Terapia prin arta

Terapia prin arta

Terapia prin arta

 • Terapia prin arta este, in primul rand, o metoda eficienta de reconciliere a conflictelor emotionale, de a creste constiinta de sine, ajutandu-i pe copii sa se exprime fara sa fie nevoie sa foloseasca limbajul verbal si sa depaseasca barierele impuse de problemele lor psihice si mentale.
Terapia prin arta  

Terapia prin arta este, in primul rand, o metoda eficienta de reconciliere a conflictelor emotionale, de a creste constiinta de sine, ajutandu-i pe copii sa se exprime fara sa fie nevoie sa foloseasca limbajul verbal si sa depaseasca barierele impuse de problemele lor psihice si mentale.

Pentru cine este folositoare terapia prin arta ?

Terapia prin arta poate fi, de asemenea, utilizata pentru evaluarea persoanelor individuale, a cuplurilor, a familiilor sau a grupurilor. Terapia este insa cu adevarat eficienta mai ales in cazul copiilor care au dificultati de vorbire sau dificultati emotionale care ii impiedica sa vorbeasca despre spaimele lor interioare.

Legatura dintre arta si sanatatea mentala a fost recunoscuta stiintific spre sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Cartea lui Prinzhorn, Artistry of the Mentally Ill (Arta bolnavilor psihic), publicata in 1922, continand fotografii ale unor produse artistice uimitoare, realizate de adulti ce sufereau de diverse afectiuni psihice, a starnit interesul in ceea ce priveste capacitatea anumitor pacienti de a se exprima prin intermediul artei. In plus, s-a constatat ca arta nu ajuta doar la o mai buna stabilire a diagnosticului, ci contribuie efectiv la reabilitarea bolnavilor.

Arte precum pictura, grafica, modelajul ajuta persoanele cu deficiente psihice sa isi dezvolte mai bine coordonarea fizica si mentala.

Cititi neaparat:

Unde pot gasi mai multe informatii ? Daca aveti un copil cu nevoi speciale, iata cateva topicuri in care puteti schimba informatii cu parinti ca dvs:

 • Semne ale autismului
 • Parinti de copii cu SD (11)
 • Integrarea copiilor cu C.E.S.
 • Epilepsie (6) 
 • parinti de copii cu sindrom down
 • Vojta centru Muchen
 • Gradi copii cu dizabilitati - asociatie tip ONG
 • Recuperare psihomotorie prin metoda Doman

  Va asteptam pe forumul special:

 •   Copii cu nevoi speciale
  Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste.

  Clinica Virtuala DC
  Consultanta medicala online.

  In floarea copilariei (4-12 ani)
  Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 • autor: redactor  Desprecopii.com A.G.   Toate drepturile rezervate (c) 2011

   Bolile copilului

  Toate bolile aici>

   

  Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

  Meseria de parinte

 • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Ce sentimente ti-a produs acest articol?

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

  Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII