7 Soluții naturale împotriva țântarilor - fără chimicale

7 Solutii naturale impotriva tantarilor - fara chimicale

7 Soluții naturale împotriva țântarilor - fără chimicale

Ah, țânțarii... Vara este anotimpul când descoperim cât de mult ne irită țânțarii. Și cum se hrănesc cu sângele nostru... Atrași de lumină, aceste vieți nesuferite și vampirice sunt ușor de ținut la distanță cu produse fără chimicale.

Iată 7 soluții naturale împotriva țânțarilor - fără chimicale - pe care le poți face în casă, pentru protecția familiei tale.

- 6 solutii naturale impotriva tantarilor:
Ulei esential de eucalipt de lamiae
Lavanda
Uleiul de scortisoara
Ulei de cimbru
Ulei grecesc de Catnip (Iarba pisicii)
Uleiul de soia
Sfaturi despre uleiurile esentiale
Vara – sezonul intepaturilor de insecte
Despre muscaturile de insecte

Putem scapa de tantari si fara produse cu chimicale

Vara e anotimpul cand descoperim ce mult ne irita tantarii. Si cum se hranesc cu sangele nostru ....Atrasi de lumina, aceste vietati nesuferite si vampirice sunt usor de pastrat la distanta - cu produse fara chimicale.

Daca esti un magnet pentru tantari, esti, probabil, obosit sa ai mancarimi ale pielii. Oamenii sunt de obicei predispusi la muscaturi din cauza unei combinatii de parfum, lumina, caldura si umiditate. Diferite specii de tantari - cum ar fi cele care transporta malarie - prefera bacteriile si transpiratia. Altii sunt atrasi de dioxidul de carbon si anumite mirosuri.

Indiferent de ce specie intalniti, va puteti proteja fara a fi nevoie sa utilizati repelente chimice pe baza de DEET. Cele mai multe agentii guvernamentale recomanda produsele DEET, dar ele pot cauza probleme de mediu si de sanatate!

Daca doriti sa pastrati tantarii departe fara sa va bazati pe produse chimice, aici sunt cateva optiuni solutii de lupte - naturale.

Solutii naturale de lupta cu tantarii

Ulei esential de eucalipt de lamaie

Folosit inca din 1940, uleiul eucalipt de lamaie este cel mai cunoscut respingator natural. Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor l-au aprobat ca fiind un agent eficient impotriva tantari. Un studiu recent a aratat ca un amestec de 32 la suta ulei esential a oferit mai mult de 95 la suta protectie impotriva tantarilor, timp de trei ore.

Va puteti crea un amestec propriu cu o parte ulei esential si 10 parti ulei de floarea soarelui/masline sau de hamamelis.

Preferabil sa nu folositi amestecul pe copiii sub trei ani, pielea micutilor poate fi foarte sensibila.

Anumite uleiuri esențiale au proprietăți repelente împotriva țânțarilor. Printre cele mai eficiente se numără uleiul de citronelă, uleiul de eucalipt, uleiul de lavandă, uleiul de mentă și uleiul de neem.

Lavanda

Florile de lavanda strivite produc parfum si ulei, care pot respinge tantarii.

Aveti posibilitatea sa cresteti lavanda in propria gradina sau ghiveci. Zdrobiti florile si aplicati uleiul pe zonele corpului, cum ar fi glezne si brate. In mod alternativ, picurati ulei de lavanda pe o carpa curata si frecati usor pe piele.

Lavanda are proprietati analgezice si antiseptice. Acest lucru inseamna ca, in plus fata de prevenirea intepaturilor de tantar, va calma pielea.

Uleiul de scortisoara

Scortisoara este mai mult decat un condiment. Conform unui alt studiu efectuat in Taiwan, uleiul de scortisoara poate ucide ouale de tantar. Acesta poate actiona, de asemenea, ca agent de respingere impotriva tantarilor adulti.

O doza concentrata de ulei de scortisoara pe piele poate fi irita pielea, asa ca fiti atenti.

Pentru a face o solutie diluata 1 la suta, se amesteca ¼ lingurita (sau 24 picaturi) de ulei pentru fiecare 120 ml de apa. Aveti posibilitatea sa il folositi ca spray pe piele sau pe haine, in jurul casei sau pe tapiterie / plante.

Ulei de cimbru

Cand vine vorba de alungarea tantarilor, uleiul de cimbru este unul dintre cele mai bune repelente. Intr-un studiu, soarecii fara par au avut 5 procente ulei de cimbru aplicat pe piele, cu o rata de protectie de 91 la suta.

Combinati 4 picaturi de ulei de cimbru la fiecare lingurita de ulei de baza, cum ar fi ulei de masline sau de jojoba. Pentru un spray, se amesteca 5 picaturi de ulei de cimbru cu 60 ml de apa.

Ulei de Catnip (Iarba pisicii)

Nepeta este un gen de plante din familia Lamiaceae care alunga tantarii. Floarea alba si roz creste pana la 45 cm, dar extractul si uleiul din frunzele zdrobite este cel mai valoros.

Un studiu a constatat ca uleiul plantei poate respinge tantarii in mod eficient timp de doua pana la trei ore. In plus, cercetatorii americani au gasit ca poate fi de 10 ori mai eficient decat DEET.

Apă de trandafiri:

Apa de trandafiri poate fi folosită ca un spray natural pentru respingerea țânțarilor. Poți pulveriza apa de trandafiri pe piele sau în încăpere pentru a crea o barieră neplăcută pentru acești insecte.

Uleiul de soia

In conformitate cu Universitatea din Florida Medical Entomologie de laborator, produsele pe baza de soia pot oferi o protectie de mai lunga durata impotriva tantarilor, decat produsele pe baza de citronella - un ingredient mai frecvent in repelentele impotriva tantarilor.

Pe langa uleiul de soia mai puteti adauga si ulei de lamaita. Combinatia a fost testata pentru a proteja impotriva mai multor specii de tantari.

Sfaturi despre uleiurile esentiale

Cu toate ca aceste remedii provin din plante, uleiurile pot fi daunatoare in concentratii mari. Trucul este diluarea, fie cu ulei fie cu apa. Pentru a va asigura ca nu sunteti alergic la oricare dintre aceste potentiale repelente, faceti un test pe un plasture mic de piele timp de una sau doua zile inainte de orice utilizare. Daca banuiti o reactie alergica, opriti utilizarea, spalati bine zona si luati legatura cu medicul dvs..

Vara – sezonul intepaturilor de insecte

Vara aduce cu ea multa bucurie, mult soare si, mai ales pentru copii, mult timp liber in care se pot juca in voie in aer liber. Odata cu aceste bucurii vin insa si cateva neplaceri care creeaza un oarecare disconfort. Insectele se numara printre factorii care creeaza astfel de neplaceri sezoniere ... mai departe

Despre muscaturile de insecte, cititi si

Muscatura de capusa: cum sa o recunosti si ce trebuie sa faci pentru a o preveni
Muscaturile de paianjen

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII