Ne-am distrat si am invatat impreuna cu Danonino

Ne-am distrat si am invatat impreuna cu Danonino

Ne-am distrat si am invatat impreuna cu Danonino

Pe scurt

  • Saptamana trecuta am fost la un workshop pe care, eu una, l-as fi intitulat “Invata sa fii parinte!” (desi numele evenimentului a fost „Din 2 pahare de lapte”). Locatia, The Little Gym Bucharest, a fost una foarte buna pentru un astfel de eveniment, informal, in care parintii au putut sa schimbe opinii si sa afle informatii noi, iar copiii s-au jucat alaturi de Dino. S-a discutat despre cum sa cresti un copil sanatos, cu incredere si stima de sine. Autonomia si nutritia au fost cele mai importante concepte si am fost surprinsa sa vad cat sunt de strans legate intre ele.

    Consultantul in nutritie Luiza Pirvu, psihologul Delia Lungu, alaturi de moderatoarea Simona Balanescu ne-au povestit din experienta lor de mamici, despre situatiile cu care s-au confruntat si cum le-au depasit, dandu-ne si noua, celorlalte, mai multa incredere.
     


Ni s-au oferit sfaturi nu doar despre cum sa crestem un copil autonom, constient atat de propriile nevoi, cat si de ale celor din jur, cu stima de sine si care sa se bucure de viata in orice imprejurare, ci si despre cat de importanta este o alimentatie echilibrata si adaptata etapei de crestere. Mai ales in perioada prescolara, intre 3 si 6 ani, cad se formeaza comportamentele sociale si alimentare.

Am fost placut surprinsa sa aflu ca un pahar de branzica Danonino este facut din 2 pahare de lapte si ca are un aport de calciu si vitamina D mai mare decat laptele. Si bineinteles, ca iaurtul are si bacterii „prietenoase” care sa ajute sistemul digestiv al piticilor.

M-am bucurat sa vad implicarea nu doar a mamicilor, ci si a taticilor in discutie, demonstarnd astfel ca devin tot mai constienti despre nevoile copiilor si isi doresc sa fie tot mai implicati in dezvoltarea lor armonioasa.
 

  Vezi si alte pareri aici

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII