Bebe are viermi? Simptomele si tratamentul in caz ca bebelusul este contaminat cu oxiuri - sfatul medicului pediatru

Bebe are viermi? Simptomele si tratamentul in caz ca bebelusul este contaminat cu oxiuri - sfatul medicului pediatru

Bebe are viermi? Simptomele si tratamentul in caz ca bebelusul este contaminat cu oxiuri - sfatul medicului pediatru

Bebe are viermi? Iata care sunt speciile de paraziti care pot infecta un bebelus, care sunt simptomele si cum se trateaza (inclusiv medicamente generice) - sfatul medicului

veti citi
Bebe are viermi: Sfatul medicului pediatru
Din cele 4 tipuri de paraziti, care este cel mai frecvent la bebelusi?
Simptomele infestatiei cu oxiurii la bebelusi
Cum se trateaza oxiurii la bebelusi?

Ajutor, sunt speriata - bebelusul meu are viermi. Este grav? Si cum se trateaza? - ne intreaba o mamica la sectiunea de intrebari de panica de la Desprecopii

Bebe are viermi: Sfatul medicului pediatru

Daca bebelusul are viermi, acesti paraziti pot fi una dintre urmatoarele specii:

- Oxiurii (viermii rotunzi) sunt viermi mici si subtiri care traiesc in intestinele umane. Acestia sunt cauza cea mai frecventa a infestatiei cu viermi la copiii mici.

- Tenia (viermele teniei) este un vierme plat care poate ajunge la dimensiuni mari si care poate trai in intestinele umane. Acest vierme se hraneste cu produsele alimentare digerate din intestine si poate cauza simptome precum dureri de stomac, diaree sau constipatie.

- Ascarizii (viermii inelati) sunt viermi mari si rotunzi care traiesc in intestinele umane. Acesti viermi se hranesc cu produsele alimentare digerate din intestine si pot cauza simptome precum dureri de stomac, diaree sau constipatie.

- Ankylostoma duodenale (viermele lumbricoid) este un vierme mic si subtire care poate trai in intestinele umane. Acest vierme se hraneste cu sange din peretii intestinului si poate cauza simptome precum anemie, dureri de stomac si diaree.

Daca suspectati ca bebelusul are viermi, trebuie sa discutati cu medicul pediatru pentru a determina daca este necesar sa faceti un test si, daca este cazul, pentru a afla care este tratamentul adecvat. Este important sa se ia tratamentul recomandat pentru a elimina viermii din organism si pentru a preveni reinfestarea.

Din cele 4 tipuri de paraziti, care este cel mai frecvent la bebelusi?

Dintre cele patru tipuri de paraziti mentionate, oxiurii sunt cele mai frecvente la bebelusi. Oxiurii sunt viermi mici si subtiri care traiesc in intestinele umane si se hranesc cu produsele alimentare digerate din intestine. Acesti viermi sunt cauza cea mai frecventa a infestatiei cu viermi la copiii mici si pot cauza simptome precum mancarime in zona anusului, dureri de stomac si probleme cu somnul.

Ce sunt oxiurii?

Oxiurii sunt viermi mici si subtiri care traiesc in intestinele umane. Sunt cunoscuti si sub numele de viermi rotunzi. Oxiurii sunt paraziti care se hranesc cu produsele alimentare digerate din intestine si pot cauza simptome neplacute, cum ar fi mancarimea in zona anusului, dureri de stomac si probleme cu somnul. Oxiurii sunt transmisi de obicei prin contactul direct cu persoanele infectate sau prin intermediul obiectelor contaminate, cum ar fi prosoapele sau hainele. Tratamentul pentru infestarea cu oxiuri implica administrarea de medicamente care ucid viermii si curatarea atenta a tuturor obiectelor care ar putea fi contaminate.

Poate un bebelus avea oxiuri?

Da, bebelusii pot dezvolta infestatii cu oxiurii, la fel ca orice alta persoana. Infestatia cu oxiurii poate fi mai frecventa la copiii mici, deoarece acestia pot avea obiceiuri mai putin igienice, cum ar fi atingerea anusului dupa scaun sau dupa jucarea pe jos, ceea ce poate duce la transmiterea viermilor. De asemenea, copiii mici pot avea o imunitate mai slaba decat cei mai mari, ceea ce poate face mai probabil ca ei sa dezvolte o infestatie cu oxiurii. Daca sunteti ingrijorat ca bebelusul dvs. poate avea oxiuri, trebuie sa discutati cu medicul pediatru pentru a determina daca este necesar sa faceti un test si, daca este cazul, pentru a afla care este tratamentul adecvat.

Simptomele infestatiei cu oxiurii la bebelusi pot include:

Mancarime in zona anusului, care poate fi mai intensa in timpul noptii
Dureri de stomac
Probleme cu somnul, cum ar fi treziri frecvente sau agitatie in timpul noptii
Dificultati de concentrare
Scadere in greutate, deoarece viermii pot absorbi nutrientii din alimentele digerate in intestine
Roseata sau iritatii in zona anusului, datorate frecarii
Scaune moi sau apoase

Bebelusii alaptati pot face oxiuri?

Da, bebelusii alaptati pot face infestatii cu oxiurii, la fel ca orice alta persoana. Infestatia cu oxiurii poate fi transmisa prin contact direct cu persoanele infectate sau prin intermediul obiectelor contaminate, cum ar fi prosoapele sau hainele. Prin urmare, daca mama care alapteaza are oxiuri, poate transmite viermii copilului prin intermediul laptelui.

De asemenea, bebelusii pot dezvolta infestatii cu oxiurii prin contactul direct cu persoanele infectate sau prin intermediul obiectelor contaminate. Daca suspectati ca bebelusul dvs. alaptat poate avea oxiuri sau daca prezinta simptome care sugereaza o infestatie, trebuie sa discutati cu medicul pediatru pentru a determina daca este necesar sa faceti un test si, daca este cazul, pentru a afla care este tratamentul adecvat.

Cum se trateaza oxiurii la bebelusi?

Tratamentul pentru infestatia cu oxiuri la bebelusi este similar cu tratamentul pentru adulti. Medicul pediatru poate recomanda administrarea de medicamente antihelmintice, care ucid viermii si ajuta la eliminarea lor din organism. Aceste medicamente pot fi administrate prin intermediul unui comprimate sau a unei suspensii orale. De asemenea, este important sa se mentina o igiena corecta pentru a evita reinfestarea si pentru a ajuta la prevenirea raspandirii viermilor la alte persoane. Asta poate include spalarea mainilor frecvent, spalarea hainelor si a paturilor la temperaturi inalte, curatarea frecventa a jucariilor si evitarea compartimentarii de haine sau prosoape cu persoanele infectate. Este important sa urmati intocmai instructiunile medicului pediatru si sa va asigurati ca bebelusul dvs. ia intregul tratament pentru a asigura eliminarea completa a viermilor.

Ce medicament anume?

Exista mai multe medicamente antihelmintice care pot fi folosite pentru a trata infestatia cu oxiurii la bebelusi. Unul dintre cele mai frecvent utilizate este albendazolul (se gaseste in medicamentul ZENTEL), care poate fi administrat prin intermediul unui comprimate sau a unei suspensii orale. Acest medicament ucide viermii prin perturbarea metabolismului lor si poate fi eficient in eliminarea infestatiei. Alte medicamente care pot fi utilizate pentru a trata infestatia cu oxiurii la bebelusi includ mebendazolul (VERMOX) si pirantelul (se gaseste in HELMINTOX). Este important sa discutati cu medicul pediatru despre care dintre aceste medicamente este cea mai potrivita pentru bebelusul dvs. si sa urmati intocmai instructiunile de utilizare pentru a asigura eficacitatea tratamentului.

In cat timp se vindeca un bebe de oxiuri?

Durata de vindecare dupa tratarea infestatiei cu oxiurii poate varia in functie de severitatea infestatiei, de virsta bebelusului si de raspunsul la tratament. De obicei, infestatia cu oxiurii poate fi tratata in cateva zile, dar este important sa se ia intregul tratament recomandat de medicul pediatru pentru a asigura eliminarea completa a viermilor. Dupa tratare, este important sa se mentina o igiena corecta pentru a preveni reinfestarea. Daca bebelusul dvs. prezinta simptome persistente sau daca apar noi simptome dupa tratarea infestatiei, trebuie sa discutati cu medicul pediatru pentru a determina cauza si pentru a lua masurile necesare.

Oxiurii pot fi luati de la mama?

Da, oxiurii pot fi transmisi de la o persoana la alta prin contact direct sau prin intermediul obiectelor contaminate, cum ar fi prosoapele sau hainele. Prin urmare, este posibil ca o mama care are oxiuri sa le transmita copilului prin contactul direct sau prin intermediul obiectelor contaminate. De exemplu, daca mama se spala pe maini dupa ce a atins zona anusului si apoi atinge obiecte care sunt apoi folosite de copil, copilul poate dezvolta o infestatie cu oxiurii. Este important sa se mentina o igiena corecta pentru a evita raspandirea viermilor la alte persoane si pentru a preveni reinfestarea. Daca suspectati ca aveti oxiuri sau daca sunteti ingrijorat ca bebelusul dvs. poate avea oxiuri, trebuie sa discutati cu medicul pediatru pentru a determina daca este necesar sa faceti un test si, daca este cazul, pentru a afla care este tratamentul adecvat.

Medicamente generice pentru tratarea oxiurilor

Exista mai multe medicamente generice care pot fi utilizate pentru a trata infestatia cu oxiurii. Aceste medicamente au aceleasi ingrediente active ca medicamentele de marca si sunt eficiente in eliminarea viermilor din organism. Unele dintre medicamentele generice care pot fi utilizate pentru a trata infestatia cu oxiurii includ albendazolul, mebendazolul si pirantelul.

► Citeste si Parazitii intestinali ai animalelor de companie pot fi transmisi copilului

 autor: Desprecopii.com,
Material realizat cu sfaturile

-  medic pediatru Stefana Zamfir
referinte medicale:
Academia Americana de Pediatrie - norme de sanatate pentru copii
WebMd.com
- Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Andreea
    Andreeatrimis la 14/1/2024

    Buna mamici sunt foarte speriata va rog sa-mi raspunde-ti bebelusul meu de 7 luni a elimnat un viermisor destul de marciel nu si era cam gros oare este ceva foarte grav?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII