Sexul dupa nașterea bebelușului: când EL nu este pregătit

Sexul dupa nasterea bebelusului: cand EL nu este pregatit

Sexul dupa nașterea bebelușului: când EL nu este pregătit

Cliseul care circula printre cei care abia au devenit parinti este ca barbatii intotdeauna abia asteapta sa faca din nou sex, iar femeile nu sunt deloc nerabdatoare.

Dar, credeti sau nu, unii tati nu sar deloc in sus de bucurie la gândul de a face din nou sex cu sotia dupa nastere. Iata sfatul de la Desprecopii....

Dilema proaspatului tatic: Mama sau partenera de sex
Barbatii nu vor sa puna semnul egal intre sex si imaginea maternitatii
Gelozie fata de bebe
Cereti ajutorul specialistilor
Ce trebuie sa faca taticii
Sfaturi de la Comunitatea de mamici
Viata de cuplu dupa nastere – ghid de supravietuire
Activitatea sexuala si relatia din cuplu
Sanatatea tinerei mame dupa nastere
Haideti alaturi de mamicile inteligente de la Desprecopii

Dilema proaspătului tatic: Mamică sau parteneră de sex?

Cliseul care circula printre cei care abia au devenit parinti este ca barbatii intotdeauna abia asteapta sa faca din nou sex, iar femeile nu sunt deloc nerabdatoare. Dar, credeti sau nu, unii tati nu sar deloc in sus de bucurie la gândul de a face din nou sex cu sotia dupa nastere.

Unii barbati nu sunt entuziasmati să reia activitatea sexuală dupa nasterea sotiei

Din punctul de vedere al interesului lor fata de sex, noii tati se impart in doua categorii. Unii tati cred ca maternitatea este sexy si ca sotiile lor au fost atragatoare in timpul sarcinii si in toate fazele de dupa nastere, altora le este greu sa impace conceptul de mama cu acela de partenera de sex. Din motive complexe, barbatii din a doua categorie nu sunt deloc entuziasmati sa reia activitatea sexuala dupa nasterea copilului. 

Imediat ce devin tatici, barbatii au o dilema si un puzzle. Una dintre piesele acestui puzzle, care poate dezvalui conflictul din mintea lor este faptul ca-si vad sotiile hranind sau ingrijind copiii, iar imaginea aceasta este mai degraba materna, ceea ce vine in contradictie pentru ei cu sexualitatea.

Barbatii nu vor sa puna semnul egal intre sex și imaginea maternitatii

Asta se intâmpla cumva si pentru ca proaspetii tati nu pot sa nu se gândeasca la propriile mame, mai mult sau mai putin constient, atunci când isi vad sotia cu bebelusul. De asemenea, tatii care au asistat la nastere o considera o experienta minunata, dar si una care poate fi tulburatoare de privit, chiar traumatica.

Perceptia lor asupra sotiei ca mama care da nastere copiilor poate contrazice imaginea anterioara de iubita, ceea ce le diminueaza apetitul sexual, spun specialistii.

Gelozie fata de bebe?

Alta cauza foarte frecventa a indepartarii partenerilor este impactul emotional al bebelusului nou-venit in familie. Realitatea este ca prezenta unui bebelus joaca un rol mult mai important in dezinteresul barbatilor fata de sex decât sunt pregatiti ei insisi sa o recunoasca.

Cititi: Când tatal este gelos pe noul nascut

Tanara mamica are o noua iubire in viata ei, iar multi barbati se simt rusinati de sentimentele negative pe care le au uneori fata de bebelus.

 

Un sot poate simti gelozie atunci când isi vede sotia sarutând copilul, se poate simti dat la o parte, insa nu doreste sa infrunte deschis situatia, deci ceea ce face este sa se inchida in sine si sa dea inapoi, sa se indeparteze.  

Cereti ajutorul specialistilor

Daca un proaspat tatic nu poate echilibra imaginea sotiei sale ca mama si ca fiinta sexuala, iar acest lucru afecteaza negativ viata sexuala a cuplului, atunci el (sau amândoi) ar trebui sa solicite cât mai repede ajutorul unui specialist. Problemele legate de atractivitatea sexuala pot escalada rapid, ducând la scaderea respectului de sine de ambele parti si la probleme greu de reparat, iar vina si jena pe care le simt fiecare dintre parteneri pot ingreuna gasirea unei solutii.

 Cititi: Revenirea la normalitate dupa o nastere

Ce trebuie sa facă taticii

Specialistii sustin ca barbatii trebuie ca mai intâi sa rezolve si sa se confrunte cu sentimentele lor de gelozie sau de competitie cu bebelusul, intelegând ca iubirea pentru bebelus este diferita de iubirea romantica si ca niciuna nu o diminueaza pe cealalta. Apoi pot discuta subiectul cu partenerele lor in mod constructiv in loc de a adopta o atitudine defensiva.

 Cititi: Ghidul taticilor pentru reaprinderea pasiunii

De exemplu, puteti spune: „Imi este dor sa petrec ceva timp numai cu tine” sau „Am angajat o bona in seara asta; imi dai voie sa te scot la o intâlnire”? Acest lucru rezolva nevoia dumneavoastra de a va reafirma pozitia ca obiect al iubirii romantice si o asigura pe partenera dumneavoastra ca este atragatoarea si dezirabila, fara a pune problema unei competitii cu bebelusul.

Sexul dupa naștere: ce anume se schimbă?

Dupa nasterea bebelusului, activitatea sexuala a unui cuplu atinge o vreme recordul de inactivitate. Nici tinerei mamici dar nici proaspatului tatic nu prea il inghesuie hormonii sa treaca 'la actiune'. Pe de o parte de vina e oboseala, grijile pentru bebelus si ... desigur hormonii. Iata pe larg - si cu sinceritate - mai multe detalii despre sexul cuplului dupa nasterea bebelusului.Viata de cuplu dupa nastere – ghid de supravietuire

 

Viata de cuplu dupa nastere – ghid de supravietuire

Cine are deja copii, stie cu siguranta ce inseamna schimbarea pe care o aduce cu sine marirea numarului de membri ai familiei in viata de cuplu. Nasterea unui bebelus, dincolo de fericirea enorma pe care o aduce cu sine este, de cele mai multe ori, un uragan in interiorul cuplului din punctual de vedere al intimitatii.

Despre sanatatea tinerei mame dupa nastere

Starea depresiva postpartum
O imagine pozitiva despre sine dupa nastere
Tinerele mamici, silueta si vedetele
Visand la somnul cel odihnitor de altadata
12 subterfugii pentru proaspetele mamici
Viata sexuala inainte si dupa nastere
Cum si cand ne recapatam silueta

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC. 

 Alaptarea  

autor: redactor Milena Sadova - redactor principal Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII