Terapia prin arta

Terapia prin arta
- Terapia prin arta este, in primul rand, o metoda eficienta de reconciliere a conflictelor emotionale, de a creste constiinta de sine, ajutandu-i pe copii sa se exprime fara sa fie nevoie sa foloseasca limbajul verbal si sa depaseasca barierele impuse de problemele lor psihice si mentale.
Terapia prin arta este, in primul rand, o metoda eficienta de reconciliere a conflictelor emotionale, de a creste constiinta de sine, ajutandu-i pe copii sa se exprime fara sa fie nevoie sa foloseasca limbajul verbal si sa depaseasca barierele impuse de problemele lor psihice si mentale.
Pentru cine este folositoare terapia prin arta ?
Terapia prin arta poate fi, de asemenea, utilizata pentru evaluarea persoanelor individuale, a cuplurilor, a familiilor sau a grupurilor. Terapia este insa cu adevarat eficienta mai ales in cazul copiilor care au dificultati de vorbire sau dificultati emotionale care ii impiedica sa vorbeasca despre spaimele lor interioare.
Legatura dintre arta si sanatatea mentala a fost recunoscuta stiintific spre sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Cartea lui Prinzhorn, Artistry of the Mentally Ill (Arta bolnavilor psihic), publicata in 1922, continand fotografii ale unor produse artistice uimitoare, realizate de adulti ce sufereau de diverse afectiuni psihice, a starnit interesul in ceea ce priveste capacitatea anumitor pacienti de a se exprima prin intermediul artei. In plus, s-a constatat ca arta nu ajuta doar la o mai buna stabilire a diagnosticului, ci contribuie efectiv la reabilitarea bolnavilor.
Arte precum pictura, grafica, modelajul ajuta persoanele cu deficiente psihice sa isi dezvolte mai bine coordonarea fizica si mentala.
Cititi neaparat:
Unde pot gasi mai multe informatii ?
Daca aveti un copil cu nevoi speciale, iata cateva topicuri in
care puteti schimba informatii cu parinti ca dvs:
Va asteptam pe forumul special:
Copii cu nevoi speciale
Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai
multa dragoste.
Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala
online.
In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si
nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie,
sanatate
autor: redactor Desprecopii.com A.G. Toate drepturile rezervate (c) 2011
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII