Laptopul poate afecta calitatea spermei!

Laptopul poate afecta calitatea spermei!

Laptopul poate afecta calitatea spermei!

Cercetatorii americani au demonstrat de curand ca laptopul poate afecta fertilitatea masculina. O stire aparuta in publicatia medicala Fertility and Sterility arata ca barbatii care folosesc laptopul tinandu-l frecvent pe genunchi risca sa sufere de hipertermie scrotala.

- vei citi:
Cercetatorii americani au demonstrat ca laptopul poate afecta fertilitatea masculina
Masurarea variatiilor de temperatura in conditii diferite de utilizare a laptopului
Care sunt sursele de informatii credibile?

Cercetatorii americani au demonstrat ca laptopul poate afecta fertilitatea masculina - hipertermia scrotala

O stire aparuta in publicatia medicala Fertility and Sterility arata ca barbatii care folosesc laptopul tinandu-l frecvent pe genunchi risca sa sufere de hipertermie scrotala, temperatura ridicata a testiculelor, care poate afecta in mod semnificativ calitatea spermei si, prin urmare, fertilitatea. Autorii adauga ca folosirea unui pad special pentru laptopuri nu micsoreaza riscul de hipertermie scrotala. Singurul mod de a evita aceasta problema este acela de a utiliza laptopul asezat pe un birou. Totusi, daca laptopul este tinut pe picioare, este recomandat ca acestea sa fie usor departate si, de asemenea, este bine ca durata utilizarii laptopului in acest mod sa nu depaseasca 28 de minute.

Specialisti de la Universitatea din New York au incercat sa evalueze riscul de hipertermie scrotala pe care il prezinta folosirea laptopului de catre barbati printr-un studiu experimental care a implicat 29 de voluntari.

Cercetatorii au masurat temperatura scrotului pe ambele parti, stanga si dreapta, precum si pe cea a laptopului si a padului in trei sedinte separate, a cate 60 de minute. Participantii au utilizat laptopul in mod diferit in cele trei sedinte, dupa cum urmeaza:

  • Stand cu genunchii apropiati si cu laptopul pe picioare;
  • Stand cu genunchii apropiati si cu laptopul pe picioare, dar avand si un pad special dedesubt;
  • Stand cu picioarele departate intr-un unghi de aproximativ 70 de grade, cu laptopul pe picioare si avand un pad special dedesubt.

Scopul experimentului a fost masurarea variatiilor de temperatura in conditii diferite de utilizare a laptopului

S-a constatat ca temperatura a crescut simtitor atunci cand laptopul a fost tinut pe picioarele apropiate, indiferent de utilizarea unui pad special. Temperatura scrotala  a crescut mai putin si mai greu atunci cand barbatii au tinut picioarele departate la 70 de grade. Cu toate acestea, chiar si in aceasta situatie cresterea temperaturii a fost destul de ingrijoratoare.

Iata rezultatele exacte:

Genunchi apropiati, laptop pe picioare, fara pad:
Temperatura a crescut cu 0,96 grade C pana la 2,31 grade C (in stanga) ci cu 0,91 grade C pana la 2,56 grade C (in dreapta). Cresterea temperaturii a inceput dupa 11 minute.

Genunchi apropiati, laptop pe picioare, cu pad:
Temperatura a crescut cu 0,69 grade C pana la 2,18 grade C (in stanga) ci cu 0,72 grade C pana la 2,06 grade C (in dreapta). Cresterea temperaturii a inceput dupa 14 minute.

Genunchi departati, laptop pe picioare, cu pad:
Temperatura a crescut cu 0,66 grade C pana la 1,41 grade C (in stanga) ci cu 0,62 grade C pana la 1,47 grade C (in dreapta). Cresterea temperaturii a inceput dupa 28 minute.

Concluzia studiului este aceea ca utilizarea laptopului tinut pe picioare, mai ales atunci cand genunchii sunt apropiati, genereaza hipertermia scrotala si ca padurile speciale nu ajuta prea mult in acest sens. Fenomenul poate fi redus printr-o pozitie corecta a genunchilor, care trebuie sa fie departati, insa nu poate fi total indepartat. De aceea, specialistii recomanda utilizarea laptopului asezat pe un birou sau, daca acest lucru nu este posibil, utilizarea lui pe picioare in reprize scurte, mai mici de 28 de minute.

Care sunt sursele de informatii credibile?

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra !

Ce este disfuncția erectilă sau impotența?

Disfunctia erectila este o problema ce afecteaza foarte multi barbati si este prevalenta la cei peste 40 de ani, fiind definita ca inabilitatea de a obtine sau a mentine o erectie corespunzatoare functiei sexuale.

Poate fi precipitata de medicamente, depresie, stres, anomalii hormonale si alti factori. Daca un cuplu nu discuta despre lucrurile care ii preocupa, aceste lucruri tind sa se acumuleze in timp. Desi este dificil sa ai o astfel de discutie, ganditi-va la ea ca fiind una pozitiva pentru viitorul relatiei. Iata sfatul de la Desprecopii.com>>

  Mai cititi despre fertilitatea la barbati: 

autor: Anamaria Ghiban, Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII