Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura

Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura

Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura

  • Cea mai mare comunitate online a parintilor romani, desprecopii.com, impreuna cu Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil va roaga sa aveti amabilitatea de a ne comunica daca activitatea institutiei pe care o reprezentati a fost afectata/perturbata in vreun fel de catre cainii fara stapan aflati in vecinatatea sediului dumneavoastra.

Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura!


Bucuresti, 20 septembrie 2013
Cea mai mare comunitate online a parintilor romani, desprecopii.com, impreuna cu Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil va roaga sa aveti amabilitatea de a ne comunica daca activitatea institutiei pe care o reprezentati a fost afectata/perturbata in vreun fel de catre cainii fara stapan aflati in vecinatatea sediului dumneavoastra.

Suntem interesati sa stim daca ati contactat autoritatile si daca masurile luate de acestea au fost multumitoare. V-am fi, de asemenea, recunoscatori daca ne puteti spune in ce masura personalul, angajatii institutiei dumneavoastra - oameni care traiesc in acelasi oras cu noi, s-au confruntat cu probleme legate de prezenta cainilor fara stapan in habitatele in care locuim.

S-a dovedit la modul cel mai tragic cu putinta, si din nefericire Ionut Anghel nu e prima victima, ca este de o importanta vitala ridicarea definitiva a cainilor de pe strazi, de langa blocuri, din parcarile magazinelor, ale firmelor, din parcuri, etc.  Vrem aplicarea responsabila a legii! Simbolic, ii vom spune Legea lui Ionut, caci oricare dintre copiii nostri ar putea fi in locul  lui.  Copiii nostri au inceput scolile, iar astazi se joaca in parcuri! Precizam ca, avem respect pentru drepturile animalelor însa nu mai putem ignora aceasta grava problema, sperând ca se va rezolva cu mijloacele de pâna acum.

Va invitam sa va alaturati campaniei PRO Siguranta Copiilor care ar trebui sa aiba ca si finalitate siguranta copiilor, a tuturor cetatenilor din Romania si respectarea drepturilor fundamentale din Constitutia Romaniei: dreptul la viata si la integritate fizica si psihica - art.22,  la siguranta persoanei - art.23, la asigurarea igienei si a sanatatii publice - art.34,  la un mediu sanatos - art.35 si dreptul la protectia copiilor - art. 49. Aceasta campanie se desfasoara in memoria lui Ionut (copilul atacat si mancat de caini la inceputul lunii septembrie a.c.) si in numele tuturor celor ucisi sau traumatizati de cainii abandonati pe strazi (statistici in anexe).

De ce? Pentru ca nu putem lasa cainii sa ne ucida copiii!

Oameni si trauma
Realitatea noastra
Scrisoare deschisa

Alina Predescu,  desprecopii.com,
Daniela Gheorghe, Director Executiv, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil

Victime in ultimii 7 ani:

/Images/Stray dogs victims.jpg

/Images/statistics Bucharest 2012.jpg

/Images/statistics Bucharest 2013.jpg

Comunitatea DC, comunitatea Desprecopii este cea mai mare, puternica si influenta comunitate a tinerilor parinti din Romania. In cei peste 12 ani de existenta, uniti de dragostea pentru copii, am reusit sa ajutam oameni, sa le oferim suport, informatie, incredere si puterea informatiei. Haideti alaturi de noi !

/Images/comunitatea DC.jpg

autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com  (c) 2013

Va recomandam sa cititi si:

Protest PRO siguranta copiilor!

Protest PRO siguranta copiilor!

Cea mai mare comunitate online a parintilor romani, Desprecopii.com, impreuna cu grupul de initiativa al lui Nadine si Pro Civilizatie, continua demersul pentru siguranta copiilor.

 Comunitate:
Ajutor Umanitar
Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele. Nu uita ca si tu poti face un bine.

Actiuni umanitare la Desprecopii.com

Tema:Comunitate

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Scrisoare deschisa institutiilor internationale de educatie si cultura.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Check in - Prima data pe DC

Check in - Prima data pe DC

BINE AI VENIT! Noii veniti se pot prezenta aici, cei vechi sunt rugati sa ii indrume, in spiritul Comunitatii DC.
Ajutor umanitar

Ajutor umanitar

FA UN BINE celor care au nevoie de el. Esenta comunitatii noastre este oferirea ajutorului celor care trec prin momente grele.
Discutii generale pentru familie si parinti

Discutii generale pentru familie si parinti

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
Concursuri la Desprecopii.com

Concursuri la Desprecopii.com

CONCURSURI si rezultatele concursurilor din comunitate. Intotdeauna ai ceva de castigat !

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ultimile 1 comentarii

  1. Ileana
    Ileanatrimis la 23/9/2013

    In anii 90 aveam o teama teribila sa merg la serviciu din cauza cainilor vagabonzi, mai ales ca o muscasera in parc pe o cunostina. Astazi Timisoara a reusit sa rezolve cumva problema si foarte rar mai intalnesti central haite. Mai sunt si caini pe la blocuri si pe strazi, dar nu prea sunt agresivi. In Bucuresti insa a fost de fiecare data o aventura sa ajung de la gara la diferite destinatii. Un fost coleg de serviciu povestea cum i-au sfasiat cainii paltonul intr-o iarna in Bucuresti. Un alt caine de bloc, Calu, de pe Calea Mosilor, desi era tinut pe palme de locatari, intr-o buna zi l-a facut praf pe unul dintre cei care intrau in bloc. Mi se pare elementar si crestineste sa se rezolve problema cainilor comunitari si este firesc ca parinte sa te ingrijorezi in aceasta privinta, avand in vedere ca cei mai vulnerabili sunt copiii.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII