Carnea rosie scapa femeile de depresie

Carnea rosie scapa femeile de depresie

Carnea rosie scapa femeile de depresie

 • Potrivit unui studiu, femeile care au eliminat din dietele lor carnea rosie, sunt mult mai susceptibile de a suferi de depresie si anxietate.
Potrivit unui studiu australian, femeile care au eliminat din dietele lor carnea rosie, sunt mult mai susceptibile de a suferi de depresie si anxietate.

Cele care mananca o cantitate mai mica de carne de miel si de vita, decat recomandat, sunt de doua ori mai susceptibile de a fi diagnosticate cu tulburari de sanatate mintala, dupa cum au descoperit unii cercetatori din Australia.

Studiul a peste 1000 de femei a aratat ca a consuma  exclusiv proteinele din carnea de pui si peste nu este chiar atat de sanatos cum s-a crezut pana acum.

"Am crezut initial ca o dieta bazata pe carne rosie ar putea sa nu fie benefica sanatatii mentale, deoarece studii din alte tari au asociat consumul de carne rosie cu riscuri ale sanatatii fizice, dar s-a dovedit de fapt contrarul", a spus Felice Jacka, de la Deakin University, Victoria, Australia.

"Studiind femeile care consuma mai putina carne rosie decat cantitatea recomandata, am constatat ca acestea erau de doua ori mai susceptibile de a fi diagnosticate cu depresie sau tulburari de anxietate decat cele care consumau cantitatea recomandata."

Cercetatoarea a adaugat: " Chiar si atunci cand am luat in considerare sanatatea generala a dietelor femeilor, precum si alti factori, cum ar fi statutul

socio-economic, nivelul activitatii fizice, fumatul, greutatea si varsta, legatura dintre consumul redus de carne rosie si sanatatea mentala nu s-a schimbat cu nimic. Ceea ce am gasit interesant a fost faptul ca nu am descoperit nici o legatura  intre alte forme de proteine, cum ar fi carnea de pui, porc, peste sau cele din plante, si sanatatea mintala."

Despre depresie mai cititi si:

Vegetarianismul nu a fost nici o explicatie. Numai 19 femei din studiu au fost vegetariene, iar rezultatele au ramas neschimbate atunci cand au fost excluse din analizele studiului.

Dar, profesorul universitar ale carui rezultate au fost publicate in revista Psihosomatica Psihoterapiei, sfatuieste, deasemenea, ca femeile sa evite sa depaseasca cantitatea recomandata de carne rosie.

Alegeri complexe: Studiul nu a depistat nici o alta legatura intre alte forme de proteine, cum ar fi carnea de pui si peste, si sanatatea mentala.

"Am constatat ca mancand in mod regulat mai mult decat cantitatea recomandata de carne, favorizam aparitia depresiei si a anxietatii , a spus ea. "Stim deja ca sanatatea noastra mentala depinde in mare masura de calitatea generala a dietei pe care o avem. Dar se pare ca 3-4 portii de carne rosie pe saptamana, de marimea unei palme, pot fi, de asemenea, importante."

Profesorul care a condus studiul a sugerat ca femeile ar trebui sa consume alimente organice, carne a animalelor hranite cu iarba ori de cate ori este posibil.

" Noi stim despre carnea rosie ca este un produs sanatos, deoarece contine un nivel ridicat de substante nutritive, inclusiv acizii grasi Omega-3, care sunt importanti pentru sanatatea fizica si mentala", a spus ea. " In multe tari, vitele animalele sunt pastrate in grajduri si hranite cu cereale, mai mult decat cu iarba. Aceasta duce la o carne mult mai putin sanatoasa, cu mai multe grasimi saturate si mai putine grasimi sanatoase."

Medicii nu recomanda a se consuma mai mult de 70 grame de carne rosie pe zi.

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Despre depresie cititi mai multe:

 • Ce bautura previne depresia?
 • Cauzele exterioare ale depresiei
 • Dieta nesanatoasa poate duce la depresie
 • Cauzele genetice ale depresiei
 • Cauzele biologice ale depresiei
 • Depresia postnatala, semne ingrijoratoare
 • Depresia in timpul sarcinii
 • Factori si mituri care pot contribui la depresia postnatala
 • Starea depresiva postpartum

  Despre sanatatea femeii, cititi neaparat:

  Va asteptam pe forumul special (secret) al femeilor inteligente: Femina Intim  pentru a discuta despre diete, sfaturi intime si pentru a va putea alatuta unui anume grup de suport

 •  Forumuri recomandate

   Femina intim
  Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

   In unul sau in doi... mergem mai departe!
  Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

  Mai cititi:

   
 • Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

  Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII