Talasemia la copil | Comentarii articol

Comenteaza / Pune o intrebare

Ultimile 12 comentarii

  1. tanta
    tantatrimis la 18/12/2020

    am o fetita de 0 ani diagnosticata cu talasemie minora mostenita de la sot as vrea sa mi spuneti daca asta este cauza de nu ia in greutate are 24 kg si 1m 45si ce suplimente de vitamin as putea sa I dau in afara de acid folic si supradin junior 15 zile pe luna dat de d na doctor Florentina Vladareanu de la institutul de hematologie suntem sub supravegherea dumneaei multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Mariana
    Marianatrimis la 4/12/2020

    Buna! Eu am aflat la 30 de ani ca am talasemie minor . Fetita cea mica ma mosteneste. Nici eu si nici fetita nu avem nevoie de nici un tratament.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Mariana
    Marianatrimis la 31/8/2016

    Buna! Eu am aflat la 30 de ani ca am talasemie minor . Fetita cea mica ma mosteneste. Nici eu si nici fetita nu avem nevoie de nici un tratament.

    Raspunde la acest comentariu
  4. Mures Florentina
    Mures Florentinatrimis la 6/4/2015

    Buna! As vrea sa stiu daca talasemia minora provoaca intarziere in dezvoltarea cognitiva a copilului. Multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  5. ela
    elatrimis la 14/2/2013

    Pietrele- pigmentAproximativ 10% din calculii biliari umani sunt pietre pigment compuse din cantităţi mari de pigmenti biliari, �mpreună cu cantităţi mai mici de săruri de calciu şi de colesterol. Factorul de risc cel mai important pentru dezvoltarea acestor pietre il reprezinta hemoliza cronica (distrugerea globulelor rosii) intalnita la pacientii cu talasemie (inclusiv minora) sau alta forma de anemie hemolitica, acest lucru datorandu-se faptului că bilirubina este excretata in bila, formand pigmentii biliari. De asemenea aceste pietre sunt asociate deseori si cu infecţii bacteriene.Cel mai eficient mod de diagnosticare a prezentei calculilor, indiferent de natura lor, il reprezinta ecografia abdominala.DIN 9 COPII 4 AU MAL LA VEZICA BILIARA SI CEILALTI LITIAZA.

    Raspunde la acest comentariu
  6. iuliana
    iuliana trimis la 7/5/2012

    Pe sotul meu l-am descoperit cu talasemie minora la varsta de 27 de ani,pt ca mereu imi spunea ca este obosit,are dureri in piept,respira greu la efort si i-am facut un set de analize de laborator,biolog fiind de meseria.Hemograma i-a iesit modificata si i-am facut apoi electroforeza hemoglobinei si feritina si mi-a venit raspuns clar ca are talasemie minora,deci doar purtator de gena.Eu eram insarcinata in 5 luni .A fost socant stiind ce inseamana talasemie si vazand atatia oameni cu talasemie.Fetita are acum 10 luni,ii facem din doua in doua luni hemograma iar acum trebuie sa i fac eletroforeza hemoglobine.Se pare ca ea nu este nici purtatoare de gena a talasemiei,s-ar putea sa fie unul din cei 4 copii care nu a mostenit asa ceva.Cel mai bine,consider eu in momentul de fata ,ca la depunerea actelor de casatorie sa se ceara si hemograma completa pentru a putea descoperi eventuale probleme care au fost tratate cu indiferenta in treacut.Pentru ca sotul meu are aceasta problema de copil si nimeni nu s-a sesizat pana acum un an.Va doresc multa sanatate si numai bine.

    Raspunde la acest comentariu
  7. silvia
    silviatrimis la 6/3/2012

    foarte ok as vrea mai multe informati despre aceasta boala daca aveti k sunt ffffffff disperata am citit cu mult interes

    Raspunde la acest comentariu
  8. vali cirlan
    vali cirlantrimis la 25/4/2011

    ma intereseaza daca la cineva au aparut dureri articulare,pete tegumentare dureroase ,

    Raspunde la acest comentariu
  9. MIRELA
    MIRELAtrimis la 25/1/2012

    AM UN BAIETEL DE 15 ANI SI ARE TALASEMIA CU GLOBULE ROSI SCAZUTE 75 SI NU STIU DACA IR GRAV SI EU SI SOTUL MEU NU AVEM TALASEMIA VA ROG MULT SAMI ZICA CENEVA DACA IE GRAV

    Raspunde la acest comentariu
  10. YLARI
    YLARItrimis la 24/1/2012

    Felicitari ptr articol! Cu 4 ani in urma cautam si eu cu infrigurare ceva despre aceasta boala (nepotul meu a fost diagnosticat cu talasemie minora - nici beta, nici alfa - nu stiam ca exista atatea subclasificari ale bolii). Cu chiu cu vai am gasit ceva pe un site in SUA. Inca o data felicitari ca ii ajutati pe cei de aici!

    Raspunde la acest comentariu
  11. trimis la 2/9/2008

    este greu,baiatul sotului meu are talasemie,acum are deja varsta de 16 ani si in decembrie face o operatie pentru transplant de maduva.Nu este de gluma cu aceasta boala si daca avem si cea mai mica banuiala trebuie facute analize pt depistarea ei deoarece cu cat e mai tarziu tratata si sansele de supravietuire se diminueaza.Multa sanatate!

    Raspunde la acest comentariu
  12. alma
    almatrimis la 16/8/2008

    Pana ce verisoara mea nu a fost diagnosticata cu aceasta boala, n-am stiut nimic despre talasemie. In cazul nostru, parintii ei nici macar nu stiau ca sunt purtatori. Ea a avut forma cea mai grava, anemia Cooley, ce a necesitat transfuzii regulate de sange multi ani si, asa cum e precizat si in articol, aceste transfuzii i-au afectat ficatul, in special. A luptat cu boala multi ani, insa in cele din urma a cedat.Daca aceasta comunitate, Despre copii, ar fi existat si acum 10 ani, cu siguranta am fi gasit aici suportul si ajutorul necesar pentru a schimba ceva.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. �ți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:
Tema: