Și ceasul biologic al barbatilor ticăie când vine vorba despre conceperea unui copil

Si ceasul biologic al barbatilor ticaie cand vine vorba despre conceperea unui copil

Și ceasul biologic al barbatilor ticăie când vine vorba despre conceperea unui copil

Daca tu, impreuna cu alesul inimii - cochetezi cu ideea de a a avea un bebelus, sansele sunt ca ceasul tau biologic sa masoare timpul. Sigur, stim ca varsta femeii  isi spune cuvantul, dar cum o fi cu lumanarile de pe tortul dumnealui? Ar trebui oare sa luati in calcul si varsta acestuia ?

→ Iată ca totusi și ceasul biologic al barbatilor ticăie si care sunt problemele de fertilitate care afecteaza inaintarea in varsta a unui barbat

Si barbatii au un ceas biologic

Ceasul biologic al unui barbat se refera la perioada de viata in care acesta este capabil sa reproduca. In general, acest lucru se intampla intre pubertate si maturitate, dar poate varia de la o persoana la alta. De exemplu, unii barbati pot ramane fertil pana la varste inaintate, in timp ce altii pot deveni steril mai devreme din cauza unor probleme de sanatate sau a altor factori. In general, ceasul biologic al unui barbat incepe sa se incetineasca dupa varsta de 35 de ani.

Da, exista si tatici in varsta dar ...

Sa reluam. Deci cu tatici ca Michael Douglas si Donald Trump si alti tatico bunici mioritici mandrindu-se pretutindeni cu bebelusii lor, e usor sa omiteti a lua in calcul si varsta partenerului dv.

Varsta viitorului tata nu e de ignorat

Insa n-ar trebui s-o ignorati complet, spune Harry Fisch , urolog si directorul centrului reproductiv masculin al Spitalului Presbiterian (Columbia University Medical Center) din New York, SUA.

Fiind un important expert in fertilitatea masculina , Fisch chiar a publicat o carte cu acest subiect : "Ceasul Biologic Masculin : Surprinzatoarele Descoperiri despre inaintarea in varsta,sexualitatea si fertilitatea masculina ".

Jurnalistii americani au discutat cu dumnealui despre ceea ce ar trebui sa stiti despre fertilitatea barbatului.

Care este cel mai mare mit despre fertilitatea masculina?

Cea mai eronata idee este ca barbatul imbatraneste fara ca ceva sa se schimbe. Hi hi - nu este adevarat! Barbatii cred ca orice ar face totul va fi la fel. Oficial aceast lucru nu este adevarat ! Fertilitatea masculina intra in declin odata cu inaintarea in varsta .

Intr-un studiu publicat in jurnalul "Fertilitatea si Sterilitatea", cercetatorii au facut un studiu pe circa 2.000 de femei , despre timpul necesar conceptiei .

Iata ce au aflat:

Femeilor peste 35 de ani , ale caror parteneri aveau 45 de ani sau mai mult, le-a trebuit de 5 ori mai mult timp pentru realizarea conceptiei , dect celor de aceeasi varsta , dar cu parteneri cu varsta pana in 25 de ani .

Cercetatorii au analizat deasemenea ce se intampla atunci cand o femeie tanara (25 de ani sau mai putin) incearca sa aiba un copil cu un partener de 45 de ani sau mai mult.

Din nou, s-a descoperit ca timpul necesar conceptiei este de 4 ori mai mare-insemnand ca varsta barbatului este un factor independent de varsta femeii. De citit Fertilitatea: varsta ideala, fereastra fertila, mituri si trucuri pentru conceperea unui copil 

Care este diferenta intre ceasul biologic masculin si cel feminin?

Ceasurile biologice sunt vadit diferite. Nivelul de estrogen al femeii scade cu repeziciune odata ce aceasta atinge o anumita varsta, scaderea fiind ireversibila. La barbati , nivelul testosteronului incepe sa scada dupa varsta de 25 de ani , insa hormonii sexuali nu scad niciodata la fel de mult ca cei feminini.

De citit:

Sarcina intre 40-50 de ani
Sarcina intre 20-30 de ani
Sarcina intre 30-40 de ani

O alta diferenta uriasa este aceea ca la orice femeie se instaleaza la un momentdat menopauza, in timp ce un barbat de obicei produce sperma intreaga viata . De aceea nu este nimic neobisnuit ca un barbat in varsta sa conceapa un copil .

Care sunt similitudinile intre cesul biologic masculin si cel feminin?

Odata cu inaintarea in varsta a femeii , se produce o scadere in producerea de catre corp a hormonului feminin estrogen , un declin in fertilitate si o crestere a riscului de defecte genetice ale viitorului bebelus. Odata cu inaintarea in varsta a barbatului , se observa scaderea testosteronului , un declin al fertilitatii si un mai mare risc de a concepe bebelusi cu probleme genetice .

Din conceptia intarziata rezulta baieti
Tatii de peste 40 de ani - cauza posibila pentru autismul copilului autismul copilului

In concluzie , doar pentru ca barbatul poate produce sperma , nu inseamna si ca aceasta va fi de buna calitate . Pe masura ce barbatul imbatraneste si volumul , motilitatea si calitatea spermei intra in declin .

In anul 2001, acelasi jurnal , "Fertilitatea si Sterilitatea", a publicat una dintre cele mai ample analize ale fertilitatii masculine pana in prezent .

Autorii au descoperit ca intre 30 si 50 de ani , in mod normal sperma scade pana la 30% in volum , motilitatea devine pana la 37% mai mica iar sansele ca aceasta sa fie diforma cresc de 5 ori . Forma este importanta pentru ca este direct corelata cu continutul ei genetic. Un numar mai mare de sperma diforma echivaleaza cu un mai mare potential pentru deformatii genetice . 

Care sunt problemele de fertilitate care afecteaza inaintarea in varsta a unui barbat

Exista mai multe probleme de sanatate care pot afecta fertilitatea unui barbat si care pot contribui la incetinirea sau oprirea completa a reproducerii. De pilda:

- Disfunctia erectila: Dificultatea de a avea sau mentine o erectie poate fi un semn al unei probleme de sanatate care poate afecta fertilitatea.

- Boala de reflux gastroesofagian (BRGE): Aceasta afectiune poate cauza inflamarea prostatei, care poate duce la probleme de reproducere.

- Boli endocrine: Afectiuni precum diabetul

- Cancerul: Unii tipuri de cancer, precum cancerul de prostata sau cancerul testicular, pot afecta fertilitatea.

- Varsta: Fertilitatea barbatilor incepe sa scada dupa varsta de 35 de ani.

- Stilul de viata: De exemplu, fumatul sau consumul excesiv de alcool pot afecta fertilitatea.

- Stresul: Stresul poate avea un impact asupra sanatatii reproducerii.

- Leziunile testiculare: Leziunile la nivelul testiculelor pot afecta fertilitatea.

- Infectii: Infectiile genitale pot afecta fertilitatea.

Cand doresti prea tarziu un copil ...

Poate ca intr-o zi, te vei privi in oglinda si vei descoperi ca ai o dorinta pe care nu ai mai avut-o ... Sa fii mama. Si totusi ... va fi prea tarziu sa ai un copil biologic ...Asa a descoperit intr-o zi Lisa Stansfield. 

Cantareata engleza Lisa Stansfield a dezvaluit modul in care dorinta ei disperata de a avea un copil a condus la ani durerosi de fertilizare in vitro.

Starul a realizat ca isi doreste un copil dupa ce mama ei a decedat.

Insa era prea tarziu ...Citeste despre Cand doresti prea tarziu un copil ...

 

Despre tine si partenerul tau, 2 teste importante:

 Cat de tare doresti sa devii mama?
 Ce fel de tata vei fi?

autor: Echipa Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate © 2024

referinte: Jurnal de Medicina Reproductiva American, New York 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Dorin
    Dorintrimis la 26/12/2016

    Mai întâi trebuie de dat analize, care vor da răspuns la funcția reproductivă și a soțului și a dvs

    Raspunde la acest comentariu
  2. cianga eugenia
    cianga eugeniatrimis la 24/5/2011

    ce sanse sunt sa raman insarcinata daca eu am implinit 38 de ani iar sotul meu 40?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII