Cura de slăbire în timpul alăptării

Cura de slabire in timpul alaptarii

Cura de slăbire în timpul alăptării

Multe tinere mamici isi doresc sa scape de kilogramele acumulate in timpul sarcinii. Pe forumul Clubul Scutecelor, tinerele mamici cauta deseori raspuns la dilema lor. Se poate tine cura de slabire in timpul alaptarii?

Afecteaza cura de slabire calitatea laptelui matern? Iata sfatul de la Desprecopii.com

Pot tine cura de slabire in timpul alaptarii

Intrebare: "Am fost insarcinata doi ani (am nascut al doilea copil la aproximativ un an dupa primul). Inainte de cele 2 sarcini, cantaream 57 de kilograme, iar acum am 75! Doresc cu disperare sa revin la greutatea normala, dar ma tem ca o scadere brusca ar putea afecta calitatea alaptarii. E adevarat?"

Raspunsul medicului de la desprecopii.com

Oops, a trebuit sa citesc intrebarea de doua ori! Insarcinata 2 ani? Eu credeam ca o sarcina dureaza 40 de saptamani! Lasand gluma la o parte, imi imaginez ca sinteti foarte nerabdatoare sa reveniti la greutatea normala! Dar trebuie sa stiti ca nu exista cure miraculoase - va trebuie cam 10 luni-1 an pentru a reveni la greutatea, sanatatea si energia de dinainte.

Calitatea alaptarii nu va fi afectata daca scaderea in greutate va fi lenta si naturala, urmand o dieta bazata pe mancaruri sanatoase, sarace in grasimi si pe exercitiu moderat. Pericolul povine din faptul ca multe toxine (PCB si pesticide) sint depozitate in grasimile din corp. Slabirea brusca elibereaza aceste toxine in sange, ceea ce duce la o crestere a procentului de toxine in lapte. In orice caz, alaptarea chiar in timpul unei cure de slabire drastice e mai buna pentru copii decat sa fie hraniti cu lapte artificial.

Nu este nevoie sa intarcati daca va hotarati sa tineti cura de slabire! De fapt, alaptarea ajuta la pierderea de kilograme, pentru ca o parte din grasimea stocata automat in timpul sarcinii este destinata lactatiei - si se va pierde prin alaptare.

Cum incepeti cura de slabire in timpul alaptarii

Pentru inceput, incercati sa mariti activitatea fizica si in acelasi timp taiati cam 100 de calorii din dieta zilnica. Scoateti copilul la o plimbare prin cartier sau chiar mai departe.

Iata sfaturile de la medicului de la desprecopii.com:

  • Noile mamici, nici sa nu se gandeasca la slabit in primele 6 luni dupa nastere. Ascultati cerintele corpului. Mancati numai cand va este foame si incercati sa consumati intotdeauna alimente proaspete si sanatoase. Si beti multe lichide - cel putin 2 litri zilnic.
  • In loc sa va faceti griji despre ce NU ar trebui sa mancati, alegeti cu grija ceea ce mancati: alimente cat mai nutritive. Scopul e sa ardeti grasimile pastrandu-va in acelasi timp sanatatea.
  • Caloriile sint importante, dar ele nu inseamna totul in procesul de slabire in siguranta. Folositi necesitatile dvs. calorice ca punct de plecare in planificarea unei diete bune si sanatoase.

Nutritionistii recomanda sa ne distribuim caloriile astfel: proteine: cel mult 20%; carbohidrati: cel putin 50%; grasimi: cel mult 30%. Exista in carte si un tabel foarte util, care ilustreaza ce posibilitati avem epentru a construi un meniu echilibrat.

Mamelor li se atrage atentia ca la 2300 de calorii pe zi, aportul de calciu s-ar putea sa fie prea scazut, de aceea e important sa aleaga alimente bogate in calciu: legume verzi, branzeturi, tofu, conserve de somon cu oase. Daca hotarati sa urmati un regim de 1800-2200 de calorii/zi, trebuie sa alegeti foarte foarte bine alimentele pentru a face fata nevoilor nutritionale.
In fine, exeritiul fizic este piesa finala a puzzle-ului. Stimuleaza pierderea in greutate si va face sa va simtiti plina de energie si foarte fericita de schimbarile care se intampla in corpul dvs. Daca duceati o viata sedentara inainte de a avea copilul, incepeti exercitiile gradat si avansati incet.
Incercati sa va rezervati timp pentru sport de 3 ori pe saptamana - inot, mers pe jos, mers cu bicicleta, aerobic, dans, jogging.
Nu faceti efort prea mare intr-o atmosfera calda si umida sau daca aveti febra.
Evitati miscarile pendulante si schimbarile bruste de directie.
Faceti exercitiile pe o podea de lemn sau pe covor, pentru a reduce riscul de lovituri. Nu uitati sa va incalziti inainte de exercitiile dificile, prin 5 minute de mers pe jos sau pedalat.
Incheiati cu cateva exercitii usoare pentru relaxare
Verificati-va pulsul.
Beti multa apa pentru a preveni deshidratarea.
Purtati un sutien bun, pentru a preveni mastita.

Pentru a gasi timp si motivatie pentru slabire, incercati aceste strategii:

  • fixati o intalnire saptamanala, unde va construiti meniul pentru saptamana urmatoare si schimbati impresii si incurajari cu alte proaspete mamici
  • organizati impreuna cu alte mamici un program de supraveghere, asa incat cateva dintre dvs. sa se poata bucura de un meci de tenis, in timp ce copiii sint intr-un parc din apropiere, in grija celorlalte mame din grup. Sau frecventati un club care asigura supravegherea copilului in timp ce dvs. inotati sau participati la o lectie de aerobic.
  • inscrieti-va la un topic de suport de la Femina Intim de pe forumul Desprecopii.com

Mult succes in atingerea scopurilor pe care vi le-ati propus! Lunile vor trece repede si la anul pe vremea asta va veti simti mai relaxata si mandra ca aveti un corp mai sanatos, fara sa afectati calitatea hranei pe care ati oferit-o copiilor.

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alăptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Desprecopii.com,
Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 18:

  1. Mariana
    Marianatrimis la 23/12/2020

    Buna! Am nascut cezariana o luna si jumatate in urma la nasteerea aveam 75kg si la externare 68kg foarte putin am dat jos si micidecum nu pot slabi cind am timp liber mai fac si sport dar nici un efect. Cine poate sa ma ajute ce sa mai fac.. Dieta Rina daca alaptez la cite luni se permite??? Multumesc mult!

    Raspunde la acest comentariu
  2. dorina
    dorina trimis la 18/9/2015

    buna am nascut acum 7 luni , am nascut prin cezariana am adaugat mult si nustiu ce sa mai fac ca sa slabesc ...ma puteti ajuta va rog mult

    Raspunde la acest comentariu
  3. Anamaria
    Anamariatrimis la 5/8/2015

    Bună. Am născut prin cezariana acum 3 luni jumate și am cam rămas cu câteva kg în plus , alăptez exclusiv la sân ,am și ceva probleme de sănătate și sunt cam obligata sa slăbesc dar din tot ce am încercat nu am reușit sa dau nici un kg .As dori sa îmi dați un sfat cum sa slăbesc mai reped

    Raspunde la acest comentariu
  4. nyta
    nytatrimis la 6/1/2015

    Salut am un baietel de 5 luni si alaptez inainte de a naste aveam 56kg da acum 70kg ce sa fac ca sa slabesc si sa nu afectez alaptarea

    Raspunde la acest comentariu
  5. ramona
    ramonatrimis la 27/2/2013

    mai am o saptamana si nasc cu cezarianadar dupa ce nasc as vrea sa slabesc dar in acelas timp vreau sa si alaptez sa vrea sa ami dati o dieta care sa pot sa slabesc si sa nu afecteze alaptarea trimitetim la adresa aceasta de e-mail dieta sau sfaturi va rog

    Raspunde la acest comentariu
  6. Daniela
    Danielatrimis la 11/2/2013

    buna,ma numesc Daniela,si am o unica fetita de 4 luni si 2 saptamani,vreau sa va spun ca dupa nastere am dat jos 15kg ce le am pus in timpul sarcini,dar dupa 2 luni,le am luat inapoi kg, si nu stiu ce sa fac..........alaptez si daca mananc putin nu fac lapte,fata se inerveza,spuneti ce trebuie sa fac pt a perde kg puse in timpul sarcini?va multumesc frumos

    Raspunde la acest comentariu
  7. elena
    elenatrimis la 23/5/2012

    Ce parere aveti de a merge la solar,s-au de a sta la soare si dupa cat timp este indicat daca am facut o cezariana ,

    Raspunde la acest comentariu
  8. angy
    angytrimis la 2/2/2012

    salut,greutatea e si pt mine o problema,dar trebuie vointa. mai redu din mancare ,mananca jumatate din cat mancai ,fara paine. consuma multe legume si fructe si....mergi la sala.o sa te simti mai bine .nu trebuie sa te infometezi,mananci pana la normal.bea apa cu lamaie.eu asa am slabit in 2 saptamani 2 kg.multa bafta,un pupic bebelusului.

    Raspunde la acest comentariu
  9. trimis la 27/1/2012

    am o fetita de patru luni si nu reusesc sa mai dau jos kg acumulate pe timpul sarcinii.cum pot sa slabesc an timp ce alaptez?invatatima voi ceva.multumesc!

    Raspunde la acest comentariu
  10. Alina
    Alinatrimis la 18/1/2012

    Daca vreti sa slabiti va recomand o dieta disociata numita Rina's 90. Se slabeste pana la 25 de kg in 90 de zile si pe langa faptul k scapati de kg in plus va si detoxificati organismul.Eu am inceput sa tin aceasta dieta sanatoasa,iar dupa o luna jumatate am ramas insarcinata.Ideea e k incercam de ft mult timp sa raman,dar nimic...e...in momentul in care organismul meu sa curatat de toxine,am ramas si insarcinata.Si poate nu ma crede-ti dar si prietena mea a facut exact acelasi lucru...a inceput cura si a ramas gravida.Prin asta vreau sa va evidentiez cat de sanatoasa e aceasta cura bazata pe fructe si legume.Cautati pe google Rina's 90 si incepeti dieta...nu o sa va para rau.Apropo eu intr o luna jumatate slabisem cam 8-10 kg.Acum nu mai pot tine cura pt k sunt graviduta dar cu siguranta o voi relua dupa nastere.Multa sanatate,fericire si bebei sanatosi si frumosi...pupici

    Raspunde la acest comentariu
  11. anirc
    anirctrimis la 21/6/2011

    am un baietel de 3 luni si 2 saptamani cand am mers sa nasc am avut 72 de kg in spital am slabit 10 kg deci am venit acasa cu 62 de kg cand ma uitam in oglinda ma vedeam grasa ma tot intrebam imi voi reveni?? voi da jos aceste kg...sa stiti ca am rausit acuma am 50 de kg atatea kg am avut si inainte sa raman insarcinata is multumita cum arat nu am tinut retin deloc am mancat la fel cum mancam inainte sa raman insarcinata, trebe sa aveti mare grija ce mancati

    Raspunde la acest comentariu
  12. onita dedea muthi
    onita dedea muthitrimis la 5/4/2011

    eu am nascut acum 10 luni in 4 iunie 2010.inainte de a ramanea gravida aveam 62 kg la inaltimea de 1,70 cm era foarte bineinainte sa nasc in luna a 9 de sarcina an avut 80 kg dupa ce am nascut am ajuns la 72 kgiar acum la 10 luni dupa nastere am 85 kge foarte greu ,numai cand ma gandesc ca sunt atat de grasa ma simpt foarte ciudat mi-as dorii sa slabesc ca de cand sant asa obeza nici nu am curajul sa ma privesc in oglindasi toata lumea ce ma vedee zice VAI CE TE-AI MAI INGRASAT ma simpt penibilajutati-ma cu un raspuns vreau o dieta care sa ma ajute sa slabesc

    Raspunde la acest comentariu
  13. alina
    alinatrimis la 2/4/2011

    eu am tinut regim dat de medicul meu , a inceput sa slabesc dar si sani nu imi erau la fel de plini de lapte si cand am fost la pediatrul fetitei mele ma certat si mia zis ca nu e bine sa ti regim deoarece este nevoie atat de grasimi cat si de zahar pt bebelusi nostri .... avem timp dupa ce gatam cu alaptatul sa slabim

    Raspunde la acest comentariu
  14. mihai nicoleta
    mihai nicoletatrimis la 23/11/2009

    sunt o mamica care alapteaza si vreau o cura ca mam an grasat foarte rau datimi un sfat

    Raspunde la acest comentariu
  15. simona
    simonatrimis la 16/8/2009

    daca vrei cu adevarat poti sa si dai jos in timp ce alapteazi.eu am tinut o saptamanacura cu pepene rosu,de exemplu mancam cel putin 2kg de pepene pe zi si 2kg de apa plata,si cel mai important este sa mancati pepene dupa fiecare masa ultima masa sa fie la ora 6,si bineinteles fara paine doar dimineata paine prajita,fara dulciuri,patiseri,sucuri,si grasimi si nu ciuguliti nimic intre mese,eu am slabit sincer sa vazut si nu mi-a afectat nici laptele si acum fetita mea papa de la san deci se poate.este o prostie sa bagam in noi cu gandul ca facem lapte este cea mai mare prostie paine,dulciurile si grasimile nu ajuta deloc la lactatie din contra strica doar.deci fetelor mancati cat mai mult pepene si abtinetiva de la tot ce ingrasa.bafta

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII