Biberoanele nu afecteaza alaptatul

Biberoanele nu afecteaza alaptatul

Biberoanele nu afecteaza alaptatul

  • In 2 studii recente s-a demonstrat ca folosirea biberoanelor nu descurajeaza alaptatul la san. Expertii au descoperit ca folosirea suzetelor nu creeaza probleme bebelusilor care sunt alaptati.
Rezultatele a 2 studii efectuate recent in SUA, au demonstrat ca folosirea biberoanelor nu descurajeaza alaptatul la san. Expertii au descoperit ca folosirea suzetelor nu creeaza probleme bebelusilor care sunt alaptati.

Constatarea cercetatorilor americani contrazice avertismentele anterioare ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, potrivit carora, folosirea biberoanelor descurajeaza bebelusii sa se hraneasca de la san.

Mai cititi si: Alaptarea si controversele sale

O echipa de la Oregon Health & Science University, SUA,  a descoperit ca, de fapt, sugarii incep sa aiba probleme in alaptare daca le sunt luate biberoanele.

Cercetatorii au urmarit obiceiurile alimentare ale 2.249 nou-nascuti pe o perioada de 14 luni. Au redus numarul biberoanelor disponibile intre iunie 2010 si august 2011, crezand ca rata bebelusilor alaptati va creste, dar de fapt, opusul acestui lucru a fost demonstrat.

Procentele copiilor alaptati au scazut de la 79% la 68%, in timp ce la copiii care au primit in plus un biberon cu lapte praf, au crescut de la 18% la 28%.

"Observatiile noastre sugereaza ca eliminarea biberoanelor poate avea un impact negativ asupra copiilor alaptati in timpul spitalizarii de dupa nastere", a spus co-autorul Dr. Carrie Phillipi.

Este posibil ca in loc sa provoace probleme in alaptare, biberoanele sa fie folosite de catre mamele care au deja dificultati in a-si hrani bebelusul la san.

Autorii au ajuns la concluzia ca, prin urmare, daca mama are motivatia sa alapteze, este decizia ei daca o face cu ajutorul biberonului, sau nu.

Despre biberoane mai cititi si:

Cu toate acestea, articolul publicat in The Cochrane Library, nu se refera la faptul ca biberoanele ar putea dezvolta obiceiul bebelusilor de a se hrani cu o cantitate mica de lapte in cazul in care sunt alaptati de la sfarcuri crapate. Acest studiu se bazeaza pe cercetarile facute intr-un singur spital.

Autorii au recunoscut ca nu au inca suficiente date cu privire la efectele pe termen lung ale biberoanelor asupra sanatatii si dezvoltarii copiilor.

Prin urmare, co-autorul Dr. Jacqueline Ho a spus: "mamele nu trebuie sa utilizeze suzeta, daca au o alta alternativa de a face fata plansului si agitatiei copilului."

Organizatia Mondiala a Sanatatii si Fondul Natiunilor Unite pentru Copii recomanda ca spitalele care ingrijesc nou-nascutii sa urmeze cei Zece pasi pentru alaptarea cu succes. Unul dintre acestia sugereaza evitarea alaptarii cu ajutorul biberoanelor.

Co-autorul Dr. Laura Kair a declarat: "Scopul nostru, prin publicarea acestor date, este de a stimula conversatia si cercetarile stiintifice in legatura cu existenta a suficiente dovezi care sustin recomandarea universala de a nu oferi biberoane sugarilor din primele zile sau saptamani de viata."

Folosirea biberoanelor dupa varsta de 6 luni a fost legata de sinfromul mortii subite a sugarului. .

Exista un ghid de alaptare?

Ei bine DA - acest site si toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

autor: redactor Mihaela Vilcu; Toate drepturile rezervate (c) 2012

Grupuri de suport pe DC:

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Intarcatul bebelusului

Alaptarea bebelusului

Cititi si despre probleme la nou nascuti

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus: alaptarea. Probleme, bucurii si povesti de succes din timpul acestui timp special. 

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

Despre bebelus (0-12 luni), mai cititi pe site-ul nostru:

Alaptarea - dosar complet

Dezvoltarea nou-nascutului

Somnul bebelusului (0-12 luni)

Diversificarea si hranirea bebelusului

Recuperarea mamei dupa nastere

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. alexa
    alexatrimis la 6/7/2012

    Totusi biberoanele, suzetele si celela;te accesorii trebuiesc sterilizate. E un aspect foarte important peste care nu trebuie sa trecem. Foarte interesant articolul.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII