Motiv de ceartă între părinți: soacra!

Motiv de cearta intre parinti -  soacra!

Motiv de ceartă între părinți: soacra!

Să ai de-a face cu socrii poate fi dificil atunci când ai un copil, fie că este vorba de dezaprobarea părinților sau de a oferi dulciuri copilului tău. Deși s-ar putea să fi avut momente ciudate cu socrii tăi înainte de bebeluș, a avea un copil poate cauza mult mai mult. Acum au un nou rol, cel de bunici ai copilului tău, deci... ar putea simți că pot interveni mai mult în viața ta.

Vei citi:
Cât de mult trebuie să ascultăm de soacră?
Sfat pentru a pune capăt disputei
Problema: Socrii sunt constant prezenți
Este ok să aveți limite. Este copilul vostru.

Cât de mult trebuie să ascultăm de soacră?

O soacră este deja părinte de mult timp și vrea să-și împărtășească înțelepciunea și experiența. Dar un soț/o soție are adesea îndoielile sale privind această bunătate a soacrei...

Sfat pentru a pune capăt disputei

Fiți deschiși la sfaturile soacrei, dar nu vă simțiți obligați să le urmați orbește. Aveți dreptul și obligația de a descoperi ce este potrivit pentru copilul vostru.

Problema: Socrii sunt constant prezenți

Proaspeților părinți le este imposibil să refuze ajutorul gratuit. Dar încearcă să crească un copil, nu să trăiască un episod din Everybody Loves Raymond.

Sfat pentru a pune capăt disputei

Insistați asupra vizitelor scurte în care rudele sunt cât mai mult posibil în afara casei, în special în primele luni cu bebe. Luați în considerare nevoile soției: în timp ce ea alăptează, probabil că ezită să găzduiască părinții/socrii pentru un weekend.

Gândiți-vă la ceea ce a fost pozitiv la educația lor parentală atunci când și-au crescut proprii copii. La urma urmei, trebuie să fi făcut ceva corect. S-ar putea chiar să faceți unele dintre aceleași lucruri pe care le-au făcut ei.

Este ok să aveți limite. Este copilul vostru.

Dacă nu doriți ca cel mic să bea suc sau să se uite la televizor, atunci puteți spune asta socrilor. O puteți face ferm și clar, dar fără a fi nepoliticos.

Aveți valorile propriei familii care trebuie comunicate socrilor. Dacă vorbiți din punctul de vedere al nevoilor copilului, bunicii au mai multe șanse să înțeleagă și să schimbe orice ar putea să deruteze copilul.

Evident, perioada ocazională de babysitting este grozavă. Dar apelând la ajutor, sfat și îngrijire, îi puteți face să simtă că și-au câștigat dreptul de a interveni. Amintiți-vă, au și ei nevoie de timp singuri și au dreptul să spună că au alte planuri.

De ce ar trebui sa fie parenting-ul un sport olimpic

Ok stim: deocamdata, parenting-ul nu este considerat un sport olimpic oficial, inca. Dar, oare nu ar putea fi? Este un efort fizic riguros ce necesita rezistenta si reflexe rapide. Orice mamica are timp record la anuminte probe :)

Iata de ce parenting-ul ar putea fi inclus pe lista de sporturi olimpice si la care probe anume

 

Despre meseria de mama merita citit si

Parentingul atasat: mai multa presiune pentru mame
Da, sunt o mama elicopter!
Cel mai greu job din lume: meseria de mama

Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala 
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie 
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII