A nascut un bebe uriaș. Era atât de mare incât nu a incăput pe cântar - cand bebe e mare la nastere

A nascut un bebe urias. Era atat de mare incat nu a incaput pe cantar - cand bebe e mare la nastere

A nascut un bebe uriaș. Era atât de mare incât nu a incăput pe cântar - cand bebe e mare la nastere

Există bebeluși care se nasc cu o greutate mult peste medie - termenul corect este macrosomie fetală.

Este si cazul acestei mamici care a rămas uimită după ce a născut un băiețel uriaș de 5.7 kg și 60,96 cm înălțime, care era atât de mare încât nu a încăput pe cântar! A fost nevoie de doi medici pentru a-l scoate pe bebe în timpul nașterii prin cezariană, din cauza dimensiunii sale mari, aproape de două ori mai mare decât un nou-născut obișnuit. Nu le venea să-și creadă ochilor când moașele le-au ridicat copilul pentru ca ei să-l vadă pentru prima dată.

→ Iata experienta ei...

Vei citi:
A fost nevoie de doi oameni pentru a-l scoate
La vârsta de două luni, Zeik cântărea 6,700 grame
Macrosomia fetală: când bebelușul se naște cu o greutate prea mare: cauze și riscuri

A fost nevoie de doi oameni pentru a-l scoate

Amy, o femeie de 27 de ani, și soțul ei Zac, de 28 de ani, din Marea Britanie, au fost șocați când l-au văzut pentru prima dată pe fiul lor Zagrys - cunoscut sub numele de Zeik - care s-a născut pe 25 martie 2021.

Mama a doi copii, Amy, a spus că a fost nevoie de doi medici pentru a-l scoate pe Zeik în timpul nașterii prin cezariană, din cauza dimensiunii sale mari, aproape de două ori mai mare decât un nou-născut obișnuit. Nu le venea să-și creadă ochilor când moașele le-au ridicat copilul pentru ca ei să-l vadă pentru prima dată.

Amy, care este și mama Lolei, în vârstă de doi ani pe atunci, a spus:

„Era atât de mare încât a fost nevoie de doi oameni pentru a-l scoate. Când l-au ridicat deasupra ecranului pentru ca eu și Zac să-l vedem, primele mele cuvinte au fost „bloody hell”. Știam că va fi un bebeluș înalt, pentru că toate ecografiile au arătat că era destul de lung și atât Zac, cât și eu avem 1.80. Dar nu aveam idee că va fi atât de mare. Nici măcar nu încăpea pe cântar când s-au dus să-l cântărească, era prea lung și lat. Au trebuit să facă o chestie improvizată cu o scândură pentru a-l echilibra.
Ne cumpărasem haine de până la trei luni, pentru că ne așteptam să fie înalt. Dar nimic nu i se potrivea. A trebuit să-l trimit pe Zac să-i cumpere haine pentru șase-nouă luni."

Prima fiică a lui Amy și Zac, Lola, era și ea un bebe mare când s-a născut în septembrie 2018, cântărind 4,100 grame.

Dar Amy a spus că a fost surprinsă de cât de diferit a fost apetitul ei în timpul sarcinii cu Zeik, în comparație cu prima ei sarcină:

"Nu mi-a plăcut să mănânc, nu puteam mânca carne sau altceva. În timpul primei mele sarcini cu Lola, am mâncat toată ziua, nu mă puteam opri din mâncat. Dar cu Zeik pur și simplu nu aveam poftă de mâncare. Și mă tot gândesc, imaginează-ți cât de mare ar fi putut fi dacă aș fi mâncat mai mult!"

La vârsta de două luni, Zeik cântărea 6,700 grame

Amy a spus că este un copil vesel și zâmbitor - și că sora lui mai mare este încântată de el:

„Lola vrea mereu să-l mângâie și să fie cu el. Ea îi spune „copilul meu”. Zac a spus deja că va fi jucător de rugby. Este sud-african, așa că îi place foarte mult rugby-ul și, având în vedere dimensiunea lui Zeik, îl numește deja micul nostru jucător de rugby”.

În ciuda dimensiunii uriașe a lui Zeik, el nu detina recordul pentru cel mai mare copil din Marea Britanie - care îi revine lui George Joseph King, născut în februarie 2013 in Gloucester - cântărind 7,003 grame.

► Citeste Bebelusi mari la nastere: Doamne, e deja un bebe mare - 8 mămici povestesc experienta lor la nastere

Macrosomia fetală: când bebelușul se naște cu o greutate prea mare: cauze și riscuri

Greutatea pe care o are un bebelus la nastere, precum si felul in care aceasta evolueaza inca din primele luni de viata, reprezinta un aspect important al evaluarii starii de sanatate a copilului.

Cu cat un copil are o greutate mai mare la nastere, cu atat e considerat mai sanatos...Dar cat de mult inseamna prea mult?

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

sursa: am relatat o poveste reala din presa britanica - dailymail.co.uk - Toate drepturile rezervate (c) 2022

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII