Luna 8 de sarcină: 9 lucruri speciale despre mami și dezvoltarea lui bebe

Luna 8 de sarcina -  9 lucruri speciale despre mami si dezvoltarea lui bebe

Luna 8 de sarcină: 9 lucruri speciale despre mami și dezvoltarea lui bebe

Frumoasa aventură a celei de-a opta luni de sarcină: Transformări, emoții și anticiparea întâlnirii cu micuțul pui de om!

Iată 9 lucruri speciale, dar esențiale, care se întâmplă cu corpul tău și cu dezvoltarea bebelușului în luna a 8-a de sarcină:

veti citi
Simptome la 8 luni de sarcină
Urmărește în detaliu luna a 8-a de sarcină - săptămână de săptămână, pentru a vedea cum se simte gravida și cum se dezvoltă fătul
 

Simptome la 8 luni de sarcină

În a opta lună de sarcină, experiența maternității devine tot mai palpabilă și semnele acestei minunate călătorii sunt evidente. Unul dintre cele mai remarcabile aspecte este mărirea vizibilă a uterului, care devine o prezență constantă, aducând cu ea un amestec de emoție și anticipare. Simți cum micuțul tău ocupă un spațiu din ce în ce mai semnificativ, punând o ușoară presiune asupra organelor din jur.

Pe măsură ce burtica crește, respirația poate deveni mai dificilă. Spațiul redus pentru plămâni aduce cu sine o senzație de disconfort respirator, iar fiecare inspirație devine o amintire că trăiești această minunată călătorie maternă. Cu toate acestea, fiecare bătaie a inimii micuțului din burtică adaugă o notă de bucurie și emoție în această etapă finală a sarcinii. Este un moment în care simptomele devin amintiri tandre ale așteptărilor, pregătind terenul pentru momentul întâlnirii cu minunea ta.

Iată un ghid pentru tipurile de contracții pe care le-ai putea simți, despre cum se vor simți și despre când este timpul să mergi la spital...

1. Luna 8 de sarcină reprezintă săptămânile 32-35 de sarcină

Bucuria și anticiparea cresc odată cu trecerea fiecărei luni de sarcină, iar luna a opta nu face excepție. În această perioadă minunată, de la săptămânile 32 până la 35, micuțul tău se dezvoltă rapid și aduce cu el unele momente cu adevărat speciale.

2. La finalul lunii a opta, bebe e cât o papaya

La sfârșitul lunii a opta, bebelușul tău atinge dimensiunea fructului de papaya. Imaginația se desfășoară în fața acestei comparații adorabile, oferindu-ți o perspectivă vizuală asupra creșterii minunii din burtica ta.

3. În luna a opta nu uita să iei vitamine prenatale

Unul dintre aspectele esențiale ale sarcinii este asigurarea aportului adecvat de vitamine și minerale esențiale pentru dezvoltarea bebelușului și pentru susținerea sănătății mamei. Asigură-te, de asemenea, că ai o alimentație echilibrată și că nu consumi alimente care ar putea afecta sarcina. Citește aici un Ghid al alimentației în timpul sarcinii

Citește despre: Sarcina și Suplimentele de vitamine prenatale: ce trebuie să știe orice gravidă

luna 8 de sarcina

4. În luna a opta, bebe acumulează grăsime sub piele pentru a-și menține temperatura corpului după naștere

Micuțul începe să acumuleze grăsime sub piele, pregătindu-se pentru momentul în care va trebui să-și regleze temperatura corpului după naștere. Este un pas esențial pentru adaptarea la mediul exterior.

5. În luna a opta, bebe se poziționează cu capul în jos, pentru naștere

În această perioadă, bebelușul se poziționează cu capul în jos, pregătindu-se pentru călătoria sa către lumea exterioară. Această mișcare este semnul unui pas important în pregătirea pentru naștere.

Important de citit: Teste de sarcina care se fac in trimestrul 3: ghid complet

6. În luna a opta, bebe are reflexul de a suge

În luna a opta, bebelușul dezvoltă reflexul de supt, o pregătire adorabilă pentru momentul în care va putea să se hrănească direct de la sân. Este începutul unei conexiuni speciale între tine și micuțul tău.

7. În luna a opta, bebe are unghiuțe deja

În acest moment, bebelușul are deja unghiute, mici amintiri ale perfecțiunii care se dezvoltă în fiecare colț al micuțului tău.

8. În luna a opta, bebe are ochii deschiși când e treaz și închiși când doarme

Bebelușul își deschide ochii când este treaz și îi închide când doarme. Este un dans de stări care oferă indicii despre activitatea sa în lumea din burtică.

9. În luna a opta crește cantitatea de secreții vaginale

În această fază, poți observa o creștere a secrețiilor vaginale. Este un fenomen perfect normal, rezultat al schimbărilor hormonale care pregătesc organismul pentru naștere.

Urmărește în detaliu luna a 8-a de sarcină - săptămână de săptămână, pentru a vedea cum se simte gravida și cum se dezvoltă fătul.

 saptamana 32  de sarcina

 saptamana 33 de sarcina

 saptamana 34 de sarcina

 saptamana 35 de sarcina

 Daca tocmai ai aflat ca esti insarcinata...

Te-ai bucurat! Testul de sarcina a iesit pozitiv. Liniuta aceea magica iti va schimba viata. Urmeaza calatoria ta prin sarcina pe saptamani sau Odiseea Sarcinii. Dar, dupa primele momente de incantare, incepi sa te gandesti: oare cum iti va afecta aceastã stare job-ul?

Ti-ai anuntat familia si prietenii, iar acum e momentul sã te gândesti o clipã si la efectele pe care sarcina le-ar putea avea asupra carierei tale profesionale. Legea protejeazã dreptul femeii gravide de a beneficia de un tratament corect, de salarii nediscriminatorii si de concediile de sarcinã, lãuzie si pentru îngrijirea copilului. Iata sfatul de la Desprecopii.com.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

50 de intrebari si raspunsuri despre sarcină - de la medici

Sarcina este o perioada magica pentru ca in timpul celor 40 de saptamani de sarcina, o noua fiinta creste in burtica mamicii. In fiecare si, mica fiinta isi dezvolta organele si simturile. De aceste 9 luni, depinde toata sanatatea sa viitoare. Viitoarea mamica, dar si viitorul tatic - au  multe intrebari si neclaritati. Iar pentru ca fiecare intrebare este extrem de importanta - avem raspunsurile medicilor specialisti de la Medicover Romania. Intra in aceasta sectiune si vei gasi raspunsurile lor.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de DECEMBRIE 2024)

❤️Ne găsesti si pe Instagram Desprecopii - unde postăm continut dedicat gravidutelor si bebelusilor. Vino alături de Comunitate Desprecopii ❤️

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII