O surpriza cu ochi

O surpriza cu ochi

O surpriza cu ochi

Aveam deja o fetita de 5 ani cand ne-am hotarat sa incercam pentru un fratior cum cerea ea initial. Pierdusem o sarcina, apoi fusese ea, cea care ne-a dat viata peste cap la modul cel mai frumos cu putinta si in ambele ocazii ramasesem insarcinata exact in luna in care doream. Credeam, speram sa se intample la fel si a treia oara.

O surpriza cu ochi

Aveam deja o fetita de 5 ani cand ne-am hotarat sa incercam pentru un fratior cum cerea ea initial. Pierdusem o sarcina, apoi fusese ea, cea care ne-a dat viata peste cap la modul cel mai frumos cu putinta si in ambele ocazii ramasesem insarcinata exact in luna in care doream. Credeam, speram sa se intample la fel si a treia oara.

A trecut o luna, au trecut doua, au trecut trei si testele erau negative. Recunosc ca eram cam dezamagita desi stiu cupluri care incearca de ani de zile. Dar noi ne gandeam ca si-asa era diferenta destul de mare intre copii si mi-as fi dorit mult sa pot naste primavara.

Prima nastere fusese in miezul verii, la 40 de grade si nu a fost cel mai confortabil lucru din lume. Primavara mi s-a parut intotdeauna ideala pentru nastere. Dar...socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. A trebuit sa plec intr-o delegatie pentru mai multe zile astfel ca, imi ziceam eu, mai pierdeam inca o luna. Numai ca la intoarcere, ce sa vezi, imi intarzie "musafirii" doua zile. Asta se mai intamplase asa ca acum chiar nu credeam ca mai are rost sa cumpar un test fiindca ultima noapte de dragoste (nu si prima de razboi :)) fusese cu mai multa vreme inaintea datei ovulatiei deci era foarte putin probabil sa raman insarcinata. Insa faptul ca nu aveam nici macar un simptom obisnuit in PMS ma facu pana la urma sa iau in drum spre casa un test barza.

Era intr-o vineri dupa-amiaza in noiembrie cand am facut testul imediat ce-am ajuns acasa. Cand am vazut cat de repede se coloreaza a doua liniuta ma uitam ca la o minune. Efectiv nu ma asteptam la un rezultat pozitiv. Peste putin timp a ajuns si sotul meu acasa impreuna cu pustoaica noastra, l-am luat pe el deoparte sa ii arat testul. Se uita si el saracul cam socat si ma intreaba in gluma: Da' cu cine ai ramas? Am decis sa ii spunem mai tarziu fetitei noastre, macar sa asteptam pana la prima ecografie. Cele mai neplacute simptome au inceput la 6 saptamani asa ca la serviciu a trebuit sa anunt foarte devreme pentru ca eram toata ziua cu stomacul in gat.

La 8 saptamani am fost la prima ecografie, i-am auzit inimioara dar dr mi-a dat o veste bomba - ca am iminenta de avort, ca uterul e contractat, ca trebuia sa fie asa si nu invers si ca trebuie sa stau la pat toata sarcina si sa iau tratament. Ne-am pleostit de-a binelea mai ales ca nu puteam concepe sa fiu atat timp inactiva.

va urma ...

Despre sarcina la inceput mai cititi:

Sarcina: 11 mituri și realități pe care e bine să cunoști

Sarcina: 11 mituri și realități pe care e bine să cunoști

Despre sarcină, pare că fiecare persoană are ceva de spus, contribuind la lista de mituri... Odată ce anunți că ești însărcinată, aproape toți…

Mituri si realitati despre sarcina

Mituri si realitati despre sarcina

Exista o larga gama de zvonuri si mituri referitoare la sarcina - si unele circula cu voiosie pe celebrul forum Odiseea Sarcinii ... multe dintre ele datand din zilele bunicii sau strabunicii -…

11 SEMNE ALE SARCINII. Barza se pregătește de călătorie și tu vei avea aceste simptome

11 SEMNE ALE SARCINII. Barza se pregătește de călătorie și tu vei avea aceste simptome

Exista cel putin 11 semne ale sarcinii care prevestesc barza. Semnele sarcinii (simptomele sarcinii) sunt primele semne care anunta ca natura lucreaza la o minune. Una sau mai multe dintre…

Cautati informatie si suport online

In afara de sute de articole care va explica totul despre sarcina si factorii de risc din timpul sarcinii, la Desprecopii.com veti gasi si cel mai mare forum de suport pentru gravidute  - de limba romana. Deveniti membru al comunitatii Desprecopii.com. Pe forumul Odiseea Sarcinii  puteti intra direct in legatura cu alte viitoare mamici, cu acelasi DPN. Veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie si in plus, veti gasi prietenie si solidaritate.
La Desprecopii.com, se nasc de ani de zile generatii intregi de copilasi sanatosi.

In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii. 

 Interesant:

Recomandare: Cititi Odiseea Sarcinii

La Odiseea Sarciniii veti intelege mai bine cum se dezvolta bebelusul de-a lungul celor 40 de saptamani dar si cum se schimba trupul mamicii pentru marea intalnire: nasterea.

Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici: 

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

Un sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul. :)

autor: autor https://www.jurnaldesarcina.com/ Tess - Toate drepturile rezervate (c) 2013

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII