Riscul de autism la nou nascutii prematur

Riscul de autism la nou nascutii prematur

Riscul de autism la nou nascutii prematur

 • Faptul ca nasterea prematura si greutatea mica a bebelusului la nastere sunt factori de risc in ceea ce priveste dizabilitatile cognitive si motorii este deja demonstrat. Noi dovezi vin insa sa completeze spectul riscurilor reprezentate de acesti indici.

Faptul ca nasterea prematura si greutatea mica a bebelusului la nastere sunt factori de risc in ceea ce priveste dizabilitatile cognitive si motorii este deja demonstrat. Noi dovezi vin insa sa completeze spectul riscurilor reprezentate de acesti indici.

Despre autism mai cititi si:

Astfel, in studiul publicat in revista prestigioasa, americana,  Pediatrics la sfarsitul anului 2011 , mai multi cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania, SUA si de la Spitalul de copii din Philadelphia, SUA, au avertizat asupra riscului crescut de autism pe care il prezinta nou-nascutii cu greutate foarte mica la nastere.

Rezultatele au in spate ani intregi de cercetare, intrucat studiul a avut in vedere un numar de 1105 de copii, cu greutate mai mica de 2000 de grame, nascuti intre 1 octombrie 1984 si 3 iulie 1989. La varsta de 16 ani, 623 dintre participantii la studiu prezentau predispozitie spre autism. La 21 de ani a fost pus un diagnostic provizoriu unui numar de 70 de persoane dintre cele 117 care erau suspectate de boala si unui numar de 119 persoane dintre cele 506 care avusesera teste negative. Dintre cei 70, 11 au fost diagnosticati in final cu ASD (autism spectrum disorder), iar dintre cei 119, 3 au primit acelasi diagnostic final.

Coreland datele, specialistii au ajuns la o concluzie alarmanta - rata autismului la copiii cu greutate foarte mica la nastere este de 5%, adica de 5 ori mai mare decat la persoanele care au avut o greutate normala la nastere.

Mai cititi despre terapii alternative si:

autor: redactor Desprecopii.com - Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Semne ale autismului

 • Desi cauzele autismului raman misterioase, semnele nu sunt neaparat aparute din senin. Cei mai multi parinti ai copiilor autisti recunosc intarzieri ale limbajului la circa 18 luni. Si de fapt, exista avertismente pe care parintii le pot urmari la copiii lor cu mult inainte de aceasta varsta. Conform unui raport din Octombrie 2007 al Academiei Americane de Pediatrie, printre semnele timpurii (de dinainte de 18 luni) si semnele subtile ale autismului se numara cititi pe larg aici:  Semne ale autismului

  Suportul cumunitatii Desprecopii pentru parinti cu copii cu autism

 • In cazul in care copilul nu manifesta astfel de simptome, dar dumneavoastra sunteti inca ingrijorata de perspectiva autismului, incercati sa va linistiti. Fiti atenta la aceste modele de comportament (si amintiti-va ca chiar cei mai sanatosi copii pot fi uneori timizi si lenti in reactii uneori), puneti intrebari pediatrului si comunitatii Desprecopii.com si incercati sa nu va lasati temerile sa stea in calea bucuriei de a va petrece timpul cu fiica sau fiul dumneavoastra! Este posibil ca totul sa fie in regula! Pe forumul specializat Copii cu nevoi speciale - veti gasi cel mai activ forum de suport al parintilor cu copii autisti din Romania.

 • Grupuri de suport despre autism:

  Va asteptam pe forumul special:

    Copii cu nevoi speciale
  Sunt ai nostri. Si au nevoie de mai multa intelegere si mai multa dragoste.

   Bolile copilului

  Toate bolile aici>

   

  Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

  Meseria de parinte

 • Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

  Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII