De ce preferă bărbații maturi sau mai în vârstă fetele tinere?

De ce prefera barbatii maturi sau mai in varsta fetele tinere?

De ce preferă bărbații maturi sau mai în vârstă fetele tinere?

"Indiferent de cultură, clasa socială, stare civilă, etc., o relație alături de o tânără e un lucru tot mai des întâlnit. Argumentul bărbaților trecuți de o vârstă este că le pot oferi sprijin de orice fel ar avea nevoie și că noi, femeile, îmbătrânim mult mai repede. Așa balanța s-ar echilibra. Cred că fiecare vârstă are frumusețea ei și trebuie să avem șanse egale. De la locul, felul în care ești agățată mă surprind, până la a afla că acel om serios cu soție și copil ți-a cerut o întâlnire. Când ești tânăr poți fi inconștient și poți cădea ușor victima. Cum te poți apăra?

Poți să ai lângă ea o a doua tinerețe? De ce se cedează așa ușor? Dacă ai bani înseamnă că poți avea pe oricine? Pentru o bunăstare temporară sau nu, se merită să nu mai ai principiile pe care ți le-au inoculat părinții? Sunt cazuri când ele sunt îndemnate să accepte sau chiar văd asta în familie. A cui aparține vina?"

Ei bine, așa începe o postare de forum din comunitatea DC care a pus pe jar membrii comunității desprecopii și care au înroșit tastele, dându-și fiecare cu părerea - și credeți-ne, au fost multe păreri împărțite :) Dar ce spun specialiștii? Haideți să vedem, căci pare destul de interesant!

Vei citi:
De ce bărbaților în vârstă le plac femeile mai tinere
Dar care este părerea membrilor din comunitatea desprecopii?
De ce ar vrea un bărbat în vârstă să se întâlnească cu o femeie mai tânără?
Dar femeile preferă și ele bărbați mai tineri?
Diferența de vârstă a părinților afectează copilul?

De ce bărbaților în vârstă le plac femeile mai tinere

Ai crede că un bărbat de 45 de ani și-ar dori o relație cu o femeie cel puțin oarecum apropiată ca vârstă. Nu și-ar dori pe cineva care are o experiență de viață similară, care are o oarecare maturitate și un nivel similar de dezvoltare intelectuală?

De cele mai multe ori, se pare ca nu vor asta... De altfel, cercetările (1) arată că, la toate vârstele, femeile preferă bărbații care le sunt apropiați ca vârstă, în timp ce pentru bărbați, vârsta ideală pentru femei rămâne constantă.. de 22 de ani. Se pare că nu există un motiv clar convenit pentru care acesta este cazul.

Unii cred că preferința bărbaților pentru femeile mai tinere este o strategie evolutivă care atrage bărbații către parteneri care sunt extrem de fertili. Și pentru că femeile tind să trăiască mai mult decât bărbații și să devină îngrijitoarele lor, demograful de la Universitatea din Stockholm Sven Drefahl (2) spune că atracția pentru femeile mai tinere se poate datora faptului că „mariajul cu o femeie mai tânără prelungește durata de viață a bărbatului, dar bărbatul nu va prelungi durata de viata a femeii”.

Alții (3) cred că problema se referă mai mult la dezechilibrul de putere, afirmând că diferența de vârstă preferată pentru un partener este produsul rolurilor de gen determinate de societate. Într-o societate bazată pe modelul unui cap de familie masculin, femeie casnică, femeile vor căuta un bărbat ale cărui resurse economice îl fac un bun furnizor, iar bărbații vor căuta o femeie a cărei flexibilitate și disponibilitate pentru reproducere o fac o gospodină bună.

Terapeutul de cuplu Rachel Lee Glass dezvăluie în PsychCentral (4) că adesea, adevăratul motiv pentru care bărbații mai în vârstă se întâlnesc cu femei mai tinere și invers, este ceva complet neașteptat.

Modelul, așa cum explică ea, este următorul: femeile tinere sunt de obicei impresionate de maturitatea și responsabilitatea bărbaților în vârstă. Sunt atrase de cineva care este total diferit de băieții de vârsta lor. După cum spune ea, bărbații de 20 și uneori de 30 au „colegi de cameră fără bani de benzină, sunt drogați, fără nici un scop și caută doar distracție”. Bărbații cu ceva mai multă experiență sunt, în general, opusul acestora. Sunt responsabili, la timp, pun întrebări profunde, sunt cu adevărat interesați și caută ceva mai mult decât sex.

În ceea ce privește bărbații, de obicei nu este adevărat că le plac femeile mai tinere pentru că sunt mai atractive. Doamna Glass a descoperit, în anii ei de experiență, că bărbații în vârstă care se întâlnesc cu femei mai tinere ies adesea dintr-un divorț dur. Defectele le-au fost expuse deja și sunt deosebit de vulnerabil, iar când o tânără devine impresionată de comportamentul lor matur, se produce imediat o scânteie...!

Dar care este părerea membrilor din comunitatea desprecopii?

Pornind de la topicul incendiar mai sus menționat, membrii comunității DC au păreri extrem de variate și intens dezbătute. Iată câteva exemple:

Păi nu cred că e o tendință. Cred că este o preferință, veche de când lumea și naturală. Lăsând la o parte latura rațională care spune să alegi o femeie educată, cultă, blândă, muncitoare sau mai știu eu cum, instinctiv bărbatul alege o femeie frumoasă și tânără. Dintr-un motiv foarte simplu, naturs l-a învățat să recunoască și să aleagă instinctiv femelele care au cele mai mari șanse să îi facă pui mulți și sănătoși și să îi crească (valabil la orice specie).
De ce unii bărbați în vârstă chiar încearcă să seducă tinere asta e altă problemă. Probabil simt nevoia să le fie gâdilat orgoliul (ce masculi bine sunt ei dacă se mai uită alea tinere la ei!), da bine (sau așa cred ei) să se afișeze cu tinerele, sau pur și simplu pentru că își permit și atunci de ce să nu se simtă bine, sau o mie de alte motive sau combinații de motive. Până la urmă.... de ce n-ar face-o?!?! Mie mi se pare că e ca la piață, nu e prost cine cere prea mult, e prost cine acceptă să dea. Nici măcar nu sunt convins că le face un mare rău tinerelor respective. Decât unul tânăr și violent/bețiv/etc, poate mai bine unul bătrân, domn, generos, tandru etc. - ymcar

Eu sunt de părere că cei care preferă 'tinerelele' deși ei sunt trecuți cu mult de vârsta a doua, o fac pentru că sunt mai credule și poate pentru că așa își 'retrăiesc' ei, prin ele, vârsta la care li se părea că pot face orice.
Lăsând la o parte aspectul strict material care poate să existe sau nu, cred că și anumitor tinerele le plac bărbații maturi și experimentați (și de ce nu, în vârstă) pentru că simt nevoia de protecție (pe ideea de dragoste 'de tată')...sau simt nevoia de un bărbat care să li se pară că le înțelege mai mult decât băieții de vârsta ei, care își pierd nopțile jucând joculețe în rețea... - tzitziri

Științific vorbind, potența scade cu vârsta (dar e adevărat că un supermascul în tinerețe, la vârsta a 2-a va fi mai potent decât un flăcău mai puțin înzestrat fizic de natură), pentru unii mai încet, pentru alții mai rapid, depinde și de exercițiu, de parteneră, etc.
Dar preferința asta, a bărbaților maturi pentru femeile tinere, preferință materializată în relații concrete, e greu de spus de unde vine în mod real. Poate fi dragoste (nu neagă nimeni că se întâmplă la orice vârstă), interes (de a se afișa cu o persoană proaspătă, spre invidia anturajului), atracție sexuală (eu cred că toate "artificiile" din lume nu pot ascunde vârsta. O dată în viață avem 20 de ani și asta se vede și se simte). - Bee

Din aproape toate postările reiese faptul că alea tinere, ba n-au nimic de spus, ba nu au nimic în cap, sunt doar frumoase și au tinerețea de partea lor. În rest, dumnezeu cu mila.
Mi se pare nedrept, mai ales că toate am avut 20 de ani și nu ne considerăm deloc așa și aveam o mulțime de spus. Dar se pare că am uitat că am fost și noi acolo.
Și nu cred că o femeie tânără se uită la un bărbat matur, doar pt bani.
Poate nici nu există predeterminare, se întâmplă să îți placă cineva matur.
Cred că fiecare caută ceva ce are nevoie, unii au nevoie de tinerețe, spontaneitate, un râs bun, sex. - BalMascat

Părerea mea e că bărbații ori se maturizează ori nu. Oricum e în firea lor să se poarte de multe ori ca niște copii mari, iar soțiile... instinctul matern... sunt ca a doua mamă. - denisabia

Toți bărbații preferă femeile la vârsta cea mai fertilă 18-25 de ani. Întreabă un băiat de 14 ani dacă i se pare o fată de 18 ani hoț. Întreabă-l același lucru peste 20 de ani despre aceeași fată care acum are 40 și arată-i una de 18 ani :)
Când vine vorba de bărbații maturi am putea pretinde că lucrurile se complică.
Adică intervine chestia cu, le preferă pt că sunt mai inocente sau arată mai bine decât o femeie fe 50 de ani, sau e mai plină de viață și fără griji.
Dar de ce îi atrag aceste trăsături de caracter pe bărbați? Poate e felul naturii de a păstra specia umană - făcând trăsăturile de caracter ale femeii fertile principalul punct de atracție al bărbatului care caută să-și împrăștie sămânța.
În concluzie. Bărbații preferă femeile tinere pt același motiv pt care femeile plac același bărbat mai mult când are bani sau putere socială decât când nu are nimic.
Un mascul puternic protejează puii. O femelă fertilă face pui. Pură biologie. - michelle7

De ce ar vrea un bărbat în vârstă să se întâlnească cu o femeie mai tânără?

Există mai multe motive pentru care conceptul de bărbați în vârstă care se întâlnesc cu femei mai tinere este atât de popular în cultura actuală.

Pentru unii bărbați, motivele sunt pur superficiale. Le place să aibă în preajmă frumusețea unei tinere și simt că vor experimenta o viață sexuală mai aventuroasă.

În ceea ce privește statura, un bărbat în vârstă care se prezintă la un eveniment social cu o femeie mai tânără la braț, are adesea un sentiment de mândrie și realizare. Are o „bijuterie” pe care alți bărbați ar putea doar să o admire.

Altor bărbați în vârstă le place să se întâlnească cu femei mai tinere, deoarece acestea scot la suprafață un sentiment compatibil cu tinerețea în personalitatea lor. Implicându-se în activități pe gustul tinerei doamne, acesta se va simți din nou revigorat și tânăr.

Acesta este, de asemenea, un sentiment instinctual, deoarece procrearea joacă un rol important. Bărbații doresc în mod intuitiv să-și "asigure" generațiile viitoare. Iar cel mai bun mod de a face acest lucru este să găsească o tânără care are mulți ani de fertilitate.

Pentru femei, bărbatul în vârstă poate fi atrăgător atunci când se prezintă ca un partener mai matur. După anii de facultate, unele femei încep să se simtă obosite de aceleași comportamente tipice de care se bucură încă bărbații din grupa lor de vârstă. Drept urmare, ele caută bărbați în vârstă care acționează cu mai mult rafinament și clasă. Acești bărbați pot fi mai respectuoși, siguri din punct de vedere financiar și mult peste cei de vârsta ei.

Pe de altă parte, femeile s-ar putea să simtă mai puternic instinctul matern și să vrea să întemeieze o familie curând. Iar bărbații mai în vârstă au șanse mai mari să se stabilească mai devreme și să întemeieze o familie.

Dar femeile preferă și ele bărbați mai tineri?

În timp, tendințele de atractivitate pentru femei scad. Bărbații găsesc, în general, că atractivitatea unei femei este de 20 de ani și scade constant de acolo în timp. Dar atractivitatea unui bărbat față de femei este invers, crescând în timp și atingând un vârf la 50 de ani, abia apoi scăzând.

Autorul și co-fondatorul OkCupid, Christian Rudder (5), spune că femeilor în vârstă de 20 de ani tind să le placă bărbații puțin mai în vârstă, iar când ajung la 30 de ani, femeile preferă un bărbat care este cu câțiva ani mai tânăr.

Dar membrele din comunitatea desprecopii ce zic despre asta? Preferă bărbații mai tineri după o anumită vârstă sau nu? Să vedem...

O amică de-a prietenei mele, single, se întâlnește numai cu bărbați tineri. Ea are vreo 37-38 de ani, ăștia cu care tot a fost prietenă de-a lungul timpului erau cu 10 ani mai tineri. Iar ăstora de îi găsește, bineînțeles le plac femeile mature. A declarat că astea-s preferințele ei pe site-urile de date și nu ar duce lipsă de relații stabile, nu prea se împacă ea cu stabilitatea. Recunosc, ca orice om, am prejudecățile mele, am privit-o ca fiind mai altfel, dar fata nu încearcă să pară altfel decât e, nu o interesează măritișul, nu o interesează bărbații maturi și nu o interesează stabilitatea. În rest e ca oricare alta, cu carieră, are și un copil în liceu.
Cred că, în general 'ne placem' cu ăștia de vârsta noastră, dar există și ceilalți care preferă partenerii mai tineri, nu numai între bărbați și între femei. - giani

Ba mie în liceu nu mi-au plăcut niciodată ăia de vârsta mea: mi se păreau "prea disperați" , cum era o reclamă la nu-știu-ce...
Iar mai tineri... nici acum nu-mi plac, bleah.
Până la urmă bărbatu' trebe să fie bărbat, nu să-l mângâi condescent pe creștet. - Elise

Eu de pildă m-am măritat cu unul prea tânăr pentru mine (deși e cu 4 ani mai în vârstă). Doar că eu deja m-am maturizat, am demonstrat, am aflat cine sunt pe când el încă se caută. Deh, mai aștept, poate crește. Până una alta mai fac un gomaj, poate se întoarce tenul înapoi că asta nu e al meu. - J G

Diferența de vârstă a părinților afectează copilul?

Vârsta paternă mai înaintată ar putea crește ușor riscul apariției anumitor defecte congenitale rare, inclusiv defecte în dezvoltarea craniului, a membrelor și a inimii. Autism. Cercetările arată o legătură între vârsta paternă mai înaintată și o frecvență crescută a tulburărilor din spectrul autist.

Cercetătorii cred că riscul crescut de afecțiuni de sănătate s-ar putea datora mutațiilor genetice aleatorii ale spermei, care apar mai frecvent la bărbații mai în vârstă decât la bărbații mai tineri. În ciuda creșterii acestor riscuri, totuși, riscurile generale rămân mici și mai puțin sigure decât cele asociate cu vârsta maternă peste 40 de ani.

De asemenea, copiii cu părinți mai în vârstă sau care au o diferență mare de vârstă, sunt conștienți că părinții lor sunt diferiți - mai în vârstă decât oricare alți părinți, iar asta îi face adesea să se simtă conștienți de sine și jenați. Unii dintre acești copii se vor rușina să-și aducă prietenii acasă. Rezultatul? Tot copii au de suferit...

Ești într-o relație cu o persoană mult mai tânără? Sau ai fost părăsit/părăsită pentru o persoană mult mai tânără decât tine? Așteptăm povestea ta în secțiunea de comentarii!

Despre relatia sexuala a unui cuplu, cititi

Greselile pe care le fac femeile inselate...
10 sfaturi pentru sex mai bun - adresate femeilor
Ce cred barbatii despre sex ...
3 motive pentru care femeile simuleaza orgasmul
Oboseala distruge viata sexuala
6 greseli care ruineaza o casnicie

 Forum de suport unde discutam despre viata in 2

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

Referințe:
(1) https://www.yourtango.com
(2) https://www.ncbi.nlm.nih.gov
(3) https://theoutline.com
(4) https://psychcentral.com
(5) https://www.businessinsider.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII