Analizele pentru copilul tau inainte de scoala sau gradinita

MALDI si copiii

MALDI si copiii

  • Intrarea unui copil in colectivitate implica un risc de transmitere mult mai ridicat al infectiilor, tinand cont de sistemul sau imunitar in dezvoltare. Pentru a evita aceste situatii, medicii recomanda anumite investigatii

Intrarea unui copil in colectivitate implica un risc de transmitere mult mai ridicat al infectiilor, tinand cont de sistemul sau imunitar in dezvoltare. Pentru a evita aceste situatii, medicii recomanda anumite investigatii

Ce este exudatul faringian?
Un exudat faringian este un examen care identifica prezenta unei infectii bacteriene, fungice sau virale la nivelul regiunii faringiene (gatului).

Cum se procedeaza pentru a obtine proba de analizat?
O mostra de secretii este prelevata de la nivelul cavitatii faringiene si este plasata intr-un recipient care stimuleaza cresterea microorganismului care a determinat boala (in cazul in care acesta exista). Tipul de organism va fi identificat ulterior prin examinare la microscop, prin efectuarea unor teste chimice sau prin ambele metode. In cazul in care pe mediul de cultura nu creste nici un organism, testul este negativ.

Ce este exudatul nazal?
Examenul microbiologic al exudatului nazal (secretiei nazale) este metoda de laborator clinic indicata in depistarea portajului de staphylococcus aureus sau de streptococcus pyogenes. Prin examenul bacteriologic al exudatului nazal se pot identifica insa si alti germeni: meningococ - cu o rata de portaj de 5-30%, streptococcus pneumoniae, haemophilus influenzae, serotipul B, corynebacterium diphtheriae si chiar enterobacterii.

Prelevarea probei
Se introduce bland tamponul printr-o nara de-a lungul planseului nazal, pana atinge peretele posterior al nazofaringelui. Se lasa tamponul pe loc cateva secunde, apoi se roteste usor si se retrage. Se transporta catre laborator si se insamanteaza pe medii de cultura.

Ce este coprocultura?
Coprocultura este o analiza microbiologica efectuata in laborator, folosita pentru identificarea virusilor si a bacteriilor cauzatoare de infectii. Desi la nivelul intestinelor sunt regasite mai mult de 50 de tipuri de bacterii, coprocultura are capacitatea de a identifica agentii patogeni existenti in intestinele umane. Coprocultura foloseste ca metoda de lucru examinarea unei mostre de fecale prin analiza microscopica.

Prelevarea probei
Mostra de fecale poate fi colectata la dumneavoastra acasa, la cabinetul medical, sau in spital, iar durata se face pe o perioada de 1 pana la 3 zile. Pentru acesta vi se va da un recipient steril in care sa colectati cate o mostra de fecale de fiecare data cand aveti scaun.

Rezultatul acestor analize este obtinut in cateva zile, acest lucru transformandu-ne uneori in parinti nerabdatori. Pentru aceasta, Reteaua privata de sanatate REGINA MARIA ofera cea mai rapida solutie: MALDI sau identificarea unui numar mare de microorganisme in doar 24 de ore.

Ce este  MALDI ?
Departamentul de microbiologie al Diviziei de Laboratoare Clinice REGINA MARIA foloseste acum o tehnologie de ultima ora care permite identificarea mai rapida si mai precisa a microorganismelor. Aparatul este cunoscut de specialisti sub numele de MALDI sau MALDI-TOF.

Care sunt avantajele folosirii MALDI in microbiologie?
 - Precizia identificarii tuturor culturilor solicitate
 - Rapiditatea rezultatului comparativ cu metodele traditionale: timpului de lucru este redus de la 5 zile la 24 ore
 - Numar mare de fungi sau bacterii identificate (85.000 de germeni)

Cat de rapid se obtin rezultatele?
 - 24-30 h in cazul unei culturi monomicrobiene, inclusiv cu antibiograma
 - 48-50 h in cazul unei culturi polimicrobiene, inclusiv cu antibiograma

Dr. Andreea Alexandru - Director Laborator - Reteaua Privata de Sanatate REGINA MARIA

Vizionati AICI  doar cateva exemple unde celulele stem au jucat un rol critic in salvarea pacientului pentru boli ca paralizie cerebrala, leucemie, sau beta talasemie majora.

Va recomandam sa cititi despre Sanatatea copilului intre 1-3 ani

Dezvoltarea fizica si motorica a copilului intre 1-3 ani

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema: Diverse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII