Metoda JEEPP - comunicarea perfectă cu soțul :)

Metoda JEEPP - comunicarea perfecta cu sotul  - )

Metoda JEEPP - comunicarea perfectă cu soțul :)

Dupa multi ani si multe metode, pana la urma tot la asertivitate m-am oprit. Adica sa cer ce am nevoie, sa nu ma astept sa se gandeasca sotul singur, sa faca din proprie initiativa, ci sa repet eu ca discul stricat la nesfarsit. Bine, stiu ca tehnica discului stricat se foloseste adesea la refuzuri ("inteleg ca...dar eu nu pot sa..."), insa eu am aplicat JEEPP si merge.

- vei citi:
Dupa multi ani si multe metode
Adica JEEPP inseamna asa
Si ce a mai functionat f. mult au fost cei trei A

Dupa multi ani si multe metode

Dupa multi ani si multe metode, pana la urma tot la asertivitate m-am oprit. Adica sa cer ce am nevoie, sa nu ma astept sa se gandeasca sotul singur, sa faca din proprie initiativa, ci sa repet eu ca discul stricat la nesfarsit. Bine, stiu ca tehnica discului stricat se foloseste adesea la refuzuri ("inteleg ca...dar eu nu pot sa..."), insa eu am aplicat JEEPP si merge.

Dar daca ma bosumflu sau enervez, mai mult imi dau inapoi propriile progrese. Mi-a luat mult sa imi schimb convingerile ca ar trebui sa vina de la sine si ca nu ar trebui sa cer eu. Dupa ce le-am schimbat, mi-a fost mai usor sa aplic JEEPP. Bine, mai obosesc si atunci iau pauza, dar altfel repet perseverent care-s nevoile, dar ca si cum cer ajutorul la modul frumos, nu ca si cum era obligat sa faca si n-a facut.

Adica JEEPP inseamna asa:

J - sa spun EU (de la JE), nu TU (adica EU am nevoie, nu TU nu faci)
E - empatie - inteleg ca ai nevoie sa te relaxezi (fara adaugat ca si eu am nevoie sa ma relaxez etc.)
E - emotie - ca esti stresat de la munca si iti vine sa uiti de toate, ca nu e deloc usor, nici la munca, nici acasa (fara sa adaug ca nici mie nu mi-e usor)
P - precizie - insa as avea si eu nevoie sa faci asta, te rog - adica spui cu precizie de fiecare data ce nevoie trebuie satisfacuta
P - perseverenta - repetat pentru fiecare nevoie, over and over again, forever asa :P

Si ce a mai functionat foarte mult au fost cei trei A:

Admiratie
Acceptare
Apreciere

Eu inainte nu le exprimam, luam ce era bun ca fiind normal

Si m-am educat (desi inca mai uit) sa le exprim. Sa admir la el ceva ce chiar admir (nimic fals), sa accept ca e barbat si barbatii nu-s construiti fix ca femeile, poate si eu daca eram barbat eram altfel, sa-l accept ca om, cu totul, sa cer doar schimbarea vreunui comportament anume, nu a persoanei cu totul, sa am grija sa nu dau senzatie de neacceptare, e f. periculoasa si sa apreciez fiecare (bine, nu reusesc chiar fiecare) lucru bun, nu sa-l tratez ca fiind normal. De ex. mama, cat ai tras azi, wow ce de cumparaturi ai facut, merci (chit ca nu le-a facut numai pt. mine).

Repet, nu fac nici eu asta 100% din timp si nici nu e totul perfect in relatie, insa chestiile de mai sus, aplicate perseverent, nu doar o data sau de doua ori si dupa aia nervi, la noi au functionat major. Ba m-am trezit chiar cu mai multe rezultate decat asteptam. Totodata avand grija sa nu stric pe alta parte astea.

Nu incerc sa ma dau mare, ci doar sa prezint "unelte" care pe mine m-au ajutat, pentru cine vrea sa le foloseasca. La inceput pot fi peste mana, ca am invatat altfel din familii sau ca ni s-ar parea normal sa gandeasca altfel (desi nu stim fix in locul lor daca n-am gandi la fel), dar tot perseverenta mi s-a parut cheia.

Sper sa nu sune scolastic, pentru ca ele sunt gandite doar ca principii, se adapteaza la cuvintele si stilul fiecaruia, dar au functionat fara gres la oricine le-a aplicat perseverent, am experienta cu ele.

Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?

Ce ar trebui sa se intample dupa sex? O tigara, o poezie, o imbratisare sau intorsul pe partea cealalta pentru un somn bun ? Sau poate o declarative?

Ne-am obisnuit sa vedem in filme diverse activitati ce au loc dupa o partida de sex. Unii parteneri se strang in brate, adorm, petrec ore intregi vorbind, fumeaza o tigara sau, in unele cazuri, pleaca grabiti dupa sex sau pur si simplu incep sa sforaie. 

Insa, ce stim cu adevarat despre comportamentul de dupa sex? Citeste mai departe AICI
 

 Forumuri recomandate

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: membru Desprecopii.com dara76 - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII