Copiii care se joaca liberi sunt mai inteligenti – afirma cercetatorii olandezi

Copiii care se joaca liberi sunt mai inteligenti – afirma cercetatorii olandezi

Copiii care se joaca liberi sunt mai inteligenti – afirma cercetatorii olandezi

  • Joaca departe de adulti, cu alti copii este felul in care copiii invata sa ia decizii, sa isi controleze emotiile si impulsurile, sa ii descopere pe ceilalti din propria perspectiva, sa negocieze cu ei si nu in ultimul rand sa isi faca prieteni - este de parere Peter Gray, psiholog si profesor in Boston si autor al cartii "Free to Learn: Why Unleashing the Instinct to Play Will Make Our Children Happier, More Self-Reliant, and Better Students for Life".

Copiii care se joaca liberi sunt mai inteligenti - afirma cercetatorii olandezi


Joaca departe de adulti, cu alti copii este felul in care copiii invata sa ia decizii, sa isi controleze emotiile si impulsurile, sa ii descopere pe ceilalti din propria perspectiva, sa negocieze cu ei si nu in ultimul rand sa isi faca prieteni - este de parere Peter Gray, psiholog si profesor in Boston si autor al cartii "Free to Learn: Why Unleashing the Instinct to Play Will Make Our Children Happier, More Self-Reliant, and Better Students for Life". In cartea sa, autorul spune ca toti copiii se nasc cu un instinct catre curiozitate, joaca si dorinta de a invata mereu lucruri noi. Toate acestea insa se schimba odata ce copiilor li se impun limite, precum interdictia de a se juca intr-un anume loc, de a explora, de a fi liberi.


/Images/igienol-carte.jpg

Cercetatorii olandezi au ajuns anul trecut la concluzia ca jocul si activitatile fizice au efecte benefice asupra inteligentei celor mici. Ei au realizat un studiu in cadrul caruia au monitorizat activitatea a 12.000 de copii, cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani si au descoperit ca cei care se joaca mai mult si nu petrec mult timp in casa au un IQ mai ridicat decat copiii ale caror activitati au fost limitate pe parcursul timpului.

/Images/igienol-copil-IQ.jpg

Studiile si cercetarile care demonstreaza ca jocul este baza educatiei si a dezvoltarii sunt nenumarate. Aceleasi studii arata ca frica parintilor se transmite copiilor, asadar teama adultilor de a nu se rani, a nu se imbolnavi si mai ales a nu lua contact cu anumiti microbi o vor resimti si copiii si astfel activitatea lor va fi limitata, ca de altfel si descoperirea si, implicit, invatarea de lucruri noi.

Produsele Igienol vin in ajutorul parintilor care vor sa isi lase liberi copiii. Sapunurile solide si lichide curata si previn dezvoltarea bacteriilor ori de cate ori copiii se intorc de la joaca. In timpul jocului, cand nu exista surse de apa, parintii pot opta pentru gelurile antibacteriene care se aplica rapid si asigura un efect antibacterian de durata.

/Images/igienol-antibacterian.jpg

Nu in ultimul rand, pentru momentele in care copiii descopera lumea din jurul lor in casa, dezinfectantul universal Igienol care nu contine clor poate fi folosit pentru toate suprafetele, eliminand 99.9% din bacterii. Produsul este testat si avizat de Institutul Cantacuzino si Institutul National de Virusologie, conform standardelor internationale in vigoare. 

/Images/igienol-dezinfectant.jpg

Va recomandam sa mai cititi:

Copiii, victimele poluarii mediului

Copiii, victimele poluarii mediului

Bebelusii si copiii, sunt organisme in crestere si sunt mult mai sensibili la poluarea cu care suntem amenintati zi de zi. Iata Desprecopii iti va prezenta motivele pentru care mediul…

Creierul copiilor este cel mai afectat de metale si pesticide

Creierul copiilor este cel mai afectat de metale si pesticide

Un copil din sase are o dizabilitate in dezvoltare si sufera de boli precum autism, deficit de atentie, coordonare motorie slaba, ale caror efecte il afecteaza pentru intreaga viata. Intr-un…

Alimentatia BIO - necesitate sau capriciu?

Alimentatia BIO - necesitate sau capriciu?

Cuvantul BIO (care, lingvistic vorbind, nici macar nu e un cuvant) a invadat de ceva timp vocabularul cotidian, devenind un fel de etalon al alimentatiei sanatoase. Trecand peste faptul ca a consuma…

Sanatatea familiei:

La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC

autor: https://www.igienol.ro/  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII