Contraceptia digitala inlocuieste pilula contraceptiva?

Contraceptia digitala inlocuieste pilula contraceptiva?

Contraceptia digitala inlocuieste pilula contraceptiva?

  • V-ati fi gandit vreodata, cu ani in urma, ca va veni o zi in care se va inventa o asemenea sintagma, contraceptie digitala? Probabil ca nu, insa azi nu ne mai mira nimic, avand in vedere ca aproape in fiecare zi tehnologia avansata isi face de cap in cele mai neasteptate domenii. Si, trebuie sa recunoastem, uneori ne lasa fara cuvinte.

Contraceptia digitala inlocuieste pilula contraceptive?

Ce inseamna, asadar, contraceptia digitala?
Aplicatia va reusi sa inlocuiasca pilulele contraceptive?
Detalii despre menstruatie si sanatatae femeii

V-ati fi gandit vreodata, cu ani in urma, ca va veni o zi in care se va inventa o asemenea sintagma, contraceptie digitala? Probabil ca nu, insa azi nu ne mai mira nimic, avand in vedere ca aproape in fiecare zi tehnologia avansata isi face de cap in cele mai neasteptate domenii. Si, trebuie sa recunoastem, uneori ne lasa fara cuvinte.

Ce inseamna, asadar, contraceptia digitala?

Este vorba despre o noua aplicatie pentru smartphone (iata un motiv in plus pentru femei sa isi achizitioneze unul, daca nu au facut-o deja) care le propune doamnelor si domnisoarelor sa isi inlocuiasca pilula contraceptiva cu… telefonul. Ideea ii apartine Idei Tin, in varsta de 34 de ani, care a conceput o aplicatie pentru smartphone ce le permite femeilor sa introduca diverse date legate de menstruatia lor (durata, culoare, stari, simptome etc.) intr-un program cu ajutorul caruia se poate prevedea cu acuratete care este perioada fertila. Aceste date sunt introduse intr-un algoritm care calculeaza perioada cea mai fertila, avertizand-o pe utilizatoare de apropierea ei.

/Images/contraceptie-digitala1.jpg

Cu toate acestea, site-ul de pe care se poate descarca aplicatia (https://www.helloclue.com/), denumita "Clue", avertizeaza ca, cel putin pentru moment, metoda nu este foarte sigura pentru evitarea unei sarcini nedorite. Specialistii care au conceput-o au declarat ca ea este mai degraba un instrument util prin care femeile pot sa isi cunoasca mai bine propriul corp, reducand riscurile unei sarcini nedorite, fara a avea insa efectele unui contraceptiv veritabil.

Aplicatia va reusi sa inlocuiasca pilulele contraceptive?

Creatoarea aplicatiei, Ida Tin, sustine insa ca in curand aplicatia sa va deveni o buna alternativa pentru inlocuirea pilulelor contraceptive, avand in vedere si faptul ca in cei 60 de ani de cand s-a inventat pilula contraceptiva nu au existat inovatii majore in acest domeniu. Pentru a-si atinge obiectivul, cercetatorii intentioneaza sa perfectioneze aplicatia si sa le convinga pe femei sa o utilizeze de la prima lor menstruatie pana la menopauza. De asemenea, urmeaza sa fie aduse imbunatatiri in ceea ce priveste datele prelucrate, cum ar fi, spre exemplu, temperatura corpului. In viitor aplicatia va putea preveni utilizatoarea ei inclusiv de schimbarile neobisnuite ce ar putea indica simptomele unei sarcini.

Asadar, totul pare sa fie posibil in era digitala in care, ne place sau nu, traim – de la scutece cu senzori pentru detectarea bolilor la contraceptie cu ajutorul smartphone-ului. Ce mai lipseste? Poate doar posibilitatea digitala de a face dragoste si de a ramane insarcinata via Smartphone, insa nu se stie ce ne rezerva tehnologia viitorului.

Despre menstruatie mai cititi si:

Anticonceptionalele hormonale. Reactii, complicatii si efecte. Mit si Realitate - ghidul medicului

Anticonceptionalele hormonale. Reactii, complicatii si efecte. Mit si Realitate - ghidul medicului

Planificarea familială, adică aducerea pe lume a unui copil în mod voit, deliberat, într-un anumit moment al vieții și relației partenerilor unui cuplu, presupune…

Reglarea menstruației - 3 intrebări și răspunsuri de la medicul ginecolog

Reglarea menstruației - 3 intrebări și răspunsuri de la medicul ginecolog

O menstruație regulată este un semn important al sănătății femeii. Aceste sfaturi pentru reglarea ciclului menstrual se bazează pe cele mai frecvente…

Perioada fertilă: cum este influențată menstruația de fazele lunii 🌕

Perioada fertilă: cum este influențată menstruația de fazele lunii 🌕

Legătura dintre ciclul menstrual al femeii și fazele Lunii a fost făcută cu mii de ani în urmă. Înainte ca știința modernă să demonstreze…

Despre sanatatea femeii, merita sa mai cititi

 

 Comunitate, Forumuri recomandate

Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Redactor Desprecopii.com Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII