Durerile abdominale in timpul sarcinii - ce trebuie să știi

Durerile abdominale in timpul sarcinii - ce trebuie sa stii

Durerile abdominale in timpul sarcinii - ce trebuie să știi

Durerile abdominale sunt un motiv de panica si ingrijorare pentru multe gravidute - in special cele aflate la prima sarcina. Este posibil sa te ingrijorezi constant la orice smucitura si la orice bolboroseala pe care o simtiti in abdomen. Daca ai mai avut o sarcina, poti constata ca un lucru care s-a inrautatit la sarcinile urmatoare sunt crampele abdominale de la inceputul sarcinii.

Ei bine, nu esti singura. Iata ce trebuie sa stii despre durerile abdominale in timpul sarcinii.

- despre durerile abdominale in timpul sarcinii, veti citi:
Durerile abdominale in timpul sarcinii
La a doua sarcina, durerile si intepaturile abdominale sunt mai pregnante
Multe femei simt crampe abdominale in timpul sarcinii
3 sfaturi despre durerile abdominale in timpul sarcinii
Pierderea sarcinii: cum se poate preveni
Factori de risc in sarcina
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Durerile abdominale in timpul sarcinii

Multe femei simt crampe abdominale in timpul sarcinii. Unele dintre ele le simt ca pe disconfortul din timpul ciclului sau de dinainte de ciclu, insa fara sangerare. La sectiunea intrebari de la Desprecopii - multe din intrebarile de panica vin de la gravidute si sunt despre durerile abdominale. Iata ce trebuie sa stii despre ele.

La a doua sarcina, durerile si intepaturile abdominale sunt mai pregnante

Daca ai mai avut o sarcina, poti constata ca un lucru care s-a inrautatit la sarcinile urmatoare a fost reprezentat crampele abdominale de la inceputul sarcinii.  

Multe gravidute simt crampe abdominale in timpul sarcinii

Daca ai dureri abdominale si esti insarcinata trebuie sa stii ca nu esti singura. Multe femei simt crampe abdominale in timpul sarcinii. Unele dintre ele le simt ca pe disconfortul din timpul ciclului sau de dinainte de ciclu, insa fara sangerare.  Alteori poti simti crampele pe o parte sau pe alta a abdomenului. Acest lucru se intampla deoarece uterul tau continua sa creasca si sa se intinda pentru a face loc bebelusului care creste. 

3 sfaturi despre durerile abdominale in timpul sarcinii 

Retine ca durerile abdominale nu ar trebui sa fie destul de severe incat sa necesite folosirea medicamentelor.  

Daca simti dureri abdominale severe, ar trebui sa contactezi imediat medicul. Acelasi lucru este valabil daca ai alte simptome, ca sangerarea vaginala sau aparitia unor pete de sange pe chilot, greata, ameteli sau alte simptome neobisnuite.

Multe femei se tem sa nu piarda sarcina aflata la inceput. Acesta este mai ales cazul femeilor care au mai pierdut sarcini in trecut.   

► Citeste mai multe detalii aici Durerile abdominale in sarcina - iata care sunt inofensive si care sunt ingrijoratoare

Pierderea sarcinii: cum se poate preveni

Nu exista un soc mai mare decat trecerea de la incantarea vestii ca sunteti insarcinata la dezamagirea pierderii ei. Totusi, una din cinci sarcini se termina astfel; 60 de procente dintre avorturile spontane sunt datorate anomaliilor genetice (adesea, triplarea unui cromozom) ce nu pot fi evitate. Desi de obicei nu puteti controla cauza unui avort spontan, va puteti mari sansele de a duce sarcina la termen avand grija de propria sanatate. Iata, Desprecopii.com va sfatuieste cum va puteti mari sansele de a duce sarcina la termen citeste in continuare aici.

Despre avortul spontan trebuie sa stii ca este foarte frecvent, producandu-se in circa 15% dintre sarcini. Totusi, din fericire, cele mai multe avorturi spontane se petrec inainte ca femeile sa-si dea seama ca sunt insarcinate.

De multe ori se intampla din cauza unor anomalii cromozomiale sau a altor factori genetici.

Factorii de mediu pot influenta uneori riscul de pierdere a sarcinii. Vestea buna este ca femeile care pierd sarcinile reusesc adesea sa conceapa un alt copil si sa duca sarcina la termen. Daca aveti antecedente de avort spontan la inceputul sarcinii, ar trebui sa contactati medicul pentru a primi mai multe sfaturi si informatii. Trebuie numai sa retineti ca nu toate durerile abdominale duc la avort spontan. Citeste pe larg: Pierderea spontana a sarcinii (avortul spontan)

Daca treci in revista numarul postarilor femeilor insarcinate pe DC, vei vedea ca durerile abdominale usoare si periodice din timpul sarcinii sunt foarte normale pentru multe dintre femei. 

Factori de risc in sarcina

Stresul viitoarelor mamici creste riscul aparitiei ADHD la copii
Vaccinurile in timpul sarcinii: intre da si nu
Antidepresivele si sarcina
Infectiile urinare in timpul sarcinii
Sarcina si paracetamolul: riscul de autism al copilului
Probleme cu diabetul in timpul sarcinii
Prevenirea malformatiilor congenitale ale bebelusului: sfaturi importante

cititi pe larg: Factori de risc in sarcina 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. ioana
    ioanatrimis la 18/3/2014

    buna ziua .am ramas insarcinata anul trecut si am perdut sarcina am fost prima sarcina.acum am ramas din nou am riscuri sa o pierd si pe asta......

    Raspunde la acest comentariu
    • Mihaela
      Mihaelatrimis la 9/3/2016

      Buna :) Si eu am pierdut o sarcina anul trecut si acum sunt insarcinata a 2a oara si momentan bebe se dezvolta bine si e ok in urma analizelor de rigoare,asa ca nu te indoi ca si de data asta va fi la fel ;) fii optimista si bucure-te de ceea ce traiesti in moment alaturi de burtica ta :)

  2. ioana
    ioanatrimis la 24/4/2013

    Buna ma numesc ioana Si eu imi doresc foarte mult un bebe..sunt in asteptare pana la sosirea menstrei..dsi mai sunt 2 zile.nu am nici un simptom..nici sanii nuu ma dor..sper din tot sufletul sa fie bebe

    Raspunde la acest comentariu
  3. raluka maria
    raluka mariatrimis la 13/2/2012

    imi doresc un bebe !

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII