6.000 de pasi pe zi pentru sanatate

6.000 de pasi pe zi pentru sanatate

6.000 de pasi pe zi pentru sanatate

  • Acesta este blestemul vietii multor femei odata ce ajung la varsta de mijloc - tipul temut de rezerva, care refuza sa se schimbe. Acum, cercetatorii brazilieni cred ca au solutia: trebuie sa gasiti timp sa parcurgeti 6000 de pasi pe zi.

6.000 de pasi pentru sanatate

Totul se rezolva cu 6.000 de pasi pe zi
Femeile active au un risc scazut de a deveni obeze
Pedometrul reduce riscul aparitiei diabetului zaharat
Mai multe despre sanatatea femeii

Acesta este blestemul vietii multor femei odata ce ajung la varsta de mijloc - tipul temut de rezerva, care refuza sa se schimbe. Acum, cercetatorii brazilieni cred ca au solutia: trebuie sa gasiti timp sa parcurgeti 6000 de pasi pe zi. Nu numai ca va ajuta sa pierdeti in greutate, dar folosirea  pedometrului si parcurgerea a cel putin 6.000 de pasi poate reduce riscul bolilor asociate cu  menopauza - cum ar fi diabetul si sindromul metabolic, un precursor al diabetului zaharat.

Cercetatorii au urmarit 292 de femei din Passo Fundo, Brazilia, cu varste cuprinse intre 45 - 72 de ani si au inregistrat demersurile lor de zi cu zi. Ele au fost supuse unor controale de sanatate, cum ar fi colesterolul si glicemia, li s-au masurat dimensiunile soldurilor si ale taliei pentru a masura obezitatea abdominala - un risc pentru diabetul zaharat si al bolilor cardiovasculare.


Femeile active au un risc scazut de a deveni obeze fata de cele inactive.


Femeile care au facut 6.000 sau mai multi pasi pe zi au fost considerate active, iar cele care au facut mai putini, inactive. Studiul, publicat in Menopause, ziarul oficial al Societatii Americane de Menopauza, a constatat ca femeile active au un risc scazut de a deveni obeze fata de cele inactive. De asemenea, s-a constatat ca au fost mai putin susceptibile de a avea sindromul metabolic sau diabetul zaharat, indiferent daca au trecut sau nu  prin menopauza - perioada din viata in care, de obicei, apar aceste afectiuni.

/Images/varsta-pasi-poza1.jpg

Raportul a spus: "Pentru femeile aflate la varsta de mijloc, se pare ca drumul spre sanatate incepe cu 6.000 de pasi." Pedometrul masoara numarul de pasi pe care ii faceti prin plimbare sau prin alergare cu ajutorul unei curele. Studiile anterioare au descoperit ca folosirea pedometrului ar putea injumatati sansele oamenilor de a dezvolta diabetul zaharat in timpul varstei de mijloc.

Voluntarii care au folosit pedometrul pentru doar o jumatate de ora pe zi, timp de un an, au redus radical riscul aparitiei acestei afectiuni. Studiile anterioare au aratat ca mersul pe jos poate fi un barometru excelent de sanatate. Cercetatorii de la "Centrul Medical Boston" au descoperit ca persoanele aflate la varsta mijlocie care merg pe joc sunt predispuse la dementa sau accidente cerebrale mai tarziu, in viata. Cele care au o viteza mai mica la mersul pe jos au cu unul si jumatate sanse mai mari de a dezvolta dementa comparativ cu cele rapide.

Intre timp, in 2008, cercetatorii de la "Canterbury Christ Church University" au constatat ca barbatii cu hipertensiune arteriala si-au micsorat tensiunea arteriala pentru patru ore dupa o plimbare de doar 30 de minute.

Despre sanatatea femeii cititi si:

Ce sa faci cand esti deprimata

Ce sa faci cand esti deprimata

O pauza de la programul de munca va ofera intotdeauna o pauza de la stresul emotional. Incercati sa lucrati ore mai putine si sa va reduceti sarcinile de lucru. Faceti-va un scop din a crea un…

5 greșeli pe care le fac femeile la medic

5 greșeli pe care le fac femeile la medic

Cand esti in cabinetul medical, de vorba cu medicul te simti dominata? Faptul ca te simti oarecum paralizată si nu poți scoate un cuvant in cabinetul medical este una dintre cele mai mari…

Ce facem dacă Testul Papanicolau are un rezultat anormal?

Ce facem dacă Testul Papanicolau are un rezultat anormal?

Daca rezultatul testului Babes-Papanicolau este anormal, iata problemele cele mai frecvente care pot aparea, insirate de la cele mai benigne pana la cele mai severe, si cum trebuie sa le gestionezi.



Va asteptam pe forumul special (secret) al femeilor inteligente: Femina Intim  pentru a discuta despre diete, sfaturi intime si pentru a va putea alatura unui anume grup de suport

 Forumuri recomandate

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

autor: redactor Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII