Despre nașterea prematură, la rece, de pe patul de spital - cezariana de urgenta

Despre nasterea prematura, la rece, de pe patul de spital - o cezariana de urgenta

Despre nașterea prematură, la rece, de pe patul de spital - cezariana de urgenta

După tot stresul in care nu știam dacă o sa nasc prematur, după tot stresul cu tensiunea, va scriu “la rece” de pe patul de spital. Am născut ieri, o fetița sănătoasă prin cezariana.

Acum, cum e cezariana? A fost făcută de urgentă pt ca aveam tensiune care oscila foarte foarte tare.

veti citi
Cezariana de urgenta
Momentan ma lupt cu alaptatul
Ce este o cezariană de urgență?
Alte experiente cu nasterea prin cezariana

nasterea prin cezariana

Cezariana de urgenta

După tot stresul in care nu știam dacă o sa nasc prematur, după tot stresul cu tensiunea, va scriu “la rece” de pe patul de spital. Am născut ieri, o fetița sănătoasă prin cezariana. Acum, cum e cezariana? A fost făcută de urgentă pt ca aveam tensiune care oscila foarte foarte tare.

Fata de nașterea naturală ce pot sa zic după o zi? Se cunoaște lipsa travaliului, lipsa contracțiilor fain 2 in 2 minute care sa fim serioși, nu sunt așa tolerabile. Mie mi s-a părut horror sa nu îmi pot misca picioarele, senzația aia de amorțeala a fost crunta. Încet, încet, am mai cerut calmante și am înțeles ca e foarte bine sa te miști de pe o parte pe alta. Greut oricum.

Momentan ma lupt cu alaptatul

După 24h de stat pe terapie azi dimineața m-am ridicat și am venit in salon. Toată lumea zice ca asta e partea cea mai crunta, mie nu mi s-a părut, mi s-a părut suportabila durerea. Momentan ma lupt cu alaptatul, astept sa treacă zilele sa merg acasă la celălalt pitic… și mai vedem pe parcurs :). Mamici, suntem puternice!

autor:  Freya2023  - urmariti reactiile aici >>


Ce este o cezariană de urgență?

Cezariana de urgenta este o intervenție chirurgicală realizată într-o situație de urgență pentru a extrage copilul din uter. Această procedură este efectuată atunci când există riscuri semnificative pentru sănătatea mamei sau a copilului și nu este sigur să se aștepte nașterea naturală sau să se programeze o cezariană planificată.

Cauzele comune care pot duce la o cezariană de urgență includ:

🔸 Dificultăți în progresul nașterii: Dacă nașterea naturală se încetinește sau nu progresează adecvat, medicul poate decide că este necesară o cezariană de urgență pentru a evita complicațiile.

🔸 Probleme ale fătului: Dacă monitorizarea arată că starea de sănătate a fătului se deteriorează rapid sau există semne de suferință fetală, se poate lua decizia de a efectua o cezariană de urgență pentru a extrage copilul într-un timp cât mai scurt.

🔸Placenta previa: Aceasta este o condiție în care placenta acoperă total sau parțial deschiderea cervicală. Dacă placenta previa provoacă sângerări grave în timpul travaliului sau nașterii, se poate efectua o cezariană de urgență.

🔸Probleme de sănătate ale mamei: Dacă există complicații de sănătate grave pentru mama care pun în pericol viața ei, cum ar fi eclampsia sau ruptura uterului, se poate efectua o cezariană de urgență pentru a o salva.

🔸 Probleme legate de cordonul ombilical: Dacă cordonul ombilical este comprimat sau suferă un incident care îi afectează aprovizionarea cu sânge și oxigen, poate fi necesară o cezariană de urgență.

Cezariana de urgență se efectuează rapid pentru a minimiza riscurile pentru mama și copil și pentru a soluționa problemele imediate de sănătate. Mai multe despre CEZARIANA DE URGENTA aici.

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate. 

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

Alte experiente cu nasterea prin cezariana - povestiri reale din Comunitatea Desprecopii

Nașterea gemenelor prin cezariană la maternitatea Filantropia: ce a fost bine, ce NU mi-a plăcut si recomandările pentru mămici care vor naste acolo

Nașterea la Pitești: o sarcină cu risc monitorizată la București și o cezariană la Spitalul Judetean Pitești - experiența unei mămici medic

Am nascut in Tailanda: la a doua cezariana - experienta mea

Acum am in brațe tot sensul vieții. După 4 zile de chin am născut de urgență prin cezariană - experiența mea

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII