5 probleme medicale frecvente la copii și cum să le asigurăm o vară liniștită, fără dureri

5 probleme medicale frecvente la copii si cum sa le asiguram o vara linistita, fara dureri

Cu toții ne dorim ca lunile de vară să fie o perioadă de distracție pentru cei mici. Cu toate acestea, la fel cum în lunile de iarnă predomină răcelile și gripa, la fel și lunile de vară vin la pachet cu diverse afecțiuni la care ar trebui să fim atenți cu toții și de care să ne protejăm copiii.

Dar dacă o parte din responsabilitatea bunăstării copiilor ar intra pe mâna supereroilor? Da, ai citit bine. Luna iunie, luna copiilor, vine la pachet cu multe surprize din partea Farmaciilor DONA, care le vor aduce în dar celor mici câte un supererou magnet la alegere! În continuarea articolului vom vorbi despre cele mai frecvente probleme medicale la copii și de ce „superputeri” este nevoie pentru a le remedia.

  Dureri abdominale, diaree și vărsături

Bolile ușoare sunt o parte firească a creșterii și nu putem face multe pentru a le evita. Dar, dacă suntem conștienți de diferiții factori de risc ai sezonului estival, putem lua măsuri preventive și putem lăsa copiii să se bucure din plin de vacanță.

Durerea de stomac/de burtică este o problemă medicală foarte frecventă la copii. Copilul ar putea avea diaree dacă merge des la baie (mai mult de trei ori pe zi) și are scaune apoase. E important de reținut că simptomele contrare celei ale diareei (eliminarea materiilor fecale de mai puțin de trei ori pe săptămână) pot fi un semn de constipație. Dar poți preveni aceste probleme asigurând menținerea unei igiene fizice bune și prin consumul alimentelor gătite corespunzător acasă, bogate în fibre. De asemenea, este important să te asiguri că nu are infecții parazitare. Deci, o vizită la medic este mereu necesară.

În concluzie, acțiuni simple cum ar fi să-ți înveți copilul să-și spele mâinile în mod regulat (înainte de masă sau după atingerea unui animal de companie), precum și menținerea riguroasă a igienei locuinței pot contribui în mare măsură la reducerea riscului de a contracta o infecție contagioasă.

Pe de altă parte, care ar putea fi cauzele pentru care copilul suferă de greață și vărsături? Sau are scaune mirositoare și apoase? Ar putea avea gripă stomacală (numită și gastroenterită, gastroenteropatie, enterogastrită sau infecție gastrică). Simptomele includ dureri musculare, dureri abdominale și o ușoară febră.

Știai că…

La achiziționarea de suplimente alimentare în valoare de 50 lei vei primi la alegere un magnet cu un Supererou, care are grijă de sănătatea copiilor: Dona (Are cele mai bune sfaturi pentru sănătatea ta), MaxIm (Imunitate maximă), Alina (Alină durerile de burtică), FlorIn (Ocrotește flora intestinală), Sorin (Protejează pielea de soare) și Aura (Apară împotriva infecțiilor urinare). APLICĂ ȘI TU PENTRU UN CARD >>

  Ce poți face:

 Pentru a înlocui apa și sărurile pierdute, menține copilul hidratat cu lichide precum apă sau sucuri care nu conțin lapte. Încurajează copilul să ia înghițituri mici și frecvente de lichide.
 Evită contactul cu alte persoane - gripa stomacală este contagioasă.
 Mergi cu copilul la medic când simptomele persistă sau se agravează.
 Cheamă în ajutor supereroina Alina, ce are superputerea de a alina durerile de burtică, de a regla tranzitul intestinal și de a ameliora disconfortul. Recomandarea ei este Alinan Happy drink, care poate fi administrat bebelușilor încă din primele zile de viață și are o eficacitate terapeutică dovedită clinic. De asemenea, Alinan Digestie ușoară înlătură simptomele neplăcute ale indigestiei și intoleranțelor alimentare (dureri și crampe abdominale, balonare, senzația de preaplin, eliminarea de gaze, eructații, greață, diaree), iar Alinan Emetix kids este conceput special pentru a combate natural stările de greață și vomă ale copiilor.

Și pentru că am discutat despre durerile abdominale, este foarte important să mai precizăm că intestinul influențează foarte mult sistemul imunitar. Iată de ce:

 Aproape toți nutrienții consumați sunt absorbiți prin intestin. Drept urmare, copiii obțin ce este mai bun din alimentele pe care le consumă atunci când au un intestin sănătos.
 Intestinul elimină deșeurile din organism. Acest lucru este important pentru a ajuta la susținerea funcției hepatice.
 Intestinul găzduiește 70% din sistemul imunitar al organismului. Este, de asemenea, principalul punct de intrare al bacteriilor în organism. Prin urmare, dacă intestinul copilului nu are o barieră puternică, va fi mai probabil să se îmbolnavească.

Așadar, a investi în sănătatea intestinală a copilului tău în primii ani de viață nu numai că îi va îmbunătăți sănătatea generală pe termen scurt, ci îl va ajuta și să aibă o sănătate bună mai târziu în viață! Și da - în cazul în care te-ai întrebat - există multe modalități de a îmbunătăți sănătatea intestinală și de a construi un microbiom puternic. Poți începe prin a-i oferi o alimentație bogată în probiotice și fibre, cum ar fi alimentele prebiotice, apoi prin administrarea unui supliment special conceput și adaptat pentru copii. Dar ce poate fi indicat pentru puiul tău? Ei bine, supereroul FlorIn îi vine în ajutor celui mic cu Sanvero FloraStrong BABY, care reface flora intestinală cu ajutorul celor mai cunoscute și studiate tulpini de bacterii lactice: Bifidobacteriile și Lactobacilii. Bifidobacterium animalis subspecia lactis este una dintre primele tulpini de bacterii benefice care se găsesc în mod natural în flora intestinală a nou-născuților.

  Deshidratarea și insolația la copii

În vacanța de vară, orele pur și simplu dispar! Copiii sunt foarte fericiți să se joace la soare afară, dar expunerea continuă la soare poate determina uneori creșterea anormală a temperaturii corpului. Conținutul de apă din organism scade și el, iar urmările pot fi: dezorientare, greață sau chiar leșin. Ce ar trebui să faci: oricât de dificil va fi, încearcă să ții copilul în casă la orele amiezii, apoi menține-l bine hidratat!

Arsurile solare sunt o afecțiune obișnuită a pielii ce are loc atunci când cineva este expus direct și prelungit la soare. Căldura intensă poate provoca arsuri de gradul I cu roșeață a pielii și peeling sau arsuri de gradul doi cu vezicule.

Din acest motiv, crema de protecție solară cu cel puțin un SPF de 30 (preferabil SPF 50 pentru copii) este cea mai bună măsură preventivă împotriva expunerii la razele UV dăunătoare, în timp ce băile reci și cremele hidratante pot atenua durerea sau disconfortul cauzat de arsurile solare. În cazuri severe, un control medical poate fi necesar pentru a trata veziculele apărute. Pentru ca cei mici să se poată bucura din plin de zilele însorite, supereroul Sorin le vine în ajutor cu laptele de protecție solară pentru copii Photoderm KID, SPF 50+, care stimulează mecanismele de autoapărare ale pielii delicate și sensibile a copiilor și oferă protecție biologică internă: Cellular Bioprotection™. Acum, nimic nu îi mai poate opri pe cei mici din a avea cele mai frumoase zile la joacă, fără năsucuri roșii arse de soare! Supereroul Sorin le protejează mereu pielea de soare!

  Afecțiuni respiratorii

Răcelile obișnuite (nazofaringita), amigdalele umflate (amigdalfaringita acută) și durerile în gât (faringita streptococică) sunt unele dintre cele mai frecvente infecții ale tractului respirator care pot afecta copilul. Afecțiunile sunt cauzate de viruși și bacterii care atacă tractul respirator superior al copilului, iar simptomele comune sunt congestia în piept, glandele inflamate, rinoree (secreții nazale, curge nasul) și tusea.

Aceste afecțiuni durează în general de la șapte până la zece zile, dar îți poți ajuta copilul oferindu-i lichide calde de băut sau apă sărată călduță pentru a face gargară la intervale periodice.

De asemenea, este foarte important să nu-i oferi antibiotice, cu excepția cazului în care acestea sunt prescrise de un medic pentru infecții bacteriene, cum ar fi streptococul, deoarece majoritatea acestor probleme ar trebui să dispară în cele din urmă în cinci-zece zile.

Supereroii sunt mereu în acțiune cu sfaturi, recomandări, concursuri săptămânale și super premii! Sărbătorește și tu luna copiilor alături de prichindelul tău și Farmaciile DONA!

Copiii și adulții cu un sistem imunitar slăbit sunt mai vulnerabili la răceală chiar și vara, de aceea este foarte important să nu uiți să consolidezi sistemul imunitar al copilului și cu ajutorul unor suplimente, pe lângă o alimentație echilibrată, mișcare și suficiente ore de somn. Dar supereroul MaxIm nu stă deoparte și le sare în ajutor celor mici cu Sanvero Imunostrong Junior, care susține capacitatea naturală de autoapărare a organismului și sănătatea tractului respirator superior prin aportul extractului de Echinacea și Măceșe, are efect calmant și plăcut asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale datorită extractului din fructe de Măceșe și susține digestia și bună funcționare a tractului intestinal prin aportul de Inulină. Supereroul MaxIm mai are o recomandare: Sanvero Concentrat de Vitamina C și Cătină, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și completează cu succes necesarul de vitamina C al organismului. Ce poate fi mai liniștitor? Imunitate maximă, cu superputeri!

Cu toate acestea, prezența febrei, a tusei, a răcelii și a durerii în gât sugerează o infecție a tractului respirator superior (de exemplu, amigdalită sau faringită). Tratamentul adecvat trebuie inițiat pentru același tratament după consultarea unui medic.

  Bronșita și bronșiolita

Bronșita cronică este o infecție a căilor respiratorii mai mari și mai centrale din plămâni și este mai des întâlnită la adulți. Adesea, cuvântul „bronșită” este folosit pentru a descrie un virus toracic și nu necesită antibiotice.

Bronșiolita este frecventă la sugari și copiii mici în timpul sezonului de răceală și gripă. De aceea, este posibil ca medicul să audă „șuierături” când copilul respiră. Bronșiolita este cel mai adesea cauzată de un virus, care nu necesită antibiotice. În schimb, majoritatea recomandărilor de tratament sunt orientate spre a-ți face copilul confortabil cu o monitorizare atentă pentru orice dificultăți de respirație, mâncare sau semne de deshidratare.

  Infecții ale tractului urinar

Infecțiile vezicii urinare, numite și infecții ale tractului urinar (ITU), apar atunci când bacteriile se acumulează în tractul urinar. ITU poate să apară din copilărie până la adolescență și chiar până la vârsta adultă. Simptomele unei ITU includ durere sau arsură în timpul urinării, nevoia de a urina frecvent sau urgent, enurezis sau accidente ale unui copil care știe să folosească toaleta, dureri abdominale sau dureri laterale sau de spate.

Medicul copilului va avea nevoie de o probă de urină pentru a testa o ITU înainte de a determina tratamentul, care va fi ajustat în funcție de bacteriile care se găsesc în urina copilului.

Pentru a ajuta la menținerea stării de sănătate, supereroina Aura le sare și ea în ajutor celor mici cu Urostrong Junior cu extract de Merișor-canadian și PropolhON® (acesta nu conține ingrediente de origine animală, fiind potrivit și pentru persoanele cu o dietă vegană). Propolisul este un ingredient natural valoros, provenit din stup și cu o compoziție bogată în bioflavonoide, enzime. Extractul de propolis pur, PropolhON® solventfree, standardizat, conține o concentrație mare de galangine, obținute prin extragerea fară utilizarea solvenților alcolici, printr-un procedeu de criomacerare, păstrând astfel toate proprietățile propolisului. Nu se folosesc procedee care necesită cadură, astfel că în produs se regăsesc și substanțele volatile existente în propolis. Acest procedeu de prelucrare a propolisului, îi conferă acestuia proprietățile benefice cunoscute încă din Antichitate și aplicate în medicină populară tradițională.

  Prevenirea afecțiunilor frecvente pe timp de vară

Cel mai bun mod de a-ți proteja copilul este să-l înveți despre igienă și să-l ții acasă atunci când este bolnav. Fiecare boală se poate prezenta în moduri diverse, de la o persoană la alta. Dacă eșți îngrijorat/ă de simptome, cel mai bine este să soliciți sfatul medicului. Până atunci, învață copilul să se spele corect pe mâini, oferă-i mâncare sănătoasă, gătită corespunzător, suficientă apă și asigură-te că are vaccinările la zi.

Supereroul Dona are cele mai bune sfaturi pentru sănătatea ta

Farmaciile DONA oferă consiliere farmaceutică de calitate ori de câte ori ai nevoie, în rețeaua de peste 300 de farmacii DONA. În plus, rămâi cu ochii pe pagina de facebook Farmaciile DONA pentru concursurile săptămânale! Supereroii au premii și surprize speciale pentru cei mici toată luna iunie!

Cardul de fidelitate Farmaciile DONA pentru Copilul Meu

Ce avantaje îți aduce acest card?

Plateste cu 7% mai putin, la cumpararea produselor destinate copiilor

Plateste cu 5% mai putin, la cumpararea oricarui produs farmaceutic sau cosmetic – exceptie fac medicamentele eliberate pe baza retetelor gratuite si compensate si a celor ce se elibereaza pentru programele nationale PN9.7 (post transplant), PN3(Oncologie) si PN 5( Diabet)​

Solicită card de fidelitate aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️