Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere si 10 semne pe care ti le da corpul ca are nevoie de o schimbare
Mediciii sunt de parere ca orice persoana sanatoasa are un nivel specific de toleranta la actiunea toxinelor, pentru mentinerea echilibrului biochimic si metabolic al corpului. In cazul in care cantitatea de toxine din corp se afla sub acest nivel, corpul se adapteaza si le elimina de la sine. Cand sistemul este depasit, mecanismul de aparare al corpului nu mai functioneaza si pot apare simptome ca: oboseala cronica, confuzie, irascibilitate etc
Mediciii sunt de parere ca orice persoana sanatoasa are un nivel specific de toleranta la actiunea toxinelor, pentru mentinerea echilibrului biochimic si metabolic al corpului.
In cazul in care cantitatea de toxine din corp se afla sub acest nivel, corpul se adapteaza si le elimina de la sine. Cand sistemul este depasit, mecanismul de aparare al corpului nu mai functioneaza si pot apare simptome ca: oboseala cronica, confuzie, irascibilitate etc.
Testele de laborator pot indica de asemenea necesitatea detoxificarii.
Testele includ analiza sangelui, urinei, scaunelor, precum si analiza firului de par. Medicii care nu sunt familiarizati cu procesele de detoxificare pot ezita sa faca asemenea teste. Persoanele care inteleg necesitatea unui program de detoxificare trebuie sa caute un terapeut care cunoaste si recomanda acest concept naturist.
Exista totusi si posibilitatea unei autoevaluari a gradului de incarcare a corpului nostru cu toxine, urmarind cele 10 semne ale intoxicarii organismului:
Apar frecvent stari de oboseala nejustificata, plictiseala, apatie, energie scazuta, chiar si in conditiile in care ne odihnim si ne hranim suficient.
Perioada de somn creste peste masura, ne este foarte greu sa ne trezim dimineata si ne simtim uneori mai obositi decat ne-am culcat.
Fecalele au un miros puternic exterem de neplacut. Transpiratia prezinta un miros patrunzator. Poate sa apara simultan un miros neplacut al respiratiei (halena).
Limba prezinta dimineata depozite albicioase.
Simtim tot mai frecvent nevoia de a manca dulciuri in cantitate mare; simtim nevoia de a consuma alimente prajite in ulei, grele, arse, excesiv sarate sau condimentate.
Apar una sau mai multe dintre starile depresie, anxietate, frica, nervozitate acccentuata si iritabilitate, isterie, lipsa puterii de concentrare, dureri de cap, confuzie, plictiseala, indispozitie, dorinte sexuale intense si necontrolate.
Simtim o stare de greutate a membrelor si corpului in general. Resimtim “supraincarcarea” prin starea de tensiune la nivelul ficatului. Ne confruntam cu stari de ingestie, voma, greata.
Respiratia este de amplitudine redusa , insuficienta.
Exista una sau mai multe afectiuni de natura cronica (acnee, hemoroizi, psoriazis, migrene, constipatie etc.). Ne-am confrutat cu boli degenerative, de metabolism sau imunitate (printre care diabet, alergii, reumatism, artrita, cancer, boli ale sangelui, boli infectioase frecvente).
Suntem predispusi la obezitate sau depuneri dizarmonioase de tesut adipos pe diferite zone ale corpului.
Cele mai cunoscute si mai eficiente cure si regimuri de detoxifiere si purificare a organismului sunt:
cura cu sucuri de fructe sau legume
regimurile de cruditati sau hrana vie (de tip Gunter)
regimul cu cereale Oshawa
regimul ovo-lacto-vegetarian
regimul alimentar cu orez si lapte,
regimurile alimentare yang
diferite forme de post (de la postul crestin in care se consuma numai vegetale la postul complet sau negru in care se bea numai apa).
Exista o serie de modalitati si procedee terapeutice de detoxifiere, care pot fi practicate in paralel cu unul din regimurile de mai sus:
- purificarea nazala si curatarea limbii,
- voma terapeutica,
- clisma,
- procedeul de purificare a intregului tub digestiv,
- purificarea sistemului limfatic etc.
Eliminarea toxinelor regleaza greutatea corporala si reda stralucire si elasticitate pielii. Rolul ei este si de a crea un mod de viata sanatos, privand organismul de anumite produse. De aceea un program de detoxifiere nu este recomandabil femeilor gravide sau persoanelor inca in crestere.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Pentru cura de detoxifiere a ficatului si a colecistului,-Aveti nevoie de 60 g de sare amarã (se gãseste la farmacie) pe care o dizolvati în 750 ml apã. Se obtine o solutie laxativã, care se împarte în 3 cãni de cîte 250 ml fiecare.- Separat, se amestecã 200 ml ulei de mãsline presat la rece si zeama de la 3 lãmîi. În ziua respectivã, masa de dimineatã se ia la ora 10.00, iar pînã la ora 14.00 nu se mãnîncã nimic.- La ora 14.00 se ia prima canã (250 ml) de laxativ- la ora 16.00 se ia a doua canã (250 ml) de laxativ- iar la ora 18.00 se înghite uleiul de mãsline (200 ml) amestecat cu zeama de lãmîie, apoi se stã pe partea dreaptã timp de jumãtate de orã.- La ora 22.00 se ia ultima canã de laxativ,- iar la ora 23.00 se mãnîncã o canã de gris fiert în lapte.- În timpul zilei se poate bea apã, dar nu cu o orã înainte si nici cu o orã dupã ce se bea uleiul.ATENTIE: Aceastã curã nu este recomandatã celor cu gastritã hiperacidã si ulcer gastro-duodenal.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII