Calatorie in Romania anului 2013

Calatorie in Romania anului 2013

Calatorie in Romania anului 2013

  • Cum mi s-a parut Romania dupa 3 ani in care n-am mai fost acolo? Unele lucruri s-au schimbat, unele in bine, altele au ramas la fel, altele, din pacate, in rau.

    Astept sa-mi spuneti, voi care traiti in Romania sau ati venit ca turisti, ca si mine, daca ma insel: lumea vorbeste mai repede? Ori am devenit surda (se poate si asta), ori vanzatorii si chelnerii sunt platiti la debitul verbal.

O noua tendinta: folosirea cu nemiluita a diminutivelor
Bucurestiul mi s-a parut in continuare un oras dinamic

Multitudinea de farmacii...

Magazinele s-au infiintat si desfiintat intr-o veselie

Am fost sa-mi vad liceul...

Cum mi s-a parut Romania dupa 3 ani in care n-am mai fost acolo? Unele lucruri s-au schimbat, unele in bine, altele au ramas la fel, altele, din pacate, in rau. Astept sa-mi spuneti, voi care traiti in Romania sau ati venit ca turisti, ca si mine, daca ma insel: lumea vorbeste mai repede? Ori am devenit surda (se poate si asta), ori vanzatorii si chelnerii sunt platiti la debitul verbal.

Am mai inregistrat o tendinta: folosirea cu nemiluita a diminutivelor - punguta, supica, bluzita...

Am vazut steaguri romanesti in vitrine sau pe balcoane si, ca sa fiu sincera, mi-a placut. Citeam undeva ca de-abia prin 2006 cand a fost campionatul mondial (?) de fotbal nemtii au avut curajul sa atarne steagul national la ferestre si au inceput sa afiseze ostentativ patriotismul. Inseamna ca si la noi romanii incep sa fie mandri de ei.

Bucurestiul mi s-a parut in continuare un oras dinamic, activ, coplesit dar nu molesit de caldura

Oamenii ies in parcuri, terasele sunt pline. Am apreciat amenajarea parcurilor, zonele de joaca sunt fabuloase, la fel si aparatele de fitness. Stiu, erau si acum 3 ani, insa din fericire s-au mentinut.

Zona Universitatii, Piata Amzei au fost renovate si sunt curate. Blocurile, desi culorile te lasa un pic perplex, arata mult mai bine ca acum cativa ani. Am mancat cu prietenii la o terasa, Picadilly, pe langa Piata Alba Iulia, era foarte frumos amenajata si ne-am simtit excelent. Am nimerit (asta-i cuvantul) si la Casa Doina de pe Kiseleff si am cazut pe spate :-))

/Images/piata-amzei.jpg 

N-am mai vazut Dacii 1300, cel putin nu in Bucuresti. La Mamaia, da, cu numar de provincie. Si multe soferite.

Am intalnit vanzatori si vanzatoare foarte amabili. Da, nu mai e un mit, ci realitate. De fiecare data am fost salutata politicos de casierele din supermarket-uri, inainte sa salut eu. La aeroport, iar contrar a ceea ce am putut citi cu alte ocazii, functionarii amabili si destinsi, au glumit cu copiii, ne-au urat "Bineti ati venit" si "Drum bun". Asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata in Franta, bine nici nu sunt francezii renumiti pt amabilitatea cu turistii.

Cumnatul meu a fost siderat de multitudinea de farmacii

Eu ma intreb cum reusesc sa-si plateasca angajatii, in fiecare farmacie am vazut intre 2 si 4 vanzatori si rar un client in fata mea. De asemenea, ma gandesc cat o sa reziste patiseriile, numai in zona Sincai sunt vreo 4 sau 5.

Pentru mine, care stau la tara, e a naibii de bine sa am magazine la parterul blocului, fara sa fac kilometri - magazin de haine, notar, coafor, cosmetica, farmacie, dentist, butic in care poti cumpara o sticla de apa la 10 seara daca ai nevoie.

Cainii vagabonzi - din pacate, da, mai exista si pacat ca nu se face ceva pentru ei. Si pentru oamenii care sunt obligati sa se fereasca de ei.

Magazinele s-au infiintat si desfiintat intr-o veselie

Acum 5 ani mai exista Eva. Acum 3 ani am descoperit o librarie. In 2013 nu mai era librarie, asa ca nu m-a mai interesat. Din fericire libraria de la coloane mai exista si cea din Romana de langa cinema studio. Cred ca singurul butic care a implinit 15 ani de existenta, si m-am bucurat ca mai traia, era "Dada", de langa Piata Amzei. In Unirea a fost imposibil sa ma orientez, este atat de faramitat in standuri si standulete ( na, ca m-am molipsit cu diminutivele!), cu intrarile blocate in cele 2 aripi, fara plan, incat m-a obosit si am iesit repede. Mult mai aerisit si mai civilizat este Mall-ul de la Big.

/Images/bulev-unirii.jpg

Am fost sa-mi vad liceul, Nicolae Balcescu...

Pe cand facea cumnata-mea poze, a iesit dintr-una din cosmeliile alea rapciugoase o puradea de vreo 3 ani, goala pusca. Cum se poate, mey, ca in mijlocul Bucurestiului, langa unul dintre cele mai cunoscute licee, unde zica-se, invata elita, sa fie pastrate casele alea si populatia aferenta?!!

N-as vrea sa inchei pe o nota negativa, dar cu adevarat, singurul lucru care m-a enervat, a fost muzica de la mare. Am scris si la topicul lui Rufus, despre turism, ce-am patit la Mamaia, cum ne-au otravit noptile cu nesimtirea lor proprietarii de cluburi. Pana la urma nu sunt ei cei vinovati, ci aceia care le-au dat autorizatia, le-au dat voie sa raga muzica pana la 5 dimineata, in fiecare noapte (nici macar nu era in week-end), in imediata apropiere a hotelurilor. Si sa faci reclamatie si jandarmii sa-ti raspunda ca ei nu pot face nimic, decat sa le dea amenda, dar ca milionarii de patroni nu se sinchisesc!!!

A, si a mai fost o chestie care pe mine m-a socat: felul vulgar, grobian, in care discuta unul de altul, presedintele si primul ministru.

Acest mesaj a fost desemnat Topicul lunii August 2013 si a castigat ACEST premiu.

Va recomandam sa cititi in totalitate subiectul de pe forumul desprecopii.com AICI


Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Feminitatea nu sta in sani...

Feminitatea nu sta in sani...

Pe 21 mai o sa sarbatoresc un an si o luna de cand am aflat de diagnosticul meu de cancer la san. Si tot ce spun mai jos e din partea asta a baricadei...

Ce de lume buna am vazut la Gala !!!

Ce de lume buna am vazut la Gala !!!

Nu sunt absolut deloc dezamagita de faptul ca n-am castigat un premiu. Spre deosebire de castigatori, noi suntem putin mai mici dar foarte inimosi, suntem in crestere ca sa zic asa.O atmosfera…

Tu cum reusesti sa fii optimist?

Tu cum reusesti sa fii optimist?

Ca prim exercitiu, incepi fiecare dimineata cu cateva minute in care sa fii recunoscatoare, sa multumesti pt ceea ce ai: multumesc pt ca sunt sanatoasa, ca am un copil minunat, ca ma iubeste sotul, ca…



 

Topicul lunii pe forum

Voce si suflet a comunitatii Desprecopii

 Forumuri recomandate

  Discutii generale
LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste. In discutii generale puteti posta orice doriti!

  Parintii intreaba, parintii raspund!
Despre MESERIA DE PARINTE. In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti
(Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

 autor: Marox membru desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII