Scutecul istet sau ce mai inventeaza parintii in era high-tech

Scutecul istet sau ce mai inventeaza parintii in era high-tech

Scutecul istet sau ce mai inventeaza parintii in era high-tech

  • In mod cert, fiecare parinte face alegerile proprii in ceea ce priveste cresterea si educarea cpiilor sai. Iar atunci cand vine vorba de folosirea feluritelor produse pentru bebelusi, care au invadat pur si simplu piata, alegerile sunt conditionate de mai multi factori si, din pacate, nu intotdeauna primeaza calitatea.

Scutecul istet sau ce mai inventeaza parintii in era high-tech

Scutece high-tech... sau SF?
Cum s-a nascut "smart diaper"?
Moft sau necesitate?
 
In mod cert, fiecare parinte face alegerile proprii in ceea ce priveste cresterea si educarea cpiilor sai. Iar atunci cand vine vorba de folosirea feluritelor produse pentru bebelusi, care au invadat pur si simplu piata, alegerile sunt conditionate de mai multi factori si, din pacate, nu intotdeauna primeaza calitatea.

Unii urmeaza sfaturile prietenilor cu experienta, altii cad prada reclamelor sau, de ce nu, fac descoperiri uimitoare tocmai prin intermediul reclamelor, altii se bazeaza pe propriul instinct si asa mai departe. Cert este ca, sub o forma sau alta, fiecare parinte isi doreste ceea ce e mai bun pentru copilul sau. Si acest lucru se aplica negresit si scutecelor - unul dintre produsele cele mai utilizate si cu un succes remarcabil pe piata de profil.

Scutece high-tech... sau SF?

La fel ca si in cazul altor produse destinate bebelusilor, si cu scutecele este o intreaga istorie atunci cand vine vorba de alegerile facute. Mai absorbant, mai flexibil, mai putin iritant, mai ieftin... o multime de criterii sunt luate in considerare de parinti. Ce ati spune insa daca, pe langa toate calitatile pe care le afiseaza producatorii, scutecele ar fi atat de inteligente incat sa va faca un raport complet asupra starii de sanatate a bebelusului? Stim, suna a poveste SF, dar este ceva cat se poate de aproape de adevar.

/Images/scutec-istet1.jpg

Cum s-a nascut "smart diaper"?

Doi parinti americani, Yaroslav si Jennie Faybishenko, procupati excesiv de sanatatea si de igiena bebelusului lor, au avut ideea de a oferi tuturor parintilor sansa de a sti cat mai multe, in timp real, despre starea de sanatate a propriilor bebelusi. Astfel s-a nascut "smart diaper", un scutec digital, produs de compania Pixie Scientific, care permite detectarea in urina a eventualelor probleme de deshidratare, a infectiilor si a disfunctionalitatilor sistemului renal.

Ideea este foarte simpla - scutecul este prevazut cu niste patratele de diverse culori, care reactioneaza la diversi compusi ce corespund bacteriilor prezente in urina. Tot ce trebuie sa faca parintii este sa scaneze un cod care insoteste fiecare patratel colorat si sa il transmita, cu ajutorul unei aplicatii, medicului. Acesta din urma, va putea diagnostica, de la distanta, eventualele probleme de sanatate ale bebelusului. Inventatorii scutecului destept sunt inca in asteptarea autorizatiei de a-l introduce pe piata, insa discutiile pe marginea lui sunt deja in toi. Se estimeaza ca un astfel de scutec va costa cu 30% - 40% mai mult decat un scutec traditional. Pentru moment, prototipurile pot fi testate la spitalul de copii Benioff, al Universitatii din California.

/Images/scutec-istet2.jpg

Moft sau necesitate?

Intrebarea care a incins deja spiritele in comunitatile de parinti este daca un astfel de scutec este realmente necesar sau e doar un alt moft? Iar parerile, ca de obicei, sunt impartite. Inventatorii sustin ca scopul principal al acestui scutec este ca parintii sa poata decodifica mai rapid plansetele bebelusului, atunci cand este vorba de vreo boala anume, ce poate fi detectata cu ajutorul sistemului digital. Pe de alta parte, exista pediatri care sustin ca un astfel de scutec nu va face decat sa alarmeze inutil pe parinti si ca el nu este util pentru bebelusii sanatosi, fara probleme urinare. Care dintre tabere are dreptate? Probabil ca fiecare are argumentele sale si ca aceasta controversa abia inceputa nu se va opri aici, la fel cum nu se vor opri nici imbunatatirile scutecului cu pricina. Un lucru este insa sigur – aceasta controversa va alimenta succesul produsului, aducandu-i notorietate intr-o piata care parea a fi saturata, dar care continua sa uimeasca cu fiecare nou gadget inventat pentru a usura misiunea de parinte, cel putin in teorie..
 

Despre igiena si ingrijirea bebelusului, merita sa mai citesti si urmatoarele:


Cât de DES facem baie bebelușului? Iată ce trebuie să știe mami și tati de bebe.

Cât de DES facem baie bebelușului? Iată ce trebuie să știe mami și tati de bebe.

Cât de des facem baie bebelusului? Trebuie băită in fiecare zi? Nu o fi prea mult pentru pielea bebelușului? Sunt dese aceste intrebari pe forumul Desprecopii. Specialistii au …

Iritatia produsa de scutece: cum se poate preveni

Iritatia produsa de scutece: cum se poate preveni

Iritatia de scutec, poate face bebelusul plangacios si iritat. Primul sfat este sa alaptati copilul cat de mult timp puteti. Nu se stie exact de ce, dar iritatia produsa de scutece este mai rara la…

10 metode de renunțare la suzetă: sfaturi tactice de la mămici care au trecut prin asta ...

10 metode de renunțare la suzetă: sfaturi tactice de la mămici care au trecut prin asta ...

Folosirea suzetei este, desigur, o optiune asupra careia parintii unui bebelus sunt singurii in masura sa ia o decizie. Copilul nu are de unde sa stie de existenta suzetei, prin urmare,…

 


 Pentru ajutor si prietenie, va recomandam forumurile
 

Parintii intreaba, parintii raspund
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?) Parintii intreaba, parintii raspund!

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

autor: redactor Desprecopii.com Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) Desprecopii.com 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII