Guacamole cu ovăz - rețetă pentru bebeluși

Guacamole cu ovaz - reteta pentru bebelusi

Guacamole cu ovăz - rețetă pentru bebeluși

Da - putem da guacamole bebelusului de la 7 luni. Iar aceasta combinatie cu ovaz este un super mixt de vitamine si fibre.

Componenta majora a guacamoleului fiind avocado crud, valorile nutritive ale acestui fel de mancare sunt obtinute din elementele nutritive ale acestui fruct. Avocado este o sursă excelentă de vitamine B, K, E, potasiu, luteină, fibre alimentare, grăsimi saturate, grăsimi mononesaturate.

- vei citi:
Ingrediente pentru Guacamole cu ovăz
Alergiile la bebelusi
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Când se poate introduce avocado în alimentația bebelușului?

Avocado este un prim aliment minunat pentru copii. Un avocado este moale și cremos - un aliment perfect, care va fi acceptat ușor. Avocado pot fi oferit încă de la începerea diversificării, de la 6 luni. Bebelușii au nevoie de carbohidrați, grăsimi și proteine.

Informații nutriționale despre avocado:

avocado informatii nutritionale

Pe măsură ce începi să introduci o mare varietate de alimente, vei găsi că zdrobirea unui avocado se potrivește în foarte multe preparate. Mai departe>>

Guacamole este ușor de făcut și de modificat în funcție de gusturile bebelușului.

Dupa cateva saptamani dupa introducerea avocado-ului lui bebe poti sa il pasezi alaturi de roșii cherry tocate mărunt sau castraveți decojiți și fără semințe. Pentru o aromă mai aventuroasă, încearcă un praf de chimen.

 

Ingrediente pentru Guacamole cu ovăz:

 1 avocado organic, bine copt, decojit și fără sâmbure
 2 linguri fulgi de ovăz bine hidratați
 puțin usturoi pisat
 2 linguri de iaurt - după gust

Mod de preparare:

Avocado se zdrobește cu furculiță apoi se amestecă cu restul ingredientelor și se poate servi că atare, pe o felie de pâine sau că sos pentru legume fierte, pentru bebelușii cu vârstă peste 9 luni.

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare si 10 rețete cu fulgi de ovăz pentru bebeluși - bogate în fier, vitamine, fibre și antioxidanți

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita insa a necesitat multa munca (cost 4,99 euro - one time)/.

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII