Cum gestionăm interacțiunile sociale ale copiilor mici în timpul sezonului rece

Cum gestionam interactiunile sociale ale copiilor mici in timpul sezonului rece

Cum gestionăm interacțiunile sociale ale copiilor mici în timpul sezonului rece

Dacă ești părinte pentru prima dată sau ai copii mici, probabil te-ai confruntat cu dilemele întâlnirilor de joacă în timpul sezonului rece. Într-un grup de prieteni cu șapte fiice cu vârste între șase luni și 4 ani, o mamă se întreabă cum să abordeze aceste întâlniri, având în vedere frecventele răceli și bolile copiilor.

Părinții din grupul ei însă, adoptă o abordare mai relaxată, considerând că expunerea la germeni contribuie la construirea imunității. Cu toate acestea, aceasta ridică întrebări despre echilibrul dintre socializare și protecția sănătății copiilor. Este această abordare atipică sau este mai degrabă o preocupare comună?

Vei citi:
Copiii prietenilor sunt întotdeauna bolnavi
Fiecare părinte are propriile convingeri
De cand merge la gradinita copilul e mereu bolnavior: dar de ce mai multe boli acum insemna mai putine mai tarziu

Copiii prietenilor sunt întotdeauna bolnavi

"Sunt asistentă medicală și nu cred că supunerea copilului meu la răceli repetate, febră și episoade de ochi roșii merită imunitatea pe care prietenii mei pretind că o construiește (și copiii lor sunt ÎNTOTDEAUNA bolnavi, așa că nu știu dacă funcționează oricum). În niciun caz nu-mi judec prietenii pentru că au copii bolnavi, dar sunt eu cea ciudată pentru că nu sunt atât de dispusă să-i expun pe ai mei la ai lor?" - spune mămica.

Scriind din perspectiva unei asistente medicale, mama se îndoiește de eficacitatea acestui mod de consolidare a imunității, având în vedere că, copiii prietenilor ei sunt întotdeauna bolnavi. În timp ce înțelege că în instituțiile de îngrijire sau între frați este dificil să se evite complet boala, observă că acești copii nu beneficiază de îngrijire în afara casei.

Fiecare părinte are propriile convingeri

Mama se întreabă dacă este ciudată pentru că nu este dispusă să-și expună copilul la riscuri de sănătate în numele socializării. Cu toate acestea, este conștientă că fiecare părinte are propriile convingeri și metode de îngrijire a copiilor lor, iar judecarea nu aduce nimic constructiv.

De fapt, nu există un "ciudat" în această situație și fiecare părinte face ceea ce consideră a fi cel mai bine pentru copiii săi. În loc să judeci, propune soluții practice, cum ar fi organizarea întâlnirilor în aer liber sau la locuri de joacă, luând în considerare sănătatea copiilor și nevoile fiecărei familii.

Nu există o abordare universală corectă în creșterea copiilor și fiecare părinte trebuie să decidă în funcție de circumstanțele și convingerile sale. De aceea, este important să găsim soluții care să răspundă nevoilor noastre și să respectăm deciziile altora în ceea ce privește îngrijirea copiilor lor.

De cand merge la gradinita copilul e mereu bolnavior: dar de ce mai multe boli acum insemna mai putine mai tarziu

De cand merge la gradinita copilul e mereu bolnavior: ba are otita cu febra, ba are mereu mucisosi, ba tuseste ... Parca nu se mai termina bolile - spune o mamica a carui copilas a inceput gradinita de cateva luni.

Iata insa sfatul pediatrilor si de ce de ce mai multe boli acum insemna mai putine mai tarziu pentru copil :) si de imunitatea se cladeste pas cu pas.

Citeste mai departe AICI

Despre imunitatea copilului mai citeste

De ce prea multa curatenie poate afecta sistemul imunitar al copilului

Re-intoarcerea la gradinita: tot ce trebuie sa stii despre microbii de la gradinita si bolile copilariei

Intareste imunitatea copiilor

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Imunitate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII