Untul este mai sanatos decat margarina

Untul este mai sanatos decat margarina

Untul este mai sanatos decat margarina

Untul a devenit sperietoarea dietelor deoarece contine grasimi saturate si colesterol... dar este margarina o varianta mai bun sau nu?


- vei citi:
Untul a devenit sperietoarea dietelor
Organismul are nevoie de colesterol
Untul poate juca un rol util in diete
Margarina si spread-ul pot fi aruncate

Untul a devenit sperietoarea dietelor

Untul a devenit sperietoarea dietelor deoarece contine grasimi saturate si colesterol.

Cu toate acestea, teoria conform careia colesterolul din alimente creste incidenta bolilor de inima este in curs de revizuire. Mai mult, colesterolul este o componenta vitala a fiecarei membrane celulare. Colesterolul ajuta creierul si, fara acesta, organismul nu poate produce  anumiti hormoni - cortizolul, estrogenul si testosteronul.

Anumite sortimente de paine integrala au un indice glicemic ridicat (GI), care incurajeaza organismul sa acumuleze grasime.

Organismul are nevoie de colesterol

Organismul are nevoie de colesterol pentru a produce vitamina D (o lipsa de vitamina D a fost legata de o serie de boli, inclusiv boala Parkinson si scleroza multipla). Chiar si teoria conform careia "grasimile saturate sunt rele", e pe cale sa dispara. Mai multe studii majore nu au reusit sa dovedeasca ca micsorarea consumului de grasimi saturate reduce riscul de boli de inima sau cancer, si nici sa demonstreze ca acestea ar cauza cresterea in greutate.

Untul poate juca un rol util in diete

Din ce in ce mai mult se crede ca grasimile saturate naturale, cum ar fi untul, pot juca un rol util in dietele noastre, deoarece acestea satisfac pofta de mancare mult mai bine decat carbohidratii si ajuta la reducerea senzatiei de foame. Untul este, de asemenea, una dintre cele mai bune si usor de absorbit surse de vitamina A - despre care se stie ca protejeaza impotriva bolilor de inima, ajuta vederea, tiroida si glandele suprarenale.

Margarina si spread-ul pot fi aruncate

Acestea contine steroli sau stanoli - compusi naturali care fac parte din structurile celulelor plantelor si au o structura similara cu nivelul colesterolului la om. Ele  sunt considerate "sanatoase", deoarece sunt sarace in grasimi saturate, dar nu stim daca scaderea colesterolului in sange este necesara pentru o sanatate buna, sterolii din plante putand reduce absorbtia de anumite vitamine, cum ar fi vitamina E.

Carbohidratii: cum iti influeteaza tineretea si imbatranirea

Recent, un genetician american a declarat ca a descoperit secretul unei vieti lungi, pline de energie si de sanatate.

Si totul pare sa fie legat de eliminarea carbohidratilor din alimentatie. Oare viteza cu care imbatranim este influentata de anii care curg sau chiar de propriile alegeri alimentare? Mai departe...

Te asteptam pe forumul unde se dezbat diete si se tine cura de slabire: DIETE si GRUPURI DE SUPORT.

  Forumuri si grupuri de suport pentru cele care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2020

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII