13 Rețete cu avocado pentru copii - delicioase și pline de nutrienți

13 Retete cu avocado pentru copii - delicioase si pline de nutrienti

13 Rețete cu avocado pentru copii - delicioase și pline de nutrienți

Avocado este un fruct foarte sanatos insa nu prea apreciat de copii si chiar de adulti din pacate. Desprecopii va dezvaluie 13 retete testate de mamicile de pe Desprecopii. Si se pare ca cei mici le adora!

Merita incercate: 13 Retete cu avocado pentru copii - delicioase si pline de nutrienti 

13 retete cu avocado pentru copilasi

Avocado este foarte sanatos insa nu prea apreciat de copii si chiar de adulti din pacate.  Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. În mod specific, avocado conține:

♦ Grăsimi sănătoase: Avocado este bogat în grăsimi sănătoase, în special în acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic. Aceste grăsimi sunt benefice pentru sănătatea inimii și pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Fibre: Avocado conține fibre solubile și insolubile, care pot ajuta la menținerea sănătății digestive și la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Vitamina K: Avocado este o sursă bună de vitamina K, care este importantă pentru sănătatea oaselor și ajută la coagularea sângelui.

Vitamina C: Avocado conține vitamina C, un antioxidant puternic care poate ajuta la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi și poate sprijini sistemul imunitar.

Potasiu: Avocado este bogat în potasiu, un mineral esențial care poate ajuta la menținerea nivelului de fluid în organism și la menținerea tensiunii arteriale sănătoase.

Vitamina B6: Avocado este o sursă bună de vitamina B6, care este importantă pentru funcția cognitivă și poate ajuta la reglarea nivelului de hormoni.

Acid folic: Avocado conține acid folic, un nutrient important pentru femeile însărcinate sau care își planifică o sarcină, deoarece poate ajuta la prevenirea defectelor congenitale ale sistemului nervos central la copii.

Avocado contine luteina iar luteina este un carotenoid (un nutrient din pigment care da unor fructe si legume culoarea lor). Un antioxidant natural, luteina este responsabila pentru pielea si ochii nostri sanatosi.

Beneficiile fructului de avocado de citit si: Beneficiile fructului de avocado

Alti nutrienti importanti ai avocado-ului: Acid folic, fibre, vitamina E, fier, cupru, beta-caroten, vitamina K, vitaminele B. Nu doar ca acest fruct extraordinar este plin de elemente nutritive de sine statator, dar avocado de fapt ajuta corpul copilului sa absoarba eficient nutrientii din alte fructe si legume cu care il combinati! Desprecopii va dezvaluie 10 retete testate de mamicile DC. Si se pare ca cei mici le adora!

Va asteptam si pe voi sa ne impartasiti propriile retete la topicul special creat pe forum Retete cu avocado 

 Reteta nr. 1: Pasta de avocado cu banana

Personal, prepar de cativa ani doar pasta astfel: avocado copt, zdrobit cu furculita si stropit cu lamaie si un praf de sare. Asta-i o varianta mai light, asa ii spun eu. Copii mei il mananca pe Crackers din aceia cu ulei de masline si rozmarin. Dar in postul Craciunului i-am adaugat si un catel mic de usturoi si pasta a devenit mai gustoasa.
Eu nu obisnuiesc sa pun ulei de masline, mi se pare ca-i destul de satios fructul ...dar acum fiecare poate face cum doreste.
Pentru copii m-am gandit ca ar merge combinat avocado cu putina banana, zeama de lamaie si poate si niste scortisoara si un strop de miere..da' n-am incercat inca... asa am eu ideea asta in cap de multa vreme (de la teolinda)

Reteta nr. 2:  Avocado cu busuioc

Avocado taiat cubulete, casttravete taiat cubulete, asemenea rosia, busuioc si lamaie si sare. Iese o salatat delicioasa, apreciata si de copilasii mei, de toti trei. (de la Bebe Beca_

 Reteta nr. 3 : Avocado cu salata de vinete

Fetei mele nu ii place avocado, insa am "nascocit o reteta" si am reusit sa o pacalesc.

Am amestecat avocado-ul dat prin blender cu vinete coapte. Mai departe am procedat ca la salata de vinete numai ca la sfarsit pe langa ceapa am adugat niste rosii taiate cubulete.
A iesit minunat. (de la viviana)

Reteta nr. 4: Avocaco cu tabasco

Guacamole (mancare traditionala mexicana) Se amesteca in blender (sau cu furculita) pulpa de la un avocado, impreuna cu o rosie decojita, o ceapa tocata marunt, doi catei de usturoi zdrobiti, doua linguri de zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline, sos Tabasco (sos preparat din ardei rosii iuti si otet alb), sare, piper si alte condimente macinate fin: boia, oregano, chimen, cuisoare. Se tine la rece circa o ora dupa care se serveste cu lipii sau paine prajita.(de la Teolinda)

 Reteta nr. 5: Avocado cu mango

Salata Yin Yang cu mango si avocado Taiati un avocado in fasii subtiri si un mango in cubulete. Asezati pe un platou, asezonand cu un praf de sare, o lingurita de zeama de lamaie, doua linguri de ulei masline, cateva seminte de in negru si un fir de patrunjel. Aceasta este o salata rafinata, exotica si senzuala foarte potrivita pentru o declaratie de dragoste culinara.

 Reteta nr. 6: Toast cu humus si avocado

 

Toast cu humus și avocado: Un mic dejun sau gustare rapidă și sănătoasă. Se împrăștie humus pe felia de pâine prăjită, se adaugă felii de avocado și se presară semințe de susan.

 Reteta nr. 7: Supa crema de dovlecei cu avocado

Supa crema de dovlecei cu avocado Se prajesc la foc mic doua cepe verzi in doua linguri ulei de masline pentru trei minute. Se adauga ghimbir si usturoi pisat si se amesteca pentru un minut. Se adauga o cana de apa, doi dovlecei taiati fin, sare si piper. Se acopera, lasand sa fiarba zece minute pana cand dovlecelul este foarte moale, apoi se lasa la racit si se adauga un avocado pasat. Se introduce amestecul la blender, iar apoi se incalzeste usor, din nou. Se adauga zeama de lamaie dupa gust, o lingura de ardei rosu taiat cubulete si doua cepe verzi taiate fin. (de la teolinda)

 Reteta nr. 8: Supa rece de avocado

Supa rece de avocado Amestecati la blender foarte bine 2 fructe de avocado coapte, 2 cani de apa, 2 linguri de ulei de masline, sucul de la un lime sau zeama de lamaie, un catel de usturoi pisat, patrunjel, patru frunze de spanac, de salata si de sfecla, daca aveti, condimente picante dupa gust, un praf de sare. Turnati supa in castron, decorand cu felii de rosie si patrunjel.

 Reteta nr. 9: Spuma de ciocolata cu avocado

Spuma de ciocolata cu avocado:
Se amesteca in blender doua fructe de avocado copt cu trei patru linguri cacao, trei linguri miere de albine, un praf de sare, scortisoara, vanilie. Se toarna compozitia in cupe si se lasa putin la frigider.

 Reteta nr. 10: Desert din avocado

Desert din avocado Se amesteca avocado copt cu zahar brun, smantana dulce sau frisca si suc de lime. Se lasa la rece o ora si se serveste cu sirop de trandafir, de menta, sau din oricare alt fel. Aceasta reteta se poate prepara si sub forma de milkshake (bautura cu lapte preparata in blender) adaugand inghetata de vanilie si lapte. "

 Reteta nr. 11: Avocado cu ou fiert

Noi facem avocado pasat cu bucatele mici de rosii, bucatele si mai mici de ardei si bucatele de ou fiert ....ulei de masline, sare si eventual un strop de ustoroi...vara eventual ceapa verde...
E delicioasa ...dar trebuie mancata in maxim o ora ca daca nu se inegreste! (autor ligia13)

 Reteta nr. 12: Sandviș cu humus, avocado și legume proaspete

 

Sandviș cu humus, avocado și legume proaspete: O opțiune ideală pentru un prânz sănătos și savuros. Se întinde humus pe o felie de pâine integrală, se adaugă felii de avocado, roșii, castraveți și salată verde, după preferințe.

 Reteta nr. 13: Salată de humus și avocado

Salată de humus și avocado: O salată ușoară, dar satișfăcătoare. Se amestecă frunze de salată verde cu cubulețe de avocado și humus, se adaugă bucăți de castravete și roșii cherry, după gust. Se poate stropi cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Alte retete rapide si sanatoase pentru copii gasesti aici:  Retete sanatoase si rapide pentru copii

Retete selecte si rapide: RETETE SELECTE

Despre alimentatia sanatoasa a copilului, mai cititi:

Asta nu vreau sa mananc, spune copilul ...
Alimentatia bebelusului cu produse Töpfer
Fluorul, prieten sau dusman?
Pesticide in mancarea copilului tau
Vitamina D la copii, un supliment necesar ?
Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii
5 meniuri pentru cei mici
Zaharul si alimentatia copilului mic
Juniorul tau va creste mare!
Vitamina D - necesarul zilnic pentru copil
Condimentele si alimentatia sanatoasa a copilului
Mancarea de tip fast-food influenteaza IQ-ul copiilor
Cum convingi copilul sa manance legume
Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Cand este nevoie sa-I dau suplimente de vitamine?
E-urile din mancarea copiilor nostri
Cand copilul refuza mancarea
Trecerea de la biberon la cana
6 sfaturi pentru a-ti face copilul mancacios
Bebelusul si ciocolata
Chiar şi copiii sanătoşi pot avea deficienţe nutritionale
Obezitatea la varste fragede

Alte idei de Retete sanatoase si rapide pentru copii gasiti aici: Idei de papica pentru copilasi

Pentru retete delicioase si inspiratie, cititi urmatoarele topicuri de pe forumul Desprecopii.com:

Ce gatim azi pentru pitici (14)
Ce gatim azi pentru pitici (13)
Ce gatim azi pentru pitici (12)
 Ce gatim azi pentru pitici (10)
Ce gatim azi pentru pitici (9)
Ce gatim azi pentru pitici (8) 

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
 

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. oana
    oanatrimis la 2/10/2013

    am si eu ceva idei de papici pentru bebici, pe baza de avocado. sunt incercate de mancaciosul meu de aproape doi ani si le adora! avocado cu rosie, mozzarela si busuioc, cantitatile variaza in functie de gusturi si de cata papa vreti sa va iasa, cu un strop de ulei de masline si de suc de lamaie; daca iese prea subtire se pot adauga cereale de bebe pentru consistenta. apoi, avocado cu piersica, afine si muesli pentru mic dejun, avocado cu usturoi, un pic de orez fiert si cu pui, cu branzica de vaci si verdeata...sper sa va placa!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII