Nașterea la Pitești: o sarcină cu risc monitorizată la București și o cezariană la Spitalul Judetean Pitești - experiența unei mămici medic

Nasterea la Pitesti -  o sarcina cu risc monitorizata la Bucuresti si o cezariana la Spitalul Judetean Pitesti - experienta unei mamici medic

Nașterea la Pitești: o sarcină cu risc monitorizată la București și o cezariană la Spitalul Judetean Pitești - experiența unei mămici medic

Cand am aflat ca sunt insarcinata - si avand la activ 2 sarcini pierdute, am decis sa mergem la Bucuresti la spitalul Universitar la o doctora de acolo la recomandarea unei prietene.
am monitorizat sarcina la dumneaei și nu la spital la stat, ci la clinica privată unde lucrează, morfologiile și analizele le-am făcut la Medlife, ce sa mai, de fiecare data când mergeam plăteam. Am preferat sa plătesc și sa știu ca se comporta cum trebuie și nu m-am așteptat nicio secunda ca spre finalul sarcinii lucrurile o sa fie altfel.

Mergeam la control din 2 in 2 săptămâni având risc de avort spontan, sarcina toxica (am vomitat pana in ziua cu operația, mai exact in sala de operatie pe masa😁), risc de preeclampsie, trombofilie, ce sa mai, toate lucruri aiurea s-au strâns la mine, dar nu conta atata timp cât ma duceam de fiecare data cu emoții și spuneau ca Junior este mai dezvoltat cu 1-2 sapt fata de perioada gestației.

intr-o zi de vineri m-au apucat contracțiile, am luat no-Spa, am început sa le cronometrez si văzând ca nu scad am sunat doctorița de la Bucuresti, cum era si normal nu credeți? Doar ca răspunsul dumneaei pe noi, eu si soțul, ne-a lăsat fără cuvinte. Spunându-i ca am contractii si ce fac vin la Bucuresti, dumneaei mi-a răspuns așa: “Secția de prematuri este închisa, nu am unde sa te primesc, pune o perfuzie cu No-Spa si te descurci tu”.

Cu ajutorul prietenei mele am ajuns la Domnul Dr Ispir Alexandru de la Spitalul Județean Pitesti care m-a consultat, mi-a spus ca totul este încă sub control si mi-a dat niște supozitoare pentru ameliorarea contracțiilor. Au fost mana cereasca!

vei citi:
Am preferat sa plătesc și sa știu ca se comporta cum trebuie
Mergeam la control din 2 in 2 săptămâni
Pune o perfuzie cu No-Spa si te descurci tu...
Asa am decis sa nasc cu Dr Ispir Alexandru
Operatia de cezariana s-a terminat cu succes
Din perspectiva unei gravide dar si a unui medic, tot aici voi naste

nasterea prin cezariana

Am preferat sa plătesc și sa știu ca se comporta cum trebuie

Am aflat in Martie ca sunt însărcinată și fiind foarte dornici sa se finalizeze cum trebuie aceasta sarcina, precizez ca avem la activ 2 sarcini pierdute, am decis sa mergem la Bucuresti la spitalul Universitar la o doctora de acolo la recomandarea unei prietene.

Zis și făcut, am monitorizat sarcina la dumneaei și nu la spital la stat, ci la clinica privată unde lucrează, morfologiile și analizele le-am făcut la Medlife, ce sa mai, de fiecare data când mergeam plăteam. Am preferat sa plătesc și sa știu ca se comporta cum trebuie și nu m-am așteptat nicio secunda ca spre finalul sarcinii lucrurile o sa fie altfel.

Mergeam la control din 2 in 2 săptămâni pentru ca aveam sarcina cu risc

Mergeam la control din 2 in 2 săptămâni având risc de avort spontan, sarcina toxica (am vomitat pana in ziua cu operația, mai exact in sala de operatie pe masa😁), risc de preeclampsie, trombofilie, ce sa mai, toate lucruri aiurea s-au strâns la mine, dar nu conta atata timp cât ma duceam de fiecare data cu emoții și spuneau ca Junior este mai dezvoltat cu 1-2 sapt fata de perioada gestației.

"Pune o perfuzie cu No-Spa si te descurci tu..."

Ajunsă in 35 de săptămâni, intr-o zi de vineri m-au apucat contracțiile, am luat no-Spa, am început sa le cronometrez si văzând ca nu scad am sunat doctorița de la Bucuresti, cum era si normal nu credeți? Doar ca răspunsul dumneaei pe noi, eu si soțul, ne-a lăsat fără cuvinte. Spunându-i ca am contractii si ce fac vin la Bucuresti, dumneaei mi-a răspuns așa: “Secția de prematuri este închisa, nu am unde sa te primesc, pune o perfuzie cu No-Spa si te descurci tu”.

Pentru mine acest răspuns a picat destul de urat si am sunat o prietena, sa ma descurc cum a spus Dna Dr. Cu ajutorul prietenei mele am ajuns la Domnul Dr Ispir Alexandru de la Spitalul Județean Pitesti care m-a consultat, mi-a spus ca totul este încă sub control si mi-a dat niște supozitoare pentru ameliorarea contracțiilor. Au fost mana cereasca!

Asa am decis sa nasc cu domnul Doctor Ispir Alexandru

Odată ajunsă la domnul doctor Ispir - am decis sa nasc cu dumnealui, eu făcând cezariana din probleme medicale la nivelul coloanei, de aceea eram mai mult speriata de contractii, nu de nașterea prematura.

Am mai fost la dnl Dr la control de vreo 2 ori înainte sa nasc si am programat cezariana pe 10.11.2021. Așa cum am plănuit cu dnl Dr am si făcut in aceea dimineața de Noiembrie si odată ajunsă si internata la spital nu mai era cale de întoarcere.

Emoții cât cuprinde, stare de agitație, plâns, prin toate aceste stări am trecut mergând din sala de pre-partum pana in sala de operatie. Înainte sa ma anestezieze normal ca am mai tras o repriza de plâns si spuneam ca nu vreau sa îl mai scot. Dar odată făcută anestezia la 10 minute, mai exact la 12:20 i-am auzit glasciorul si in momentul in care l-am văzut am realizat ca cea mai mare bucurie si satisfacție si iubire atunci le-am descoperit.

Operatia de cezariana s-a terminat cu succes

Din păcate, in sala de operații mi-a scăzut puțin mai mult tensiunea, a fost nevoie de intervenția rapida a asistentelor ce ma monitorizau pentru a ma stabiliza, au reușit si operația s-a terminat cu succes.

Curiozitatea a omorât pisica si in momentul in care au ridicat paravanul, medicul din mine a dorit sa își vadă operația așa ca am ridicat capul de pe masa, mare prostie, dar orice prostie se plătește si durerea de cap avea sa se instaleze a doua zi fără probleme.

Am fost mutată in post-operator unde mai erau doua fete care făcuseră cezariana înaintea mea si se văitau in ultimul hal de la durere.

Cei drept după ce a trecut efectul anesteziei, am început sa simt si eu durere, dar cred ca gradul meu de toleranta al durerii este foarte mare având in vedere ca eu abia am cerut calmant pentru operatie. Mutată pe salon mi-a fost adus si restul de bagaj si a rămas sa aștept pana a doua zi pentru a-mi vedea din nou prichindelul.

A venit finally si a doua zi si mi-au adus bebelușul in camera si de fiecare data când treceau asistentele de la neonatologie le întrebam câte ceva.

Din perspectiva unei gravide dar și a unui medic, tot aici voi naște

Cu toate recenziile negative ale acestui spital, cu toate pretențiile mele ca si femeie dar ca si medic, cu toată situatia aceasta de SarsCov2, pot spune ca la următoarea tot aici vreau sa nasc. Nu am plecat cu nimic colectat din spital (bacterii), asistentele de la neonatologie minunate, asistentele de la gineco la fel minunate, iar in rezerva curățenie luna. Cred ca singurul minus este patul ca nu este confortabil, dar pana la urma e un pat de spital.

Va recomand sa mergeți la Doctorul Ispir dacă sunteți din Jud Arges si nu o sa regretati. Mi-am revenit de a doua zi din operatie, repet nu prea m-a durut si m-am mișcat mereu, am o sutura exemplara si tratatia a fost peste asteptarile mele.

Suntem acasă de 3 săptămâni, mai avem puțin si facem o luna, iar eu ma mișc fără probleme.

Recomand spitalul Judetean Pitesti si am o super recomandare pentru Dnl Dr Ispir Alexandru.

Autor - Diana, o mamica medic, de la Desprecopii

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Despina01, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Daniela
    Danielatrimis la 8/2/2022

    Buna am o întrebare am trompele legate de 7 ani,cei drept îmi pare rau de aceasta alegere facuta fara sa gândesc înainte.Adevarul e ca îmi mai doresc foarte mult un copil deşi am deja doi.oare se mai poate face ceva în privinţa trompelor?se pot dezlega?multumesc

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII