Cum ne ferim de tantari?

Cum ne ferim de tantari?

Cum ne ferim de tantari?

Tantarii pot fi o pacoste atunci cand incearcam sa ne bucuram de aer liber, mai ales daca avem musafiri si am hotarat sa stam afara. Zumzetul slab ne aminteste de acele intepaturi enervante pe care le primim atunci cand ne asteptam mai putin. Curand dupa aceea, trupurile noastre incep sa reactioneze la atacul strain prin mancarimi si umflaturi. Uneori mortala, muscatura de tantar este o pacoste.

Iată ce anume ii atrage pe tânțari și cum ii putem ține la distanță.

Tantarii sunt intotdeauna o pacoste

Tantarii pot fi o pacoste atunci cand incearcam sa ne bucuram de aer liber, mai ales daca avem musafiri si am hotarat sa stam afara. Zumzetul slab ne aminteste de acele intepaturi enervante pe care le primim atunci cand ne asteptam mai putin. Curand dupa aceea, trupurile noastre incep sa reactioneze la atacul strain prin mancarimi si umflaturi. Uneori mortala, muscatura de tantar este o pacoste.

Mancarimile si umflatura pot dura de la cateva zile la cateva saptamani. Ca si in privinta sanatatii, pentru a evita intepaturile de tantar, ca prim pas trebuie sa invatam cum sa le prevenim. Aceasta include debarasarea mediul nostru de multe dintre lucrurile care atrag tantarii. In plus, decat sa utiliza anumite solutii repelente de tantari comerciale, care contin DEET (o neurotoxina mortala), ar trebui sa profitam de cele mai multe alternative sigure, care sunt usor disponibile.

Eliminarea lucrurilor care atrag tantarii

Tantarii sunt atrasi de mai multe lucruri. Daca putem reduce sau chiar elimina unele dintre acestea, putem reduce semnificativ incidenta intepaturilor.

Dioxid de carbon / acid lactic

Cand facem exercitii fizice su depunem un efort mare, corpurile noastre emana mai mult dioxid de carbon. Daca planificam sa ne bucuram de aerul liber dimineata sau seara, trebuie sa ne asiguram ca ne-am incetat activitatea fizica si ca ne-am revenit la o temperatura normala a corpului. Mai mult, putem arde lumanari sau alte surse de dioxid de carbon. Atunci cand participam la o activitate fizica solicitanta, eliberam acid lactic, care, de asemenea, atrage tantarii. Ca o masura preventiva, putem reduce alimentele sarate sau bogate in potasiu din dieta noastra, deoarece acestea contribuie la eliberarea acidului lactic.

Imbracamintea inchisa la culoare

Tantarii sunt extrem de atrasi de imbracamintea inchisa la culoare. Unii isi vor localiza gazdele de la distanta, folosind aceasta tehnica. Se recomanda sa purtam haine deschise la culoare.

Parfumurile dulci

Un alt lucru care atrage tantarii sunt anumite mirosuri. Evitati parfumurile, lotiunile de corp si produsele de protectie solara daca vreti sa aveti o seara linistita fara tantari. De asemenea, trebuie sa fim constienti si de utilizare fixativului, gelului de par sau cremei prea parfumate.

Umiditatea: Cand transpiram, tantarii sunt atrasi nu numai de substantele chimice care sunt eliberate, dar, de asemenea si de umiditatea din jurul corpului nostru. In plus, tantarii sunt atrasi de apa, cum ar fi noroiul sau plantele umede si baltile, care ajuta la facilitarea cresterii larvelor de tantari.

Respingerea tantarilor in mod natural

Uita de folosirea solutiilor repelente comerciale. Ele nu afecteaza doar sanatatea noastra, dar lasa, de asemenea, un miros destul de neplacut pe piele. Din fericire, putem profita de numeroase plante pe baza de uleiuri - dintre care multe nu au nevoie de pregatire. Multe dintre aceste uleiuri vor trebui sa fie aplicate de mai multe ori (la fiecare cateva ore), pentru a fi eficiente. Mai mult decat atat, vom beneficia de arome placute. Intotdeauna trebuie sa ne asiguram ca amestecam diverse uleiuri, astfel incat sa descurajam tantarii mult mai eficient.

Uleiuri esentiale care resping tantarii:

Ulei de Citronella
Ulei de eucalipt de lamaie
Ulei de scortisoara
Ulei de ricin
Ulei de rozmarin
Ulei de lemongrass
Uleiul de cedru
Ulei de menta
Ulei de cuisoare
Uleiul de muscata

Plante care resping tantarii:

Menta (Mentha piperita)
Rozmarin (Rosmarinus officinalis)
Galbenelele (Tagetes sp.)
Roinita (Melissa officinalis)
Usturoiul (Allium sativum)
Cuisoare (Syzygium aromaticum)
Eucalipt (Eucalyptus sp.)
Arbore de ceai (Melaleuca alternifolia)
Lavanda (Lavandula angustifolia)
Ceapa (Allium cernuum)
Bergamota salbatica (Mondarda fistulosa)

Lucruri ce nu trebuie uitate!

Este important sa intelegem ca exista mai multe lucruri care scad eficacitatea repelentelor. La aplicarea solutiilor repelente anturale, asigurati-va intotdeauna ca:

1. Limitati utilizarea cremelor de protectie solara, deoarece aceasta reduce eficacitatea repelentelor.
2. Re-aplicati repelentul atunci cand sunteti expusi la ploaie, transpiratie, temperaturi ridicate si vant

Este important sa ne asiguram ca produsele repelente naturale pe care le folosim sunt realizate cu ingrediente 100% organice, deoarece multe soiuri conventionale produc produse care folosesc plante ce au fost tratate cu pesticide. Mai mult, "natural" nu inseamna intotdeauna in conditii de siguranta. Uleiurile esentiale sunt folosite cu moderatie - cititi etichetele inainte de a le aplica.

Citeste si 6 solutii naturale impotriva tantarilor- fara chimicale - pe care le poti incerca si tu.

Despre muscaturile de insecte, cititi si

Muscatura de capusa: cum sa o recunosti si ce trebuie sa faci pentru a o preveni
Muscaturile de paianjen

Va recomandam sa mai cititi si:

Uleiuri esentiale
Uleiuri esentiale care trebuie evitate
Uleiul esential de muscata
Uleiul esential de rozmarin
Uleiul esential de musetel
Uleiul esential de iasomie
Uleiul esential de lavanda
Uleiul esential de busuioc
Uleiul esential de ghimbir
Uleiul esential de cocos
Uleiul esential de cimbru
Aromaterapia - adevar sau mit?
Uleiul esential de trandafir
Uleiul esential de pin
Uleiul esential de Manuka

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII