Experiența nașterii la 39 de săptămâni la un spital de stat - de ce am ales pană la urmă cezariana

Experienta nasterii la 39 de saptamani la un spital de stat  - de ce am ales pana la urma cezariana

Experiența nașterii la 39 de săptămâni la un spital de stat - de ce am ales pană la urmă cezariana

Joi am avut controlul la ginecolog. Am avut tensiune mare, așa că mi-a spus să iau Dopegyt de două ori pe zi, ca să îmi scadă tensiunea, și că bebelușul este mai mic cu două săptămâni decât trebuie. De asemenea, mi-a spus că, dacă bebelușul nu se hotărăște să vină în weekend, săptămâna următoare urma să declanșăm nașterea.

Vei citi:
Control la 39 de săptămâni
Mie îmi era rău, iar asistentele dormeau
După anestezie am scăpat de durere

nasterea prin cezariana

Control la 39 de săptămâni

Joi am avut controlul la ginecolog. Am avut tensiune mare, așa că mi-a spus să iau Dopegyt de două ori pe zi, ca să îmi scadă tensiunea, și că bebelușul este mai mic cu două săptămâni decât trebuie. De asemenea, mi-a spus că, dacă bebelușul nu se hotărăște să vină în weekend, săptămâna următoare urma să declanșăm nașterea.

Bebelușul nu a venit în weekend. Luni aveam din nou programare la doctor. Am mers și doamna doctor a vrut să verifice colul, dar în urma consultului mi s-a rupt apa. Am sunat-o când am ajuns acasă, deși am observat că curge în momentul în care mă îmbrăcam, și i-am spus că eu cred că mi s-a rupt apa. Ea a zis că probabil sunt doar niște scurgeri în urma controlului.

Mie îmi era rău, iar asistentele dormeau

Am stat așa toată ziua, aveam dureri ca la menstruație și seara s-au accentuat. I-am spus soțului meu să mergem la spital, asta fiind pe la ora 00. Am ajuns la spital cu tensiune mare și bebelușul nu mai avea mult lichid. M-au verificat, eram dilatată 2 cm. M-au internat, mi-au făcut analize și m-au lăsat așa până dimineață. Am avut niște dureri groaznice, nu mai puteam, nu știam ce să mai fac, am vomitat, iar asistentele dormeau.

Înspre dimineață am mers și am trezit-o pe una dintre asistente și i-am spus dacă poate să cheme un doctor și că nu mai vreau să nasc natural, vreau cezariană. Aceasta mi-a zis să aștept ora 6 să vină medicii. Pe la 6 jumate au venit medicii.

Nu mă dilatasem decât acei 2 cm cât eram deja în 20 de ore, atât m-am dilatat, și durerile pe care le simțeam ei tot îmi ziceau că nu sunt contracții. Nu am vrut să aflu ce sunt alea contracții dacă durerile acelea erau deja așa de mari. M-au întrebat dacă sunt sigură că vreau cezariană și le-am spus că da. Eu tot pierdeam lichid, iar în timpul acesta și în timp ce semnam actele pentru cezariană, am observat că acesta s-a făcut de culoare verde.

După anestezie am scăpat de durere

Cel mai fain moment a fost în momentul anesteziei în spate, când am scăpat de toate durerile, o eliberare totală. În timpul operației au descoperit și ei că lichidul amniotic era verde și că cezariana a fost cea mai bună soluție pe care am putut să o iau, că dacă era după ei ar fi trebuit să așteptăm nașterea naturală, contracțiile.

Operația a decurs bine, nu am simțit nimic. După vreo 10-15 minute am văzut bebelușul 🥰🥰 și după încă vreo jumătate de oră a durat să mă coase, am și adormit pentru că eram obosită, nu dormisem deloc. După operație am fost amorțită, am dormit puțin și durerea nu a fost mare, simțeam o presiune pe abdomen ca o febră musculară. Oricum, suportabil în comparație cu durerile simțite în noaptea precedentă.

Nu am mâncat nimic, doar apă și ceai în prima zi după operație și am făcut câțiva pași prin cameră. Îmi place că ne aduce bebelușul des în cameră, adică aproape toată ziua poți să îl ții cu tine. Azi e a doua zi și sper să mă simt mai bine, să pot să mă mișc mai mult și să nu mă mai doară deloc.

 

Util de citit:

Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Experiențe de la naștere din Targoviste - povestite de mămici

La 24 de ani in loc sa ma bucur de bebe dupa nastere, am trecut printr-o histerectomie - nasterea naturala la Targoviste

Am nascut la spitalul judetean Targoviste iar lipsa profesionalismului este generala. Am avut cezariana de urgenta in saptamana 36 - experienta mea

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: Ddeenniissaaa, o mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII