Cum puteti sa va ajutati partenera in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

Cum puteti sa va ajutati partenera in timpul sarcinii  - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

Cum puteti sa va ajutati partenera in timpul sarcinii - cateva sfaturi pentru taticii insarcinati

Se intampla de multe ori ca viitorii tatici, desi fericiti si mandri nevoie mare de noul statut pe care-l vor avea si dornici de a ajuta, sa nu stie cum sa ajute. De fapt, nici sa nu fie constienti ca pot fi cu adevarat utili. Desprecopii.com ofera acum viitorilor tatici cateva sfaturi foarte practice despre cum pot sa le ajute pe gravidutele lor iubite - sa se simta mai bine. Deci, de acum nu mai puteti spune ca nu stiti :). Tot ce va ramane este sa va amintiti sa le puneti in practica!

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Masati-i picioarele
2. Aveti rabdare
3. Manifestati-va interesul fata de tot ce se intampla cu ea si de tot ce o preocupa
4. Faceti curatenie in baie
5. Invitati-o la restaurant
6. Mergeti la cursuri pentru nastere
7. Umpleti rezervorul masinii
8. Cititi o carte despre sarcina
9. Deveniti membri Desprecopii.com
10. Lasati-o sa doarma
11. Incercati sa simtiti miscarile copilului
12. Aveti grija ca totul sa fie in regula

Cum puteti sa ajutati viitoarea mama - cateva sfaturi pentru tati, special de la Desprecopii.com

1. Masati-i picioarele

Un masaj al mainilor sau al picioarelor o poate ajuta sa se elibereze de multa tensiune si va ofera o perioada linistita pentru discutii. Va sfatuim sa folositi o lotiune de menta la masajul piciorelor pentru a le inviora, dar intrebati-o ce lotiune prefera pentru masajul pe care i-l veti oferi. Nu va bazati pe simturile voastre olfactive - lasati-o pe ea ce prefera.

2. Aveti rabdare

Este adevarat ca discutati a mia oara despre nume de copii, dar este important pentru ea si esential pentru dumneavoastra. Mergeti la consultatii ori de cate ori puteti, iar daca aveti un program incarcat, asigurati-va ca nu le ratati pe cele mai importante, ca prima data cand auziti bataile inimii copilului si ecografiile.

3. Manifestati-va interesul fata de tot ce se intampla cu ea si de tot ce o preocupa

Daca o vedeti trista, intrebati-o ce o preocupa, cum o puteti ajuta, la ce se gandeste etc. Indemnati-o sa fie optimista si promiteti-i ca veti face cu schimbul noaptea, la schimbatul scutecului celui mic- care se va naste.

4. Faceti curatenie in baie

Da - chiar asa! Asta poate parea o treaba cu prioritate foarte mica pentru dumneavoastra, dar cine ar vrea sa vomite intr-o baie murdara? Este unul dintre lucrurile cele mai bune pe care le puteti face pentru ea!

barbat aspira

5. Invitati-o la restaurant

Nu uitati sa va dati intalniri in continuare! Uneori se pare ca bebelusul din burta a preluat controlul asupra vietii parintilor cu luni inainte de a se naste. Amintiti-va sa petreceti timp impreuna ca si cuplu.

6. Mergeti la cursuri pentru nastere

Nu va faceti griji ca vi s-ar face rau sau ca ati putea arata ridicol. A trecut perioada macho in Romania! Taticii implicati sunt ma moda! Aceste cursuri va vor ajuta enorm de mult cand va intra in travaliu. Un curs bun va pregateste pentru orice s-ar putea intampla. De asemenea, va da o cazia de a pune intrebari si de a intelege ce si cum.

7. Umpleti rezervorul masinii

Pare un fleac, dar vaporii ii pot face greata si nici nu sunt recomandabili pentru ea sau pentru bebelus. Acest mic gest de bunatate va valora enorm in ochii ei.

8. Cititi o carte despre sarcina

Nu trebuie sa fie o carte de inalt nivel stiintific, dar faptul ca va interesati si dumneavoastra de sarcina ii poate alina temerile. Ca sa nu mai spunem ca lectura va poate oferi niste avantaje si va poate oferi argumente si subiecte pentru viitoarele conversatii.

9. Deveniti membri Desprecopii.com

O familie conectata - asta e viitorul vostru! Incurajati-o sa se inscrie la Odiseea Sarcinii. Acolo va cunoaste generatia de mamici din care face parte. Veti putea tine legatura cu alte familii cu acelasi DPN - alti tatici implicati si moderni. Multe prietenii se leaga la Desprecopii.com!

10.Lasati-o sa doarma!

Daca viitoarea mama se simte epuizata, un somn de o ora cand vine acasa o poate face sa se simta total diferit, la fel cum ar ajuta-o un pui de somn in weekend. Ar trebui sa mai faceti un pas si sa-i oferiti si micul dejun in pat.

11. Incercati sa simtiti miscarile copilului

Ati auzit de atatea ori, „Pune mana chiar aici …“, apoi dintr-o data va spune ca acum bebe nu mai misca picioarele. Incercati sa va tineti mana pe burtica in timp ce va uitati la televizor sau cand stati in pat. (Cereti voie mai intai!) Sunt sanse mari ca daca tineti mai mult mana pe burtica sa fiti rasplatit cu ghionturile si tumbele bebelusului, pe care ea ar vrea atat de mult sa le simtiti.

12. Aveti grija ca totul sa fie in regula

Asta include o varietate de treburi, de la ajutor la plata facturilor (fara a va plange!), la gasirea unui ajutor la curatenie - pentru a avea o dupa-amiaza libera. Oferiti-i un timp singura in care sa se relaxeze si sa faca ce doreste, cumparaturi, lectura, somn, inot etc. Ajutand-o sa se asigure ca micile treburi nu scapa de sub control, veti avea un camin mai fericit. Aveti grija - de fericirea si calmul ei depinde si fericirea familiei dumneavoastra.

Pagina tatilor - actuali si viitori

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. maria
    mariatrimis la 21/1/2009

    mi-au lacut foarte multe articolele despre copii si parinti sau viitori parinti si le gasesc foarte folositoare

    Raspunde la acest comentariu
  2. ionel, 29ani, barlad
    ionel, 29ani, barladtrimis la 28/3/2008

    sunteþi superi.þineþi-o tot aºa.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII