și gândire flexibilă. Dar nu fi prea entuziasmat de asta. Nu este clar că aceste abilități de rezolvare a problemelor din jocuri se aplică în viața de zi cu zi. Și nu există dovezi că așa-numitele jocuri care „antrenează creierul” pot îmbunătăți abilitățile din lumea reală.

4. Jocurile video și conexiunile sociale

Unii copii au probleme în a se potrivi unui grup social și a-și face prieteni în viața reală. Jocurile video pot fi un refugiu pentru ei, pentru a găsi persoane cu care să se conecteze într-un mod pozitiv. În viața noastră aglomerată, jocurile oferă întâlniri virtuale de joacă cu prieteni din viața reală.

Jocurile video le oferă copiilor ceva despre care să vorbească la școală. În zilele noastre, jocurile sunt un subiect de conversație principal pentru copii, la fel ca sportul și muzica. Interesul pentru jocuri îi poate ajuta pe copiii care au probleme în a găsi subiecte de discutat.

Pe de altă parte, copiii care se luptă cu timiditatea în viața reală pot avea probleme și online. Dar pentru asta există jocurile video online multiplayer.

5. Jocurile video și creativitatea

Când copiii sunt mici, există mult spațiu pentru joaca imaginativă, de la LEGO la păpuși până la imaginație infinită. Dar pentru adolescenți, societatea poate fi deseori reticentă. Jocurile video le oferă copiilor șansa de a continua jocul imaginativ.

Există, de asemenea, unele dovezi că jocurile încurajează gândirea creativă. Într-un studiu, jucătorilor de 12 ani li s-a cerut să deseneze, să spună povești, să pună întrebări și să facă predicții. Toți copiii au dat dovadă de un nivel ridicat de creativitate și curiozitate.

6. Jocurile video și cariera în gaming

Câștigătorul primei Cupe Mondiale Fortnite, în vârstă de 16 ani, a câștigat 3 milioane de dolari. Ceilalți 99 de finaliști solo au câștigat de la 50.000 USD la 1,8 milioane USD fiecare.

La fel ca și în cazul sporturilor profesionale, șansele de a deveni un jucător profesionist de jocuri video sunt foarte mici. Cu toate acestea, industria jocurilor video este în creștere cu salturi și limite, mult mai rapid decât sportul și divertismentul tradițional.

Există o mulțime de cariere în această industrie în creștere - cariere precum codificarea, marketingul sau organizarea de evenimente.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile potențiale ale jocurilor video. Acum alege inteligent jocurile video și aplicațiile pentru copilul tău.

Hartuirea online copilului: o problema contemporana de parenting

Hartuirea online copilului este o realitate de care parintii trebuie sa afla inainte de a fi tarziu. Rautati adaugate la poze, glume proaste care pot strica increderea unui copil, hahaieli de bullying ...

Micile rautati intre copii, finalizate adesea cu conflicte ce nu pot fi depasite decat cu interventia parintilor, a educatorilor sau a unui adult in genere au existat dintotdeauna. Asa cum dintotdeauna au existat copii mai rautaciosi, copii mai timizi, copii cu complexe de superioritate sau de inferioritate, a caror comunicare cu cei din jur necesita adesea interventia unui adult citeste mai departe aici > 

Despre siguranta copiilor pe internet, merita citit si: 

Siguranta copiilor pe Internet
Cum va protejati copiii de pericolele internetului?
Beneficii si limite in relatia copilului cu internetul si tehnologia
Copiii si incarcaturile emotionale ale retelelor sociale
Lectiile si intrebarile unei glume proaste pe Facebook

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

  Adolescentii (12-18 ani)
Frumosi, plini de personalitate, incapatinati. Pregati de zbor din cuibul cald al casei parintesti.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Jocuri

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII