Povestea unei nașteri provocate cu un balon in săptămana 41: Trebuie să vii de la toaletă acum, altfel se va naște în toaletă

Povestea unei nasteri provocate cu un balon in saptamana 41: Trebuie să vii de la toaletă acum, altfel se va naște în toaletă

Povestea unei nașteri provocate cu un balon in săptămana 41: Trebuie să vii de la toaletă acum, altfel se va naște în toaletă

Dintr-o data simt ca trebuie sa merg la baie neaparat. Trebuie să iasă ceva și nu vreau să fac asta de fata cu sotul meu. O nu ... in nici un caz. Moasa se uit la mine nu ochi mari. Api imi spune ca pot sa merg la baie după următoarea contracție, dar trebuie să fie acum! Mă ajută să ies in baie. Nu vreau, dar trebuie. Ce presiune. O contracție pe parcurs. Chiar trebuie acum! Ajutor!

Astea sunt contractii? Nici o idee. Nu am avut-o niciodată contractii la prima nastere. Mă încremenesc la toaletă. Toată lumea este în jurul meu. Ce enervant. Atâta presiune. Anxietate la moașă. Se uită unul la altul. „Trebuie să vii de la toaletă acum, altfel se va naște în toaletă.”

Povestea unei nasteri in saptamana 41: Trebuie să vii de la toaletă acum, altfel se va naște în toaletă

nastere vaginala

Povestea unei nasteri in saptamana 41: Trebuie să vii de la toaletă acum, altfel se va naște în toaletă

Ecaterina povesteste povestea nasterii lui bebe Adam, in saptamana 41.

Înainte de a începe operatiunea nasterii - eram in spital. Eram in saptamana 41 si imi doream sa nasc natural. Asadar, cu aprobarea medicului,  am programat o nastere provocata cu un balon Foley. 

In acea dimineata m-am trezit dupa un somn linistit - as putea spune ca dormisem ca un bebelus. Cand m-am trezit - m-am gandit - inca un pic si gata...

„Sotul meu este singur acasă, copilul nostru doarme la bunici iar eu sunt într-un pat de spital. În sfârșit pot dormi o noapte linistita după câteva luni de dureri pelvine și dureri de spate. Iar pentru un somn linistitor mi s-afacut o injectie cu un somnifer. Pentru a fi bine odihnita in ziua programata a nasterii lui bebe...A doua binecuvantare.

E dimineata

Asistenta deschide draperiile și lumina diminetii inundă cameră cu energie nouă. Nu am dormit atât de bine de vremuri. Ieri eram încă neliniștită și obosită, atât de incredibil de obosită de durere și lipsă de somn. Dar azi e o zi noua...

Moașa este în proces de a introduce un mic balon - pentru declansarea nasterii in vaginul meu1. Asta ar trebui să pună în funcțiune blocajul si sa declanseze miscarea lui bebe..  Auzisem ca o astfel de metoda - acest mic balon - ca acesta ar doare, dar nu e chiar atât de rău. De fapt, nu simt aproape nimic. Oare este bine?

Stomacul meu se simte puțin neliniștit. Am niște crampe, dar să spun că sunt contracții? Nu. 

Moașa verifica situatia. Eu ii spun ca nu stimt nici un efect. Ea începe să râdă. Potrivit ei, a făcut o treabă grozavă și aproape că îl poate scoate afară - asa ca nasterea e pe aproape. Intra in camera si sotul meu.

Am aproape 3 centimetri dilatatie. Imi aduc aminte ca la prima nastere m-am chinuit 24 de ore. Când moasa scoate balonul, mi se rupe apa.

Dar pentru că corpul meu abia reacționează la asta, acum am și contracții. Ce acum? La sfatul moasei, incep sa mă plimb puțin. Poate gravitația își face treaba. Merg ușor pe holuri.

Wow. Ceva se întâmplă cu adevărat acum. Stomacul meu se contractă mai greu, respirația mi se accelerează. Respir calm. Putem aranja acum baia?

Îl văd pe sotul meu ca se uita entuziasmat. Si-a dorit atat de mult sa fie prezent la nastere. Si vrea sa ma sustina. Dar sunt deja în mijlocul unei contracții. A se concentra. Stai calm.

Trebuie sa merg la baie de urgenta

Dar dintr-o data simt ca trebuie sa merg la baie neaparat. Trebuie să iasă ceva și nu vreau să fac asta de fata cu sotul meu. O nu ... in nici un caz. Moasa se uit la mine nu ochi mari. Api imi spune ca pot sa merg la baie după următoarea contracție, dar trebuie să fie acum! Mă ajută să ies in baie. Nu vreau, dar trebuie. Ce presiune. O contracție pe parcurs. Chiar trebuie acum! Ajutor!

Astea sunt contractii? Nici o idee. Nu am avut-o niciodată contractii la prima nastere. Mă încremenesc la toaletă. Toată lumea este în jurul meu. Ce enervant. Atâta presiune. Anxietate la moașă. Se uită unul la altul. „Trebuie să vii de la toaletă acum, altfel se va naște în toaletă.”

Patul nu este departe, dar plimbarea este suficient de lungă. Sotul meu ma priveste tensionat. In sfarsit ma intind pe pat. Si incep sa imping. Ce ușurare. Împingerea este mult mai puțin grea decât contracțiile . Merge bine. Mă alătur cu toată puterea și strâng mâna sotului. El imi spune cu lacriimi in ochi  „Aproape putem vedea capul. Acum stai putin!” Doamne, arde. „Da, acum poți pleca din nou!” O ultimă apăsare și a ieșit. Moașa mi-l pune pe piept. Da! baietelul meu - Adam. A venit pe lume...

Mini-biografie
Numele mamei: Ecaterina
Vârsta mamei: 35 de ani
Numele copilului: Adam
Greutate: 3710 grame
Lungime: 54 de centimetri

1Ce este un balon Foley?

balon foley

Un bulb Foley sau un balon Foley este un dispozitiv asemănător unui cateter care poate face colul uterin să se înmoaie și să se deschidă atunci când trebuie indus travaliul.

Cateterul este introdus în colul uterin și umplut cu o soluție salină. Soluția salină face ca cateterul să se umfle ca un balon, punând presiune pe colul uterin pentru a-l ajuta să se dilate.

► Citeste si Ce este nașterea indusă și când se face? Raspunsul și sfatul medicului specialist. | video |

Autor - Ecaterina, o mamica de la Desprecopii  - primita la adresa redactiei

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Cris
    Cristrimis la 29/4/2023

    In ce spital ai nascut?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII