Amana cat mai mult momentul in care oferi un telefon smart copilului tau si va fi mai fericit - 5 sfaturi de la experti

Amana cat mai mult momentul in care oferi un telefon smart copilului tau si va fi mai fericit - 5 sfaturi de la experti

Amana cat mai mult momentul in care oferi un telefon smart copilului tau si va fi mai fericit - 5 sfaturi de la experti

Vrei sa vezi cât mai multe zâmbete fericite pe chipul copiilor tăi? Ei bine, un expert american in parenting susține că o idee bună este să amâni cât mai mult acordarea unui telefon copilului tau.

Vei citi:
Când ar trebui să le oferi primul telefon copiilor?
Un impact negativ asupra sănătății mentale a copiilor
Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul

Când ar trebui să oferi primul telefon copilului?

Potrivit profesorului de psihologie Laurie Santos de la americana americana Universitatea Yale, este recomandat să amâni cât mai mult acordarea unui telefon copilului tău. Profesoara Santos, cunoscută si pentru podcast-ul "The Happiness Lab," subliniază importanța ținerii copiilor departe de tehnologie pentru cât mai mult timp.

Un studiu american din 2020 elaborat de organizația Common Sense Media a evidențiat că, copiii cu vârste între 8 și 12 ani petrec aproape cinci ore pe zi cu ochii în telefoane, în timp ce adolescenții își dedică aproape opt ore pe zi în fața ecranelor. Din păcate, marea parte din acest timp se axează pe rețelele de socializare și videoclipuri, lăsând puțin spațiu pentru activitățile creative, precum arta.

Un impact negativ asupra sănătății mentale a copiilor

Acest obicei poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a copiilor și poate să le distragă atenția în sala de clasă. În plus, utilizarea rețelelor sociale îi poate expune la hărțuire cibernetică, discursuri instigatoare și discriminare. Chiar și videoclipurile YouTube destinate copiilor pot conține conținut inadecvat.

Frecvența notificărilor primite de la rețelele sociale poate fi copleșitoare pentru copii. Conform profesorului Santos, adolescenții primesc în medie aproximativ 200 de notificări pe zi pe telefoanele lor.

Prin urmare, amânarea oferirii unui smartphone copiilor până în clasa a 8-a poate aduce beneficii semnificative, precum reducerea riscului de anxietate și depresie, îmbunătățirea calității somnului și mai mult timp pentru activități fizice și în aer liber.

Un alt aspect important este să dăm un exemplu pozitiv ca părinți și să limităm utilizarea noastră personală a telefoanelor, deoarece copiii tind să urmeze ceea ce vedem că facem, mai degrabă decât ceea ce spunem.

5 reguli

Momentul potrivit pentru a oferi primul telefon copilului poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv vârsta copilului, nivelul de maturitate și necesitățile familiei. În general, nu există o vârstă specifică la care să oferi un telefon copilului, dar este important să iei în considerare următoarele 5 reguli.

1. Vârsta și maturitatea copilului:

Copiii mai mici pot să nu înțeleagă pe deplin responsabilitatea de a avea un telefon și de a-l folosi în mod adecvat. Unii părinți aleg să ofere primul telefon copilului lor când acesta atinge o anumită vârstă, cum ar fi adolescența sau perioada preadolescentă, când sunt mai pregătiți să înțeleagă importanța folosirii responsabile a tehnologiei.

2. Motivul pentru care oferi telefonul:

Este important să ai un motiv clar pentru care vrei să oferi un telefon copilului. Poate fi pentru a putea comunica mai ușor cu el când nu este acasă, pentru a-l putea monitoriza în timp ce este pe internet sau pentru a-l ajuta să dezvolte responsabilitatea și independența.

3. Stabilirea regulilor și limitelor:

Înainte de a oferi un telefon copilului, este esențial să stabilești reguli clare și limite privind folosirea acestuia. Discutați cu copilul despre ce este permis și ce nu este, când poate folosi telefonul și când nu, și despre responsabilitățile sale.

4. Supravegherea utilizării:

Asigură-te că poți monitoriza utilizarea telefonului copilului tău. Există aplicații și instrumente de control parental care te pot ajuta să îți protejezi copilul de conținut inadecvat și să îl menții în siguranță online.

5. Implicarea în educație:

Învață-ți copilul despre utilizarea responsabilă a tehnologiei și despre riscurile potențiale asociate cu internetul. Comunicarea deschisă și educația sunt cheia unei experiențe pozitive cu telefonul.

În concluzie, nu există un moment fix pentru a oferi primul telefon copilului, ci depinde de circumstanțele individuale ale fiecărei familii. Este important să iei în considerare maturitatea și nevoile copilului tău, să stabilești reguli clare și să îl înveți să folosească telefonul în mod responsabil.

 Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul

Mai toti parintii cu copii peste 10 ani sunt la curent cu relatia/pasiunea/obsesia copilul cu Media Sociala. Mai toti parintii cu copii peste 10 ani sunt la curent cu relatia/pasiunea/obsesia copilul cu Media Sociala. Adica obsesia cu Facebook, Instagram, Twitter - mai putin ce e drept in Romania, sau alte aplicatii sociale ca: Snapchat, Tumblr, Tinder, HotorNot, AskFM,Chatroulette si altele. Pentru a nu pierde controlul iata 12 sfaturi despre cum trebuie sa stii tu, ca parinte sa iti protejezi copilul de pericolele Mediei Sociale.

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII