Sonoelastografia

Sonoelastografia

Sonoelastografia

  • Sonoelastografia este o metoda noninvaziva si neiradianta cu ajutorul careia se evalueaza elasticitatea tesutului mamar. Ea este complementara ecografiei clasice oferind in plus informatii despre structura, duritatea sau elasticitatea leziunilor.

In cadrul retelei private de sanatate REGINA MARIA investigarea problemelor de san se face cu cele mai noi metode de diagnostic si beneficiind de aparatura moderna si performanta. Noi aplicam tripla examinare imagistica a sanului. Astfel, pentru confirmarea unui diagnostic, examenul mamografic radiologic poate fi completat cu ecografie mamara cu sonoelastometrie, iar dupa caz, aceasta poate fi urmata de punctie - biopsie a sanului sau biopsie aspirativa ghidata ecografic.

Ce este sonoelastografia

Sonoelastografia este o metoda noninvaziva si neiradianta cu ajutorul careia se evalueaza elasticitatea tesutului mamar. Ea este complementara ecografiei clasice oferind in plus informatii despre structura, duritatea sau elasticitatea leziunilor.

Prin sonoelastografie se "palpeaza virtual" zona suspecta decelata in prealabil cu ecografia obisnuita, chiar in decursul aceluiasi episod de examinare. Palparea este metoda fundamentala in medicina clinica prin care medicul obtine date subiective privind duritatea regiunii examinate. Prin folosirea sondei la palpare, si nu a mainii, sensibilitatea metodei traditionale creste iar componenta subiectiva a acesteia se reduce.

Cum se procedeaza

Sonoelastografia se executa chiar in timpul ecogafiei mamare, in cazul in care s-a depistat o zona suspecta. Se obtin astfel informatii ce pot ajuta la diferentierea tipului celulelor: malign sau benign.

Va recomandam sa cititi mai multe despre Sonoelastografie AICI  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema: Diverse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII