Studiu: Companiile de tutun ademenesc copiii cu băuturi îndulcite pentru a deveni viitori fumători

Studiu: Companiile de tutun ademenesc copiii cu bauturi indulcite pentru a deveni viitori fumatori

Studiu: Companiile de tutun ademenesc copiii cu băuturi îndulcite pentru a deveni viitori fumători

Un studiu realizat de cercetătorii de la UC San Francisco, SUA,  dezvăluie că giganții industriei tutunului, utilizeaza tactici de marketing pentru a atrage copiii - pentru a fi viitori fumători - prin bauturi racoritoare dulci. Această strategie a fost evidențiată în documente secrete din industria tutunului.

Vei citi:
Băuturile bogate în zahăr și obezitatea infantilă
Tactici de marketing și mascote
Sfaturi practice pentru părinți

Băuturile bogate în zahăr și obezitatea infantilă

Băuturile îndulcite, precum sucurile de fructe și băuturile sportive, sunt asociate cu obezitatea și bolile metabolice în rândul tinerilor. Documentele recente dezvăluie legăturile strânse între industriile tutunului și alimentelor, evidențiind modul în care producătorii de tutun au influențat strategiile de marketing pentru băuturile îndulcite.

Studiul subliniază că giganții tutunului, precum R.J. Reynolds și Philip Morris, au continuat să utilizeze aceleași tehnici de marketing pentru a atrage copiii spre băuturile îndulcite chiar și după ce au vândut aceste mărci către alte corporații. Cercetătorii subliniază necesitatea reglementărilor guvernamentale mai stricte pentru marketingul băuturilor îndulcite destinate copiilor, având în vedere ratele ridicate de obezitate infantilă.

Este esențial ca părinții să conștientizeze influența semnificativă a strategiilor de marketing ale acestor companii asupra alegerilor alimentare ale copiilor, subliniind nevoia de acțiuni legislative pentru a proteja sănătatea publică. Cercetarea evidențiază că, în ciuda afirmațiilor industriei, strategiile de marketing inspirate de tutun sunt concepute și testate special pentru copii și ar trebui abordate prin reglementări guvernamentale eficiente.

Mai multe despre: Sucurile acidulate au legatură directă cu obezitatea la copii. Rezultatele acestui studiu sunt alarmante - ATENȚIE părinti 🚨

Tactici de marketing și mascote: personajele de desene animate coontinuă să influențeze alegerile copiilor

Cercetarea relevă faptul că giganții tutunului, precum R.J. Reynolds și Philip Morris, au utilizat cu succes personaje de desene animate, culori vii și arome atractive pentru a construi linii de produse de băuturi îndulcite destinate copiilor, precum Hawaiian Punch, Kool-Aid, Tang și Capri Sun. Aceste strategii de marketing au fost inițial dezvoltate pentru a atrage tinerii consumatori către tutun, iar ulterior au fost transferate la băuturile îndulcite. Documentele dezvăluie că aceste tehnici, precum și personajele mascote, au fost menținute și după ce mărcile au fost vândute altor companii.

Cum ne putem proteja copiii? Sfaturi practice pentru părinți

În plus, cercetarea subliniază că, consumul de băuturi îndulcite, în special cele bogate în zahăr, este legat de probleme de sănătate precum obezitatea infantilă, sindromul metabolic și riscul crescut de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.

Pentru a asigura sănătatea copiilor, părinții pot lua măsuri practice. Limitarea accesului la băuturile îndulcite și promovarea opțiunilor mai sănătoase, precum apă și sucuri naturale, poate fi o primă linie de apărare. Educarea copiilor cu privire la impactul negativ al consumului excesiv de zahăr și promovarea unui stil de viață activ contribuie, de asemenea, la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase. Prin conștientizare și implicare activă, părinții pot juca un rol crucial în protejarea copiilor de influențele nesănătoase ale industriei băuturilor îndulcite.

Prin investigarea conexiunilor dintre industria tutunului și cea alimentară, studiul evidențiază importanța implementării unor standarde guvernamentale bine aplicate pentru a înlocui reglementările voluntare actuale, întrucât acestea nu sunt suficiente pentru a preveni impactul negativ asupra sănătății copiilor. Este necesară o abordare mai riguroasă pentru a contracara influența persistentă a tacticii de marketing inspirate de tutun în promovarea băuturilor îndulcite destinate tinerilor consumatori.

Prea multă fructoză poate afecta ficatul - la fel ca și excesul de alcool

Există un acord tot mai larg în comunitatea științifică cu privire la impactul negativ al fructozei, un zahăr obișnuit, asupra sănătății ficatului, asemănător cu efectele negative ale consumului excesiv de alcool. Dar... cum poate fructoza afecta ficatul?

... citeste mai departe

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII