Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Descoperirile efectuate in urma unui studiu de trei ani sustin sfaturile actuale ale specialistilor, conform carora barbatii ar trebui sa evite „supraincalzirea“ propriei sperme. Numarul spermatozoizilor a crescut cu pana la 491% la 5 din 11 barbati cu probleme de fertilitate, dupa ce timp de cateva luni au renuntat sa mai faca bai fierbinti in cada.

Iata mai multe informatii despre problemele de fertilitate ale barbatilor.

Baile lungi, in cada cu apa fierbinte, pot reduce fertilitatea masculina, sustin cercetatorii din SUA.

Descoperirile efectuate in urma unui studiu de trei ani sustin sfaturile actuale ale specialistilor, conform carora barbatii ar trebui sa evite supraincalzirea propriei sperme.

Cum influenteaza o baie fierbinte numarul spermatozoizilor?

Numarul spermatozoizilor a crescut cu pana la 491% la 5 din 11 barbati cu probleme de fertilitate, dupa ce timp de cateva luni au renuntat sa mai faca bai fierbinti in cada.

Alt studiu, publicat in Journal of the Brazilian Society of Urology a aratat ca si caldura provenita de la laptop si purtarea lenjeriei de corp stranse pot reduce fertilitatea masculina.

Cercetatorii de la University of California, San Francisco, spun ca desi se credea despre  caldura umeda de zeci de ani ca poate dauna fertilitatii, s-au facut putine cercetari in aceasta directie pana acum.

Subiectul studiului au fost pacientii unei clinici de fertilitate. Acestia s-au expus la peste 30 de minute pe saptamana de  caldura umeda prin bai fierbinti sau jacuzzi.

Care este perioada in care s-a constatat problema de fertilitate la barbati?

Dupa o perioada de trei-sase luni in care au evitat baile fierbinti, la aproape jumatate dintre barbati s-au inregistrat imbunatatiri dramatice, de circa cinci ori, ale numarului de spermatozoizi din sperma.
Motilitatea spermatozoizilor a crescut de la 12% la 34% in cazul barbatilor care au renuntat la baile fierbinti.
Cinci din sase barbati la care nu s-au constatat imbunatatiri erau fumatori cronici, fapt despre care cercetatorii sustin ca ar fi putut influenta lipsa unui efect al renuntarii la baile fierbinti.

Cititi aici o abordare medicala completa despre cauzele ginecologice ale infertilitatii la barbati.

Mediul racoros ajuta fertilitatea barbatilor

Se stie ca spermatozoizii se dezvolta cel mai bine intr-un mediu mai racoros, de aceea testiculele sunt situate in afara organismului, in scrot.
Conducatorul studiului, dr. Paul Turek, director al UCSF Male Reproductive Health Center declara:  Baile fierbinti pot fi adaugate cu siguranta la lista cu sfaturi din categoria <<asa nu>> pentru barbatii care doresc sa conceapa copii .
Dr. Paul Turek a adaugat ca daca barbatii si-ar putea imbunatati fertilitatea prin evitarea bailor fierbinti, cuplurile ar putea evita FIV (fertilizarea in vitro) sau ar putea alege tratamente mai mai putin invazive.

Cuplurile prefera sa conceapa copiii acasa, fara ajutorul tehnologiei. Acesta este inca un mod de a-i ajuta.
Conform declaratiilor dr. Turek, singurul alt studiu publicat despre legatura dintre baile fierbinti si fertilitate a fost efectuat in anul 2005.

Dupa expunerea barbatilor la  caldura umeda timp de 30 de minute odata la doua zile, cercetatorii au descoperit o reducere temporara in productia de sperma a acestora, dar nu au examinat calitatea spermei inainte si dupa studiu.
Dr. Allan Pacey, lector senior in andrologie la University of Sheffield declara ca pare logic faptul ca baile fierbinti pot contribui la reducerea numarului de spermatozoizi, dar nu e clar daca acest lucru are influenta asupra fertilitatii.

Sfatul de la Desprecopii.com

In mod ideal, acest studiu ar trebui repetat cu un numar mult mai mare de pacienti si cu un grup de control clar definit, ca sa fim siguri ca baile fierbinti sunt un risc real pentru scaderea fertilitatii masculine. Schimbarile in calitatea spermei sunt un aspect, dar obtinerea sarcinii este ceea ce conteaza. Totusi, nu ar fi rau ca barbatii care sunt preocupati de fertilitatea lor sa faca dus in loc de bai fierbinti :)

Tot despre infertilitatea la barbati cititi:

Infertilitatea la barbati: 10 cauze care o pot provoca, iar unele din ele sunt foarte comune
Disfunctia erectila masculina
Radiatiile produse de conexiunile WiFi pot influenta calitatea spermei
Branza scade dramatic fertilitatea barbatilor
Infertilitatea masculina, noi frontiere depasite
Alimente care maresc calitatea spermei
Laptopul poate afecta calitatea spermei!
Spermograma

Citeste Ceasul biologic al barbatilor ticaie dupa 41 de ani

Autor: M.S., Redactor Desprecopii.com 2020
referinte: Jurnal de medicina american 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII