Teste Papanicolau gratuite pentru toate femeile

Teste Papanicolau gratuite pentru toate femeile

Teste Papanicolau gratuite pentru toate femeile

 • De la 1 iunie 2012, toate femeile din Romania vor putea face gratuit testul Babes Papanicolau, care le va ajuta sa previna si sa trateze din timp cancerul de col uterin. Aceasta boala ucide zilnic sase femei, in Romania.
De la 1 iunie 2012, toate femeile din Romania vor putea face gratuit testul Babes-Papanicolau, care le va ajuta sa previna si sa trateze din timp cancerul de col uterin. Aceasta boala ucide zilnic sase femei, in Romania.

Programul initiat de Ministerul Sanatatii vizeaza femeile cu varsta cuprinsa  intre 25 si 64 de ani, intervalul in care exista cele mai mari riscuri. 30% dintre cazurile de cancer de col uterin apar la femeile de peste 45 de ani.

Un program de cinci ani

Costurile testarii si ale consulatiilor vor fi suportate in intregime de Ministerul Sanatatii, iar in perioada urmatoare vor fi anuntate centrele/ cabinetele unde se va putea face testarea gratuita. "Pacientele vor completa un formular la medicul de familie, care le va indruma catre un centru de testare ", a precizat Oana Grigore, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Despre Testul Papanicolau, cititi pe larg:
Testul Papanicolau
Testul Babes-Papanicolau in mediu lichid

Prin programul care se va intinde pe o perioada de cinci ani, autoritatile vor sa reduca incidenta cancerului de col uterin si a mortalitatii cauzate de acesta boala.

Specialistii spun ca screeningul, vaccinarea, precum si un stil de viata sanatos sunt cele mai bune metode de preventie a cancerului de col uterin.

Romania este pe primul loc in UE in ceea ce priveste mortalitatea cauzata de cancerul de col uterin

In ultimii 20 de ani, Romania avut cel mai ridicat grad de mortalitate din cauza cancerului de col uterin, cu o rata de sase ori mai mare decat media tarilor din Uniunea Europeana.

Peste 3.000 de cazuri noi sunt depistate in fiecare an, iar, in acest moment, circa 40.000 de femei sunt afectate de acesta boala, conform datelor oferite de Centrul de Statistica Medicala Bucuresti.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Despre sanatatea femeii, cititi neaparat:

Va asteptam pe forumul special (secret) al femeilor inteligente: Femina Intim  pentru a discuta despre diete, sfaturi intime si pentru a va putea alatuta unui anume grup de suport

 •  Forumuri recomandate

   Femina intim
  Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

   In unul sau in doi... mergem mai departe!
  Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

  Mai cititi:

   
 • ✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

  Comentarii vizitatori

  Citeste toate comentariile

  Ce sentimente ti-a produs acest articol?

  Ultimile 2 comentarii

  1. Serban Georgiana
   Serban Georgianatrimis la 23/11/2012

   Buna seara. As dori sa fac si eu un astfel de test gratuit dar nu stiu cum si la cine sa apelez pentru ca la policlinici se cer bani pe astfel de test

   Raspunde la acest comentariu
  2. Bene Irina
   Bene Irinatrimis la 13/9/2012

   Ests 13 setembrie 2012 si testul Papanicolau nu este gratuit.

   Raspunde la acest comentariu

  Scrie un comentariu

  Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

  Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

  DA (este întrebare)
  NU (nu este întrebare)


  Cod:

  Ai o întrebare pentru alte mămici?
  ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII