TEDx PiațaUniriiED 2023 - unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei

TEDx PiataUniriiED 2023 - unul dintre cele mai asteptate evenimente ale toamnei

TEDx PiațaUniriiED 2023 - unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei

TEDx PiațaUniriiED 2023 va avea loc pe 11 noiembrie și aduce pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București vorbitori remarcabili ce susțin într-un glas că educația a fost, este și va rămâne o misiune colectivă.

TEDx PiațaUniriiED

Pe 11 noiembrie 2023, Teatrul Evreiesc de Stat din București va găzdui un eveniment de amploare sub egida TEDx. Această ediție a TEDx PiațaUniriiED își propune să aducă în prim-plan diverse perspective de analiză ale educației: perspectiva practicienilor, perspectiva comunității, perspectiva specialiștilor și perspectiva sistemică. Prin fuziunea acestor voci diversificate, organizatorii încurajează o abordare holistică și integrativă, care să contribuie la o schimbare de paradigmă pentru sistemul educațional din țara noastră.

Vorbitori

Evenimentul va reuni pe scenă peste 20 de personalități marcante din domeniul educației, dar și voci tinere care să dea startul unui nou mod de a ne raporta la educație, centrată pe un dialog autentic și colaborativ între toți membrii societății: 

’Vrem să readucem copiii în centrul tuturor proceselor ce țin de educație, să cultivăm gândirea ecosistemică și să răspundem împreună la întrebări fundamentale despre rolul și scopul educației în viitorul nostru comun’, spune Mirela Ștețco, Director de Training Teach for Romania și curator al ediției de anul acesta.

Moderatori cu experiență

Evenimentul se bucură de prezența a doi moderatori cu experiență vastă și un background solid. Cu o carieră de peste 20 de ani ca trainer și facilitator, Florin Ghindă a îndrumat de-a lungul timpului peste 10.000 de participanți și în prezent este autor la romaniapozitivă.ro. Lui Florin i se alătură pe scena TEDx PiațaUniriiED Veronica Soare, storyteller, trainer și entertainer de renume și creatorul platformei inspiraționale minuni.ro.

Echipa de organizare

Proiectul este organizat cu sprijinul unei echipe de voluntari, condusă cu dedicare de managerii de proiect Alex Vesa și Fabiola Hosu, două nume deja cunoscute în domeniul educației din România. Alex Vesa, învățător și alumn Teach for Romania, revine în calitate de coordonator, aducând cu el experiența și succesul ediției precedente. Fabiola Hosu, vicepreședintă a Federației Coaliția pentru Educație, vine cu o viziune strategică și o înțelegere profundă a sistemului educațional.

Cum poți urmări evenimentul

Datorită interesului crescut, locurile din sală s-au epuizat la scurt timp de la punerea în vânzare, însă evenimentul va putea fi urmărit în direct online, achiziționând un bilet de pe platforma iabilet.ro.

Mai multe despre eveniment puteți afla pe site-ul dedicat: tedxpiatauniriied.org

TEDxPiațaUniriiED este un eveniment organizat independent, ce se desfășoară anul acesta sub sloganul ”Misiunea noastră comună: educația” și are ca scop readucerea bucuriei de a învăța în viețile copiilor noștri.

Despre TEDx

TED este o organizație non-profit devotată răspândirii ideilor, de obicei sub forma de discursuri scurte și de impact (18 minute sau mai puțin). TED a început în 1984 ca o conferință dedicată tehnologiei, divertismentului și designului, azi acoperind aproape toate subiectele -știință, antreprenoriat, probleme globale și multe alte teme- în peste 100 de limbi.

Organizate independent, evenimentele TEDx ajută răspândirea ideilor în comunitățile din lumea întreagă. TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care aduc oamenii împreună pentru a împărtăși o experiență TED-like. Evenimentele TEDx combină vizionarea de videoclipuri TED Talks cu vorbitori live pentru a genera discuții profunde și conexiuni între participanți.

Pe 11 noiembrie spunem într-un glas că misiunea noastră comună este educația, la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei, TEDx PiațaUniriiED.

Disciplinarea pozitiva: solutii pentru educarea copiilor capriciosi

Riscul de a ne pierde autoritatea in fata propriilor copii este mult mai grav decat pare la prima vedere.

Ce solutii ar trebui, asadar, sa adoptam pentru a preintampina aceasta situatie? Iata patru situatii concrete, cu care majoritatea parintilor s-au confruntat macar o data si in fata carora, de cele mai multe ori, solutiile adoptate pe moment nu sunt intotdeauna cele mai fericite citeste in continuare aici >

6 sfaturi de parenting corect care te pot ajuta in meseria de parinte:

Copilul meu nu ma asculta - sau despre cum setam reguli care sa fie respectate
Educatia non-materialista a copilului intr-o lume materialista: intre principii si realitate
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor
Comunicarea nonverbala te poate face un parinte mai bun: cateva aspecte pe care trebuie sa le stii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII