5 adevăruri pline de speranță pe care fiecare proaspătă mamă trebuie să le afle

5 adevaruri pline de speranta pe care fiecare proaspata mama trebuie sa le afle

5 adevăruri pline de speranță pe care fiecare proaspătă mamă trebuie să le afle

Când devii mamă, te transformi într-o altă versiune a ta. Experiența maternității este un amestec complex de magie, dragoste fără margini, greutăți, nesomn, emoții, provocări și nevoie de suport. Fiecare zi aduce noi provocări și momente unice care te schimbă profund. Există o magie inexplicabilă în a ține pentru prima dată în brațe propriul copil. Este un sentiment care te copleșește cu o iubire nemărginită și o conexiune profundă. Fiecare zâmbet, gângurit și privire a copilului tău îți aduce bucurie și un sentiment de împlinire pe care nu l-ai mai experimentat niciodată.

Maternitatea vine și cu partea ei de greutăți și nesomn. Nopțile nedormite, colicile și îngrijirea constantă pot fi copleșitoare. Este normal să te simți obosită și uneori copleșită de responsabilitățile zilnice. Este important să îți amintești că nu ești singură și că este în regulă să ceri ajutor atunci când ai nevoie.

Cand devii mama, devii o alta...ceea ce ti se intampla este un amestec de magie, dragoste fara margini, greutati, nesomn, emotii, provocari si nevoie de suport.

A fi mamă este de departe cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat vreodată. Este magic. Dragostea pe care o am pentru copilul meu nu se aseamănă cu nimic din ce am experimentat vreodată. Totuși, maternitatea este cu adevărat grea. Îți vei petrece majoritatea zilelor încercând să te înțelegi pe tine însăți. Vei căuta răspunsuri pe forumuri la ora 2 dimineața. Vei pierde atât de mult somn încât vei începe să delirezi. Vei plânge când copilul tău plânge pentru a 17-a oară. Vei trece prin depresii si vei avea lacrimi de fericire.

Te vei considera norocoasă în zilele în care reușești să te speli pe dinți și să te îmbraci. Da, maternitatea este un rollercoaster - spune Mirela Popescu, redactor sef la Desprecopii

Iată cinci lucruri pe care fiecare proaspătă mamă trebuie să le audă...

1. Faci o treabă grozavă

Ca proaspătă mamă, nu știi cu adevărat la ce să te aștepți. Poți citi toate cărțile și miile de articole despre cum să ai grijă de un nou-născut, dar nu vei fi niciodată pe deplin pregătită. Adevărul este că îngrijirea unui copil este unul dintre cele mai provocatoare lucruri cu care te vei confrunta vreodată. Este cel mai plin de satisfacții lucru din lume? Da. Îți va plăcea? Da. Și vei fi complet copleșită uneori? Categoric.

Dar știi ce? În ciuda tuturor obstacolelor și a lipsei de somn, continui să mergi înainte. Încă faci tot ce poți pentru a avea grijă de micuțul tău. Și asta înseamnă că faci o treabă uimitoare! Uneori, asta este tot ce trebuie să auzi pentru a trece prin cele mai dificile zile și nopți.

2. Va deveni mai ușor

Nimic nu este mai iritant și mai invalidant decât să auzi „doar așteaptă până la etapa de copil mic” sau „doar așteaptă până când vor începe să-ți dea probleme”. Nu asta trebuie să auzim. Nu trebuie să auzim că aceasta este partea ușoară și că totul va fi mult mai dificil după.

În primul rând, acest lucru nu este valabil pentru toate mamele. În al doilea rând, încercăm să ne adaptăm la a fi proaspete mame, iar astfel de comentarii fac mai mult rău decât bine. Ceea ce trebuie să auzim este că va deveni mai ușor. Acesta este genul de încurajare de care avem nevoie în fiecare zi.

mama de bebelus greutati

3. Sentimentele tale sunt valabile

Maternitatea nu este doar soare și curcubeu. Toată lumea știe asta. Și totuși, uneori, pare că trebuie să punem o față curajoasă și să ne prefacem că nu ne luptăm. Totuși, nu ar trebui să fie așa.

Nu ar trebui să ne simțim vinovați pentru că ne simțim copleșiți uneori sau pentru că ne dorim câteva ore pentru noi înșine. Fiecare sentiment este valabil și nu ar trebui să te simți vinovată pentru nimic din ceea ce simți.

4. Spune dacă ai nevoie de ajutor

În primele câteva săptămâni, este ușor să lași lucrurile să scape. Periajul părului, o baie și să bei suficientă apă sunt toate lucruri care trec pe bancheta din spate. Dar și tu meriți să fii îngrijită. Ofertele de ajutor sunt foarte apreciate, mai ales în acele săptămâni de început când totul este un act de jonglerie. Știm cu toții cât de plăcut este să faci o baie caldă și relaxantă fără a avea un copil de care să-ți faci griji.

5. Amintește-ți să ai grijă de tine

În calitate de proaspătă mamă, avem tendința de a acorda prioritate copilului nostru mic față de noi înșine. Este normal. Dar dacă se ajunge la punctul în care nu mănânci suficient sau nu bei suficientă apă, atunci este o mare problemă. Da, este important ca bebelușul să fie sănătos și bine îngrijit, dar la fel de important este să ai grijă de tine! Bebelușul tău are nevoie de tine pentru a fi sănătos, atât mental, cât și fizic. Doar să auzi pe cineva care îți amintește să ai grijă de tine este exact genul de trezire de care ai nevoie. Și tu contezi.

Despre mamicile incepatoare si greutatile inceputului, mai poti citi

Nasterea unei mame. Greutatile inceputului meseriei de mama

Mamica de bebelus: Visand la somnul cel odihnitor de altadata...

Depresia postnatala

Mama de bebelus: scene din viata zilnica ilustrate in desene care spun totul

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII