Rețetă de pască cu brânză de vaci și strafide
Pasca cu brânză de vaci este o rețetă tradițională de Paște foarte apreciată în cultura culinară românească. Acst cozonac dulce este preparat dintr-un aluat pufos, care este umplut cu un amestec cremos de brânză dulce de vaci și stafide. Această rețetă este ușor de urmat și va fi - cu siguranță - pe placul tuturor.
Rețetă de pască cu brânză de vaci și strafide
Ingrediente aluat:
600g faina
30g drojdie
3-4 oua
200g zahar
100g unt
60 ml ulei
1 pahar lapte
1 pahar praf de sare
Ingrediente umplutura:
800g branza de vaci
200g zahar
1 lingura faina
3-4 oua
1 lingura gris
100g stafide
coaja de lamaie rasa (bio)
zahar vanilat
un varf sare
50g unt
100g smantana grasa
Mod de preparare Pasca cu branza de vaci si stafide:
Prepararea aluatului: Se amesteca drojdia, o lingurita de zahar si sarea cu apa calduta si se lasa la cald. Intr-o oala se fierbe laptele iar cind a dat in clocot se adauga citeva linguri de faina si zahar vanilat, iar cand s-a mai racit se adauga drojdia si se amesteca bine, dupa care se lasa la un loc cald. Galbenusurile se fraca cu sare, apoi cu zaharul pina se obtine o crema. Se cerne faina intr-un lighean adaugind laptele, galbenusurile, si albusurile batute spuma (ajutor). Se framanta bine(ajutor) cca. 30 min in cazul in care o framantam manual. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc cald si fara curenti de aer aproximativ 3 ore.
Pregatire pasca: Cand a crescut, se intinde aluatul pe planseta unsa cu ulei o foaie groasa de 1 cm si de marimea fundului formei in care se va coace. (Din aluat se opreste o bucata pentru un "snur".) Se ia o forma rotunda din cele mai mari, se unge cu unt, se presara cu pesmet alb fin si se aseaza foaia de aluat pe fundul formei. Apoi se mai ia o bucata de aluat, se pune pe planseta si se intinde in forma cilindrica de grosimea unui creion. Aceasta se pune in doua, se rasuceste ca un snur, se aseaza pe foaia de aluat de jur-imprejurul ei ca un fel de bordura lipita de peretii formei si se lasa sa creasca acoperita cu un servet si tinuta la un loc caldut.
Branza, scursa bine de zer, se faramiteaza bine apoi se amesteca adaugand pe rand galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sarea, coaja de lamaie rasa si o parte din stafidele spalate. La final se adauga albusurile batute spuma, faina, grisul, se amesteca din nou si se pune in tava captusita cu aluat, intinzand-o uniform. Se presara deasupra restul de stafide si se unde cu ou.
Deasupra umpluturii se poate aranja, din aluat, o forma de cruce din aluat. Se introduce in cuptorul cu foc moderat, sa se rumeneasca bine, fara sa se arda.
Va dorim Paste Fericit!
Vopsirea oualor de Paste cu ceai
Aveti posibilitatea sa utilizati ceaiuri de plante si chiar cafea pentru a crea culori naturale pe oua. Pasii sunt simpli si usori, dar ar trebui sa incepeti acest proiect cu cel putin o zi inainte, deoarece este nevoie de timp pentru unele culori sa lucreze ... citeste mai departe
Vopsirea oualor de Paste cu vopsea naturala
Vopsirea oualor de Paste in mod natural este ca si un experiment stiintific pentru copii, ca o arta. Prin experimentarea cu diferite alimente, aveti posibilitatea sa creati un curcubeu de culori pe ouale de Paste ... citeste mai departe
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII